یک متخصص طب کار با اشاره به اینکه اگر افراد مقداری فشار را از جانب محیط احساس نکنند، انگیزهای برای انجام فعالیتهای خود ندارند، اظهار کرد: عوامل سازمانی و شرایط فیزیکی از مشکلاتی هستند که میتوانند باعث ایجاد استرسهای شغلی در محیط کار شوند.
دکتر سوسن صالح پور در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه استرس حالتی از بدن است که در مواجهه با تعدادی از تظاهرات فیزیولوژیک خاص مشخص میشود، گفت: تظاهرات استرس رابطه مستقیم با سیستم عصبی خودکار بدن دارد که این سیستم کنترل کننده پاسخهای فیزیولوژیک انسان است.
وی یادآورشد: اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک در بدن مسئول تنظیم سیستم خودکار هستند و شناخت تظاهرات استرس در بدن اولین قدم در کنترل موثر استرس است.
این متخصص طب کار با اشاره به اینکه تظاهرات هیجانی و احساسی شامل احساس افسردگی، ناامیدی و پرخاشگری میشود، خاطرنشان کرد: استرس شغلی به معنی واکنش منفی فرد نسبت به فشار بیش از حد وارد بر وی یا سایر انواع تکالیفی که در محیط کاری بر دوش فرد گذاشته میشود، است.
صالح پور در پایان با تاکید بر اینکه انسانها در مواجهه با عامل تنشزا یک ارزیابی اولیه از موقعیت و میزان تهدید انجام میدهند، تصریح کرد: عوامل سازمانی و شرایط فیزیکی از عللی هستند که میتوانند باعث ایجاد استرسهای شغلی در محیط کار شوند، اما اگر افراد مقداری فشار را از جانب محیط احساس نکنند، انگیزهای برای انجام فعالیتهای خود ندارند.
انتهای پیام