رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور عنوان کرد: در دوره کنونی شهر را نمیشناسیم پس عادلانه و باادب رفتار نمیکنیم و کسی که با عدالت رفتار نکند یا ظالم است یا مظلوم.
به گزارش خبرنگار ایسنا - منطقه قزوین سیدمحمد بهشتی در همایش مبانی نظری طراحی در بافتهای تاریخی که همزمان با روز بزرگداشت شیخ بهایی و روز معمار (سوم اردیبهشت) برگزار شد اظهار کرد: ادبیات به معنی ادب ورزیدن است و فقط برای آنچه نوشتهایم به کار نمیبریم بلکه برای هر چه شایسته است کاربرد دارد.
او خاطرنشان کرد: شرط اول ادب ورزیدن شناختن است، چراکه شناختن و معرفت باعث می شود ادبی شایسته بهجا بیاوریم.
وی گفت: شهرها حصول ادب ورزیدن گذشتگان ما هستند؛ پدران ما وارد سرزمین کنونی شدند و آن را قزوین نام نهادند و آن ها جایگاه هر چیزی را به صورت شایسته رعایت کردند. وقتی جایگاه هر چیزی را رعایت می کنیم یعنی عادلیم.
بهشتی ادامه داد: بنابراین عدل یعنی قرار گرفتن هر چیز در جایگاه خودش، برای عدل ورزیدن هم نیاز به شناخت داریم؛ پس عدل و ادب معادل یکدیگرند.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی با اشاره به اصلاح بافت خاطرنشان کرد: وقتی واژه بافت را به کار می بریم باید ابتدا تلقی درستی از آن داشته باشیم. بافت شهری یعنی تار و پود شهری یعنی علاوه بر ساختمان ها عوامل دیگری هم هستند که باعث ایجاد بافت می شوند.
بهشتی تأکید کرد: باغات سنتی، آیین ها و آداب و رسوم مردم، قنات ها، سنت ها و کیفیت زندگی مردم شهر نیز جزوی از تار و پود شهر است و در ایجاد بافت شهری نقش دارد.
وی با اشاره به توسعه شهری اظهار کرد: توسعه شهری باید با ادب اتفاق بیفتد وگرنه ضد توسعه است. توسعه ای پایدار است که قابل تداوم باشد و ظرفیت، تاب آوری و ضوابط حریم شهر در آن لحاظ شده باشد و ضوابط حریم برای هر کسی بنا بر ظرفیت و ادب و فرهیختگی وی متفاوت است.
انتهای پیام