نقش شناخت ژن‌ها در درمان آرتریت روماتوئید

در یک مطالعه جدید آشکار شد که نسخه‌های ژنی مختلف حاوی سرنخ‌هایی برای کمک به تشخیص و درمان آرتریت روماتوئید هستند.

در یک مطالعه جدید آشکار شد که نسخه‌های ژنی مختلف حاوی سرنخ‌هایی برای کمک به تشخیص و درمان آرتریت روماتوئید هستند.

به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این بررسی آمده است که در نسخه‌های مختلف ژنتیکی سرنخ‌هایی وجود دارند که نه تنها نشان می‌دهند چه افرادی در معرض ابتلا به عارضه آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) هستند بلکه شدت آن و حتی احتمال مرگ فرد بر اثر این بیماری را نیز پیش‌بینی می‌کنند.

دکتر «سباستین ویاته» از دانشگاه منچستر در انگلیس و متخصص ارشد این مطالعه گفت: شناخت فاکتورهای ژنتیکی که بدن را مستعد این بیماری می‌کنند و بر شدت آن و واکنش به مراحل درمان اثرگذار هستند، امکان ارائه روش‌های درمانی سنجیده‌ و متناسب با نیازهای بیمار را فراهم می‌سازد.

متخصصان با استفاده از اطلاعات موجود در مورد هزاران بیمار در انگلیس دریافتند جهش‌های ژنتیکی روی کروموزوم HLA –DRBI با شدت عارضه آرتریت روماتوئید مرتبط است.

به گفته ویاته، یافته‌های به دست آمده گامی مهم در جهت تولید داروهای شخصی‌سازی شده برای بیماران مبتلا به این بیماری خودایمنی است. در آرتریت روماتوئید سیستم ایمنی بدن به اشتباه به مفاصل حمله می‌کند و موجب التهابی می‌شود که می‌تواند به مفاصل و اعضایی همچون قلب آسیب وارد کند.

دکتر «دیوید فلسون» نیز گفت: این اختلالِ ژنتیکی تازه کشف شده که با خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید همراه است می‌تواند با شدت بیماری و افزایش خطر مرگ ناشی آرتریت روماتوئید مرتبط باشد.

این پزشک همچنین افزود: اگرچه خطر مرتبط با این جهش ناچیز است اما وجود آن واقعیت دارد. همچنین تنها عامل ژنتیک با بیماری آرتریت روماتوئید مرتبط نیست و فاکتورهای بیرونی همچون مصرف سیگار می‌تواند دخیل باشد.

در این بررسی متخصصان به منظور مطالعه ارتباط بین جهش ژنی HLA-DRBI و بیماری آرتریت روماتوئید به بررسی اطلاعات بیش از 2100 بیمار به منظور ارزیابی شدت این بیماری پرداختند. همچنین خطر مرگ را در بیش از 2400 بیمار ارزیابی کردند. این یافته‌ها به پزشکان کمک می‌کند تا شناخت بهتری از بیماری آرتریت روماتوئید پیدا کنند.

به گزارش هلث دی‌نیوز، فلسون گفت: دانستن اینکه در چه افرادی این جهش وجود دارد می‌تواند در شناسایی بیمارانی که به روش‌های درمانی تهاجمی‌تر نیاز دارند موثر باشد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۴:۵۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 94020905645
  • خبرنگار : 71432