جهانگیر:

فعالیت‌های اصلاحی و تربیتی در زندان‌ها بدون حمایت از خانواده‌ها بی‌نتیجه است

رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور گفت: اگر چه وجود زندان یک ضرورت است اما آسیب‌های ناشی از آن خانواده زندانیان را قربانی واقعی جرم نموده است.

رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور گفت: اگر چه وجود زندان یک ضرورت است اما آسیب‌های ناشی از آن خانواده زندانیان را قربانی واقعی جرم نموده است.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اصغر جهانگیر در همایش نسیم مهر استان اصفهان که با حضور مقامات ارشد قضایی، اجرایی و کثیری از خیرین استان اصفهان برگزار شد، گفت: زمانی که فرد زندانی می‌شود خانواده وی با زنجیره‌ای از شکست‌ها مواجه می‌شود که مهمترین آنها شکست اقتصادی است چرا که وضعیت معیشتی خانواده‌ها با زندانی شدن سرپرست بطور مضاعف دچار بحران می‌شود.

وی با اعلام این مطلب که «80 درصد زندانیان از بخش حاشیه نشین و محروم جامعه هستند» ادامه داد: همین موضوع موید این نکته هست که این خانواده‌ها در زمانی که سرپرستشان حضور داشت نیز دچار فقر و تگناهای معیشتی بودند و اینک که سرپرست آنها به دلیل وقوع جرم به زندان آمده قطعاً مشکلات اقتصادی آنها مضاعف شده است که باعث می‌شود شأن اجتماعی خانواده‌ها به مخاطره بیفتد.

مشاور رئیس دستگاه قضا شکست اجتماعی را نیز به عنوان یکی دیگر از شکست‌هایی که خانواده زندانیان با آن مواجه می‌شوند، عنوان کرد و گفت: شکست اجتماعی با علائمی از جمله شرمساری از حضور اعضای خانواده زندانی در جمع، نگاه بدبینانه اطرافیان به این خانواده‌ها، محدود کردن و قطع رابطه با آنها شروع شده و زمینه را برای انزوای خانواده زندانی و در نهایت طرد اجتماعی آنها از جامعه و حتی برچسب زنی به آنان را فراهم می‌کند و باعث مشکلات روحی و روانی عدیده برای خانواده زندانی خواهد شد که باید برای حل این مساله تلاش جدی کنیم چرا که خانواده زندانیان قربانیان ناخواسته جرم هستند.

رئیس سازمان زندان‌ها، شکست فرهنگی را شکست بعدی خانواده‌های زندانیان عنوان کرد و گفت: خانواده‌ای که سرپرست خود را برای سال‌ها از دست می‌دهد نقش کنترلی فرهنگ خانواده به شدت تضعیف شده و علایق و میزان وابستگی اعضای خانواده نسبت به یکدیگر، شوهر نسبت به زن و کودکان نسبت به والدین و بالعکس به همین میزان کاهش می‌یابد و لذا کودکان و نوجوانان در این خانواده‌ها لاجرم الگوهای مطلوب خود را در بیرون از منزل پیگیری می‌کنند و لذا نتایج آن در قالب رفتارهای پرخطر، گرایش به بزهکاری، افت تحصیلی، فرار از مدرسه و فرار از خانواده خودنمایی می‌کند.

وی ادامه داد: لذا این معضلات باعث می‌شود این کودکان در معرض جدی ورود به چرخه جرم قرار بگیرند و ما به عنوان کسانی که در یک نظام اسلامی زندگی می‌کنیم صرفنظر از مسئولیت‌های دولتی به عنوان یک مسلمان نیز وظیفه داریم در پیشگیری از وقوع این موارد اقدام کنیم.

رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضائیه گفت: بخش اعظمی از زندانیان کشور را افراد متاهل دارای فرزند تشکیل می‌دهد و متاسفانه شاهد آن هستیم که این کودکان که سرمایه‌های آینده کشور هستند در معرض آسیب و ناهنجاری قرار دارند و ضروری است همه مردم همچنان که تا به امروز در تمام عرصه‌های کشور حضور ولایت مدارانه داشتند در این عرصه نیز حضوری فعال داشته باشند و نگذارند دشمنان، خانواده‌های معصوم ما را هدف اهداف شوم خود قرار دهند.

این مقام قضایی با تاکید بر این‌که «مشکلاتی مانند بیکاری لجام گسیخته، خطر پایین آمدن سن اعتیاد، توسعه فقر و افزایش آمار طلاق و متارکه همسران و… می‌تواند زمینه ساز ناهنجاری‌هایی گسترده در جامعه شود» یکی از فعالیت‌های خیرین را توسعه اقدامات حمایت از خانواده‌ها عنوان کرد و گفت: ما به عنوان یک کشور مسلمان و کشوری که می‌خواهیم در نظام کنونی جهان یک کشور الگو باشیم باید در همه زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی و اخلاق و از جمله برای این خانواده‌های در معرض خطر عنایتی ویژه کنیم.

رئیس سازمان زندان‌ها گفت: اگر در کنار تمامی تلاش‌هایی که در زندان‌ها با هدف اصلاح و تربیت و بازسازی شخصیت زندانی و بازگشت شرافتمندانه آنان به جامعه صورت می‌گیرد حمایت از خانواده زندانیان صورت نگیرد این چرخه ناقص مانده و همچنان شاهد بروز آسیب‌های اجتماعی مختلف خواهیم بود.

جهانگیر با طرح این مساله که خانواده‌های زندانیان دچار آسیب‌های ناشی از جرم و بزه‌ای هستند که خودشان نقشی در آن نداشتند، گفت: هم اکنون بیش از ۱۹۰ انجمن حمایت در سراسر کشور فعالیت می‌کند که برنامه ما توسعه فعالیت‌های آنان در تمامی بخش‌های فرهنگی، آموزشی و اقتصادی و مراقبت‌های بعد از خروج است.

مشاور رئیس دستگاه قضا اختصاص ۵۰۰۰میلیاردریال اعتبار در سال جاری برای اعطای تسهیلات به خانواده‌های زندانیان را حاصل تلاش‌های سال گذشته سازمان زندان‌ها و برگزاری نشست‌های مختلف با مجلس و دولت عنوان کرد و گفت: علیرغم تلاش‌های صورت گرفته نباید صرفاً به کمک‌های دولتی اکتفا کرد چرا که کمک‌های دولتی همیشه دارای محدودیت است و باید همه مردم دست به دست هم دهند تا به یاری هم مشکلات این بخش از جامعه را حل کنیم.

رئیس سازمان زندان‌ها در پایان تاکید کرد: کمک به خانواده زندانیان کمک به جامعه‌ای است که خانواده‌های ما نیز در آن زندگی می‌کنند و فرزندان زندانیان مانند فرزندان خود ما باید مورد توجه و حمایت قرار گیرند و ما دست یکایک خیرین را که در راه کمک به آسیب دیدگان ناشی از بزه تلاش می‌کنند به گرمی می‌فشاریم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۲:۰۷
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 94030301499
  • خبرنگار : 71411