معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: تحصیلات تکمیلی اولویت اول دانشگاه فرهنگیان است.
به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه لرستان، دکتر کفاش در جمع خبرنگاران اظهار کرد: جهتگیری دولت و مجلس به سمت اولویت قرار دادن مسائل آموزش و پرورش است و این مهم یک فرصت است چرا که زمانی آموزش و پرورش اصلاح میشود که نگاه به آن از هزینهای به سرمایهای تبدیل شود.
وی با بیان اینکه نگاه ما به تولید بالاترین تولید است، اضافه کرد: آموزش و پرورش انسان را تربیت میکند و اندیشه و شالوده شهدای هستهای در آموزش و پرورش شکل گرفته است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آنچه جامعه را تغییر میدهد نیروی انسانی است که میتواند در جامعه جرقه و انفجار ایجاد کند، بیان کرد: اولویت اول دولت بهداشت و سپس آموزش و پرورش است چنانچه امروز از فقر و تبعیض رنج میبریم به خاطر این است. زمانی نفت 100 دلار بود کسی مطالبه نمیکرد که فرهنگیان مشکل دارند.
وی کفت: 1350 میلیارد تومان برای 6 ماهه 94 به آموزش و پرورش اختصاص یافته که این رقم خارج از بودجه مصوب بوده و 3500 میلیارد تومان نیز در داخل بودجه برای سال 95 در آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است.
خروج 40 هزار نیرو از آموزش و پرورش در سال گذشته
معاون وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: سال گذشته 25 هزار نیروی بازنشسته و 40 هزار نیرو از آموزش و پرورش خارج شد بدون اینکه آموزش و پرورش دچار مشکل شود و این نشان از تدبیر وزیر آموزش و پرورش است.
وی اضافه کرد: 112 درصد تخصیص بودجه به آموزش و پرورش داده شده که البته این تخصیص جوابگوی مطالبات انبوه فرهنگیان نمیشود اما به هر حال بخشی از مشکلات آموزش و پرورش را حل کرده است.
کفاش ادامه داد: در حال حاضر 5000 نفر ردیف استخدامی گرفتند و باید با آزمون، استخدام آموزش و پرورش شوند. چرا باید یک فرد فوق لیسانس و دکترا در جامعه ما بیکار بماند اما پسرخاله فلان مدیر استخدام شود؟.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه هنوز ضوابط طرح رتبهبندی معلمان از سوی دولت اعلام نشده و قرار است براساس این طرح فرهنگیان به 4 گروه طبقهبندی شوند و تحصیلات، تحقیقات و سابقه کار آنها را در این طرح لحاظ خواهد شد، بیان کرد: رتبهبندی آغاز حرکت رشد فرهنگیان است.
وی با بیان اینکه جریانات فرهنگی را باید فرهنگیان مومن، باسواد و معتقد به نظام مدیریت کنند، افزود: امروز جریانی که در کشور برای حمایت از فرهنگیان راه افتاده است جریانی پیشبرنده، رو به جلو و مثبت است و البته مطالبات حق معلمان است که باید صفر شوند و متاسفانه این میزان مطالبات از اجرای طرحهای آبگوشتی گذشته بوده که دولت جدید باید آنها را صفر کند، بخشی از این مهم انجام و بخشی دیگر در حال انجام است.
ایجاد شبکه اجتماعی دانشآموزی تا قبل از سال تحصیلی جدید
به گزارش ایسنا، معاون وزیر آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران گفت: برای ساخت کانونهای مدارس و اردوگاههای دانشآموزی به حداقل 400 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
کفاش افزود: 94، سال همدلی و همزبانی دولت و ملت است و این محور اساسی فعالیتهای امور تربیتی را برای مثبتاندیشی، دوری از افراطیگری و خشونت، تربیت اعتدالی و بحث منافع ملی و ترجیح آن بر منافع فردی تشکیل خواهد داد.
وی با بیان اینکه در برنامههای پرورشی با این نگاه تجدیدنظر خواهیم کرد، ادامه داد: در سال 94، 600 مرکز دارالقرآن در سراسر کشور که در سال 93 ساخته شدهاند تجهیز خواهند شد.
