روستای تاریخی ابیانه بافت تاریخیاش را در مساحتی به طول 900 و عرض سه متر هر سال برای حضور گردشگران آماده میکند، اما این مساحت جوابگوی حضور چند بازدیدکننده در یک روز میتواند باشد؟
به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، هنوز آمارها از تعداد حضور گردشگران در ابیانه با چند سال قبل برابری میکند و روزانه 10 هزار نفر در ایام نوروز از این بافت تاریخی دیدن میکنند، اما به نظر میرسد برنامهریزی مناسب و درخور شانی برای این بافت تاریخی و جلوگیری از آسیبهای احتمالی در برابر حضور بیش از حد گردشگران در این بافت تاریخی دالان مانند انجام نشده است.
بیش از پنج سال از آغاز اعتراضهای بومیهای ابیانه نسبت به حضور بیش از حد گردشگران در این روستای تاریخی در ایام پیک سفر میگذرد، و هر سال مسئولان فقط حرف و قول و قرار برای برطرف کردن این مشکلات مطرح میکنند، با این وجود هنوز هیچکس به قول خود در این زمینه عمل نکرده است و هر سال برنامهریزیها، حول حضور بیشتر گردشگران در این روستای تاریخی میچرخد!
محمد عادلی، دهیار روستای تاریخی ابیانه هم این اتفاق را یکی از مهمترین مشکلات این روستا که باعث وارد شدن آسیبهای زیادی به بافت تاریخی و کهن آن شده است، میداند.
این بومیِ روستای ابیانه در این زمینه به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: بافت تاریخی این روستا به طول 900 متر و عرض سه متر، هر سال به خصوص در نوروز شاهد حضور زیاد گردشگرانی است که آمدهاند تا از این مساحت دالان مانند دیدن کنند، بافتی که گنجایش و ظرفیت این تعداد گردشگر در یک روز را ندارد، اما متاسفانه در ایام پیک سفر همیشه تعداد زیادی گردشگر بدون برنامهریزی قبلی وارد این روستا میشوند.
او با اشاره به حضور 128 هزار و 800 گردشگر از یکم تا 13 فروردین ماه در این روستای تاریخی اظهار کرد: از این تعداد 530 نفر گردشگر خارجی از 19 ملیت در ابیانه حضور داشتند، در واقع براساس آمار موجود به طور میانگین روزی 10هزار نفر به این بافت تاریخی محدود وارد شدند.
به گفته وی، براساس آمار موجود از حضور گردشگران در سالهای گذشته به این روستای تاریخی، امسال ابیانه با افزایش حدود 20 هزار نفری گردشگران در این روستای تاریخی مواجه بود.
او با تاکید بر لزوم توزیع سفر به ابیانه در طول سال توسط گردشگران و نهادهای متولی این زمینه، اظهار کرد: باید به فکر این توزیع سفر باشیم، چون در دراز مدت احتمال وارد شدن خسارت به این بافت تاریخی وجود دارد.
عادلی این اقدام را نیازمند حمایت دولت، فرمانداری و میراث فرهنگی دانست و افزود: با تهیه اقداماتی مناسب مانند ایجاد سایت ثبتنام گردشگران برای ورود به این روستای تاریخی امکان حضور گردشگران به تعداد و در زمان مناسب را میتوان تامین کند چون معتقدیم حضور این همه گردشگر در یک لحظه باعث میشود که نه تنها گردشگر ازاین سایت تاریخی بهرهای ببرد، بلکه فقط خسارت به این محوطه وارد میشود.
او در ادامه با اشاره به تهیهی امکانات مناسب برای حضورگردشگران در ابیانه گفت: علاوه بر تامین پارکینگی با ظرفیت حدود 450 دستگاه خودرو، حدود 25 چشمه سرویس بهداشتی برای استفاده گردشگران تامین و فعال شد، همچنین علاوه بر چاپ 5 هزار کتابچهی راهنمای گردشگری ویژهی ابیانه و حضور مدام چند راهنما در بافت تاریخی، 10 دستگاه مینیبوس برای انتقال گردشگران از دروازههای پایین و بالای ابیانه به سمت بافت تاریخی تهیه شد.
عادلی با اشاره به دریافت هزارتومان به عنوان ورودی بافت تاریخی از هر گردشگر ادامه داد: با توجه به فعال بودن دو هتل با ظرفیت 200 تخت، دو اقامتگاه سنتی و 25 خانه – سوئیت در این بافت تاریخی از یکم تا 13 فروردین این ظرفیتها تکمیل بودند.
دهیار روستای تاریخی ابیانه یکی از مشکلات این روستا در نوروز 94 را فشار بنگاههای اقتصادی و هتلها به این روستای تاریخی دانست که براساس آن با فشاری که به سیستم اداری روستا وارد شد، مینیبوسهایی که وظیفهی انتقال گردشگران به بافت تاریخی را داشتند، مجبور به پیاده کردن گردشگران در مبادی ورودی هتلها و اقامتگاههای سنتی روستا بودند که این اقدام گردشگران را مجبور میکرد مسافتی را بیهوده پیادهروی کنند، که این موضوع با اعتراض شدید گردشگران مواجه شد.
انتهای پیام