همایش ملی «کاربرد فناوری نانو در کشاورزی و محیط زیست» برگزار شد

سومین همایش ملی «کاربرد فناوری نانو در کشاورزی و محیط زیست» در پردیس دانشگاه اراک برگزار شد.

سومین همایش ملی «کاربرد فناوری نانو در کشاورزی و محیط زیست» در پردیس دانشگاه اراک برگزار شد.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا منطقه مرکزی، شکرالله حسن‌بیگی در این همایش اظهار کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه استفاده از دانش‌های نوین در توسعه زیرساخت‌های تولیدی طی سال‌های اخیر، اقدامات گسترده‌ای از سوی متصدیان و مسؤولان امر صورت گرفته است.

وی افزود: برنامه‌ریزی هدفمندی در این خصوص از سال 82 با تشکیل ستاد توسعه فناوری نانو در نهاد ریاست جمهوری آغاز شده است.

حسن‌بیگی ضمن اشاره به پیشرفت‌های این ستاد در توسعه فناوری نانو و کسب رتبه هفتم تولید علم نانو توسط ایران در جهان گفت: در سال‌های اخیر رقابت گسترده‌ای میان کشورهای صاحب علم در جهان در خصوص فناوری نانو به وجود آمده و کشور ما نیز توانسته با توسعه فناوری در زمینه‌های ساخت دستگاه، مواد و محصولات نانو پیشرفت شگرفی در بهره‌گیری از این علم داشته باشد.

سرپرست استانداری مرکزی تصریح کرد: اگر چه سرعت حرکت فناوری نانو در بخش کشاورزی مانند برخی از محیط‌های علمی دیگر نیست، اما در حال حاضر این فناوری در موضوعات مختلف کشاورزی رو به توسعه است.

وی توضیح داد: افزایش جمعیت و لزوم تامین امنیت غذایی، دستیابی به محصولات سالم از یک سو و افزایش تقاضا برای تولیدات و کاهش شدید منابع موجود نظیر آب و نهاده‌ها از سوی دیگر ایجاب می‌کند که کشور از دانش نانو جهت تولید هر چه بیشتر محصولات کشاورزی اعم از دامی، زراعی، باغبانی و محیط زیست استفاده کند.

حسن‌بیگی گفت: استفاده از دانش نانو سبب هدفمند شدن مصرف نهاده‌ها و افزایش کارآیی در سیستم تولید می‌شود و در نهایت زمینه پرهیز از اتلاف منابع موجود، افزایش تولید در واحد سطح و کاهش مصرف سموم و محصولات سالم را فراهم می‌کند.

سرپرست استانداری مرکزی افزود: دانش نانو می‌تواند از افزایش تخریب محیط زیست جلوگیری کرده و در راستای پالایش آلودگی‌های زیست محیطی مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، سعید حمیدی رئیس دانشگاه اراک نیز در این همایش گفت: نانو در سال 1382 در ایران مطرح شده و ستاد توسعه فناوری نانو در سال 84 به منظور حمایت از اندیشمندان، دانشمندان و استادان در زمینه‌های مختلف تحقیقاتی تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه در سال 2014 رتبه هفتم را در تولید مقالات مرتبط با نانو داشته‌ایم، درخصوص هرگونه همکاری دانشگاه در جهت توسعه علم نانو اعلام همکاری کرد.

بر اساس این گزارش، این همایش با همکاری ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، سازمان جهاد کشاورزی، کمیته فناوری نانو وزارت جهاد کشاورزی، دانشگاه اراک و استانداری مرکزی برگزار شد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۳:۵۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94021106317
  • خبرنگار :