کفاش اضافه کرد: همچنین اردوی مربیان پیشتاز و فرزانه که 3000 نفر هستند را در تابستان امسال با حضور مسئولین ارشد کشوری برگزار خواهیم کرد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه آموزش در سال 94 با محوریت فعالیتهای امور تربیتی در بخشهای مختلف خواهد بود، یادآور شد: همچنین امسال تجهیز 2000 کانون فرهنگی و اردوگاه را در دستورکار داریم.
وی بیان کرد: سند تربیت رسمی جمهوری اسلامی و سند جامع مشاوره تربیت تحصیلی در سال 94 به مرحله اجرا خواهد رسید.
کفاش در ادامه گفت: برای تجهیز کتابخانههای دانشآموزی تفاهمنامهای میان وزارت آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی منعقد شده و قرار است آموزش و پرورش پنج میلیارد تومان و ارشاد نیز پنج میلیارد تومان برای توسعه کتابخانه آموزشگاهی در دوره ابتدایی با اولویت مناطق محروم و عشایری اختصاص دهند.
وی اضافه کرد: امید میرود بتوانیم در سال 94، کتابخانههای کلاسی ابتدایی را با این اعتبار و اعتباراتی که قرار است از سوی شهرداریها تامین شود تکمیل کنیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: برنامه "یاد یار مهربان" در چند استان بزرگ و تهران انجام شده که در سال 94 با هماهنگی وزارت کشور سراسری خواهد شد و در هفته کتاب که آبان ماه جاری است با کمک استانداریها و شهرداریها در سایر استانها اجرایی میشود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در تهران سالانه 3.5 میلیارد تومان در قالب کتاب به مدارس اهدا میشود، یادآور شد: سایر مراکز استانها را در این بخش توسعه خواهیم داد؛ سال گذشته 50 هزار نمایشگاه کتاب را در 50 هزار مدرسه برپا کردیم و در سال 94 این رقم بیشتر خواهد شد و از مهر ماه 94 این مهم کلید میخورد.
کفاش بیان کرد: ایجاد نمایشگاه دائمی کتاب را در مدارس خواهیم داشت و مدارسی که آمادگی داشته باشند، موسسه منادی تربیت نمایشگاههای کتاب و ثابت ایجاد خواهد کرد تا کتاب برای دانشآموزان و معلمان به طور ثابت عرضه شود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مطالعات ایجاد شبکه اجتماعی دانشآموزی در سال 93 انجام شده که در سال 94 این مهم افتتاح میشود، گفت: این شبکه در گام اول نزدیک به یک میلیون دانشآموز را که دارای مقام ممتاز کشوری در رشتههای مختلف هستند با تشکلهای دانشآموزی پیوند میدهد و این مهم امسال قبل از شروع سال تحصیلی جدید و تابستان انجام میشود.
کفاش اظهار کرد: برای ورود به این شبکه دانشآموزان با کد ملی وارد سیستم و فضایی میشوند که خودشان کارها و برنامهها را معرفی و از تجربیات سایر دانشآموزان ممتاز استفاده کنند.
وی یادآور شد: امسال با همت مجلس 30 میلیارد تومان در بخش تملک به اعتبارات پرورشی وزارت آموزش و پرورش اضافه شد و این در حالیست که سال گذشته اعتبارات جاری پرورشی و فرهنگی وزرات 40 میلیارد تومان بوده است و همچنین سال گذشته کمیسیون آموزش عمومی قرآن 10 میلیارد تومان و مجلس نیز 10 میلیارد تومان برای تامین تجهیزات به این معاونت کمک کردند.
کفاش اذعان کرد: امسال اعتبارات حوزه فرهنگی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش دو برابر میشود.
وی با بیان اینکه برای ساخت کانونها و اردوگاههای دانشآموزی به حداقل 400 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است بیان کرد: به هر میزان که اعتبار به ما بدهند کانونها و اردوگاهها را خواهیم ساخت.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: در دولت تدبیر و امید 100 پژوهشسرای دانشآموزی ساخته شد که قرار است معاونت فرهنگی و پرورشی همه کتابخانههای این پژوهشسراها را تجهیز کند.
وی خاطرنشان کرد: 4 میلیارد تومان اعتبار برای حقالزحمه مربیان پیشتاز فرزانه تخصیص داده شده است.
انتهای پیام