معاون دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ضمن ارایه توضیحاتی درباره برنامه «سلامت روان» در قالب طرح تحول نظام سلامت که از 15 اردیبهشت ماه امسال رسما به آن پرداخته شده، آخرین وضعیت پیش نویس «قانون سلامت روان» جهت ارایه به مجلس و تصویب نهایی آن را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی اسدی در نشست خبری سلامت جوانان که صبح امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، درباره آخرین وضعیت سلامت روان در کشور گفت: براساس پیمایش ملی کشوری که در سال 89 و 90 انجام شده، حدود 23.6 درصد جمعیت 14 تا 65 ساله کشور از یک اختلال روانپزشکی رنج میبرند و به مداخلات روانپزشکی نیازمندند. از این میان 15.6 درصدشان اختلال اضطرابی دارند، 14.6 درصدشان از اختلالات خلقی مانند افسردگی رنج میبرند و 2.8 درصد اختلال مصرف مواد دارند. البته این آمار تفاوت فاحشی با کشورهای دیگر ندارد.
وی درباره سند جامع سلامت روان در کشور نیز گفت: این سند تدوین و به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده است. برنامه سلامت روان در مناطق روستایی از سال 64 تاکنون فعال است، اما متاسفانه در حوزه شهر فعالیت آنچنانی در این حوزه صورت نگرفته است. برهمین اساس در برنامه تحول نظام سلامت کشور به مقوله سلامت روان بیش از پیش پرداخته شده است.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت سلامت روان را یکی از بستههای مهم تحول در حوزه بهداشت خواند و گفت: در برنامه تحول حوزه بهداشت برای کارشناسان مراقبت سلامت خانواده تعاریفی در نظر گرفته شده است تا به این ترتیب مشخص شود که برای سلامت روان باید چه کنند. براین اساس در گام اول برای جمعیت حاشیه شهرها و همچنین شهرهای زیر 20 تا 50 هزار نفر جمعیت، یک کارشناس سلامت روان تعریف شده که در مراکز سلامت حضور خواهند داشت. این افراد برای شناسایی بیماریهای روان، مراقبت از آنها و همچنین ارجاع بیماران ماموریت دارند.
اسدی درباره قانون سلامت روان کشور که بیش از 10 سال است تصویب و اجرای آن به طول انجامیده، گفت: بیش از 10 سال است که استارت این کار خورده و متخصصان زیادی روی آن کار کردهاند. اکنون پیشنویس این قانون به دفتر حقوقی وزارتخانه ارسال شده تا با امضای وزیر بهداشت جهت تصویب نهایی به مجلس ارائه شود. در این قانون حقوق بیماریهای روان مطرح شده است.
وی در توضیح مهمترین برنامههای سلامت روان در دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: برنامه آموزش مهارتهای زندگی، آموزش مهارتهای فرزندپروری، تشخیص و مراقبت از بیماریهای روانپزشکی و برنامه پیشگیری از خودکشی از جمله این اقدامات انجام شده است. براساس آمار دنیا موارد خودکشی که به مرگ منجر میشود، شش در 100 هزار است، اما این آمار در کشورهای مذهبی پایینتر است. میانگین خودکشیهایی که به مرگ منجر میشوند در کشور ما زیر دو در 100 هزار است.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، پیشگیری از خشونتهای خانگی، پیشگیری از سوءمصرف مواد، کاهش آسیب اعتیاد و عوارض ناشی از سوءمصرف مواد و... را از دیگر برنامههای دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت خواند و گفت: مجموعه این برنامهها از گذشته نیز وجود داشتهاند، اما بیشتر آنها از پانزدهم اردیبهشتماه امسال وارد برنامه شدهاند و باید منتظر ماند تا ثمرات آن به بار بنشیند.
انتهای پیام