با وجود اعلام توقف حملات عربستان به یمن، از گفتههای مسئولان نظامی ریاض اینگونه برمیآید که این کشور همچنان انجام عملیات نظامی علیه یمن را در دستور کار دارد و حریم هوایی و دریایی یمن نیز کماکان در محاصره ائتلاف عربی باقی خواهد ماند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، در آخرین ساعت شامگاه سه شنبه عربستان از توقف عملیات موسوم به "طوفان قاطع" و آغاز عملیات جدیدی با عنوان "بازگرداندن امید" در یمن خبر داد که عملیات دوم با توجه به اهدافی که برای آن تعیین شده عملا دست ریاض را برای ادامه تجاوزات نظامی خود به یمن باز میگذارد.
احمد عسیری، سخنگوی ائتلاف طوفان قاطع در این باره به خبرنگاران گفته است که عملیات جدید ائتلاف تحت رهبری عربستان در یمن، تلفیقی از تلاشهای دیپلماتیک و اقدامات نظامی علیه حوثیها خواهد بود.
عسیری که یک سرتیپ ستاد در ارتش عربستان است روز گذشته به طرفداران عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی یمن اطمینان داد که عملیات نظامی علیه حوثیها همچنان ادامه خواهد یافت. وی گفت: در عملیاتی که پس از طوفان قاطع در یمن آغاز میکنیم تمرکز ائتلاف بر از هم پاشیدن نیروهای نظامی وابسته به حوثیها و همپیمانان آنها خواهد بود که این امر از طریق جلوگیری از تحرکات نظامی آنها و پاسخ به هرگونه اقدام از سوی انصارالله در داخل یمن انجام میپذیرد.
عسیری گفت که عملیات نظامی ائتلاف برای "جلوگیری از حمله حوثیها به مناطق مختلف یمن و آسیب رساندن به غیرنظامیان ادامه خواهد داشت" و عملیات جدید نیز همانند طوفان قاطع به درخواست منصور هادی، آغاز شده است.
ائتلاف تحت رهبری عربستان شش هدف را برای عملیات جدید خود در یمن ترسیم کرده که عملا راه را برای ادامه اقدامات نظامی این ائتلاف در یمن باز میگذارد. اهداف ترسیم شده برای عملیات بازگرداندن امید به این شرح است:
1- تسریع در آغاز مذاکرات سیاسی یمن براساس قطعنامه 2216 شورای امنیت، طرح شورای همکاری خلیج فارس و آخرین دور از گفتوگوهای ملی یمن که زیر نظر سازمان ملل انجام شد؛
2- ادامه حمایت از غیرنظامیان؛
3- ادامه مبارزه با تروریسم؛
4- ادامه خارج کردن شهروندان خارجی از یمن و گسترش حجم کمکهای پزشکی و غیرپزشکی برای مردم یمن در مناطقی که آسیب دیدهاند و فراهم کردن شرایط برای امدادرسانیهای بینالمللی؛
5- ممانعت از هرگونه تحرک و عملیات نظامی شبه نظامیان حوثی و همپیمانانشان و جلوگیری از استفاده آنها از سلاح و مهماتی که از ارتش یمن به غنیمت گرفتهاند؛
6- ایجاد یک ائتلاف بینالمللی -از طریق ادامه تلاشهای کشورهای همپیمان- برای جلوگیری از رسیدن سلاح از طریق آسمان و دریا به شبه نظامیان حوثی و نیروهای علی عبدالله صالح (رئیس جمهور پیشین یمن) با انجام بازرسیهای دقیق.
از بندهای فوق مشخص است که عملا تغییر زیادی در روند دخالت نظامی عربستان در یمن به وجود نمیآید و تنها ممکن است حملات هوایی به یمن متوقف شود و دیگر تحرکات نظامی این عربستان از جمله فرستادن سلاح برای شبه نظامیان مخالف حوثیها، حملات توپخانهای در مرز و حتی حملات هوایی محدود در یمن ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام