یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی مزایا و معایب طرح استانی شدن انتخابات، نظر شورای نگهبان در این باره را تعیینکننده دانست.
محمدحسین فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: شورای نگهبان در گذشته چندین بار با طرح استانی شدن انتخابات مخالفت کرده و من نمیدانم که دوباره با این موضوع موافقت خواهد کرد یا نه، بنابراین نظر شورای نگهبان در این رابطه از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه استانی شدن انتخابات نقاط مثبتی دارد، افزود: در این صورت مجلس به سمت کارشناسی شدن و نگاههای کلان پیش میرود اما در عین حال عیب اساسی این طرح این است که در سطح شهرستانهایی که جمعیتشان کمتر است یا مردم آنجا محروم به شمار میروند احساس نماینده نداشتن به وجود میآید و در طول زمان نیز ممکن است این شهرها یا روستاها فاقد نماینده واقعی شوند.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با ابراز امیدواری نسبت به حل ایرادات ساختاری و فنی طرح استانی شدن انتخابات در کمیسیون شوراها، یادآور شد: کمیسیون شوراها البته پیشتر هم سعی کرده برخی از این ایرادات را رفع کند مثلا در این طرح پیشبینی شده که ثبتنام شهرستانی و آرا استانی باشد به این معنا که یک نماینده در سطح استان باید حداقل 15 درصد آرای حوزه انتخابیه خود را به دست بیاورد بنابراین نوعی حفظ ارتباط صورت گرفته اما اشکالاتی به آن وارد است و آن اینکه اگر قرار است کسی اکثریت آرا را در شهرستان به دست بیاورد اما در سطح استان فرد دیگری رای بیاورد و کسی که بیشترین آرا را در شهرستان کسب کرده نتواند نماینده مردم شود باعث سرخوردگی مردم میشود گویی که رای مردم در انتخاب نمایندهشان تاثیر نداشته است.
این عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم وجود زیرساختهای لازم برای استانی شدن انتخابات از جمله وجود احزاب قوی در کشور، تاکید کرد: البته موافقان میگویند که استانی شدن انتخابات زمینهای برای تامین این زیرساختها خواهد شد و به تدریج لیستها به جای افراد اصل قرار میگیرند.
فرهنگی در پایان تاکید کرد که موضع مثبت یا منفی در قبال استانی انتخابات ندارد و محاسن و معایب آن را توامان در نظر میگیرد.
انتهای پیام