بازار انواع آجیل و خشکبار در آستانه شب عید و ایام نوروز امسال فضای با ثبات و نسبتا آرامی را پشت سر گذاشت؛ به گونه ای که قیمت هر کیلوگرم آجیل مخلوط یا انواع خشکبار به صورت جداگانه تغییر محسوسی نسبت به بازار شب عید سال گذشته نداشت.
به گزارش خبرنگار ایسنا، گرچه میزان تولید برخی از انواع آجیل و خشکبار در سال 1393 با کاهش قابل ملاحظه ای نسبت به سال ماقبلش مواجه شد اما بازار این محصولات در شب عید و ایام نوروز وضعیت نسبتا با ثباتی را پشت سر گذاشت. به عنوان مثال قیمت هر کیلوگرم آجیل مخلوط در اسفند 1392 از 35 تا حدود 50 هزار تومان متفاوت بود و همین محصول در بازار شب عید و ایام نوروز امسال نیز در حدود 50 هزار تومان عرضه شد. البته آجیل مخلوط درجه یک در بازار سنتی تهران کیلویی 5000 تا 10 هزار تومان ارزانتر هم بود.
از سوی دیگر میتوان به قیمت حدود 45 هزار تومانی یک کیلوگرم پسته خندان درجه یک در انواع مختلف اکبری، احمدآقایی یا ... در بازار شب عید امسال اشاره کرد که تقریبا بدون تغییر و در برخی نقاط پایتخت مانند بازار تهران ارزانتر از سال 1392 عرضه شد که البته این روند با ثبات برای پسته که به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی با افزایش 17 درصدی تولید مواجه بود، طبیعی به نظر میرسید.
اما فندق که تولید آن به گفته علی محسنی، مدیر کل دفتر میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی در سال گذشته به دلیل سرمازدگی به کمتر از 50 درصد سال 1392 رسیده بود با افزایش مقطعی قیمت در شب عید و ایام نوروز مواجه شد؛ به گونه ای که در برخی نقاط بازار تهران به کیلویی بیش از 80 هزار تومان رسید اما بازار این محصول در حالت کلی نیز که صدرنشین آجیل و خشکبار از نظر قیمتی بود، نسبتا مناسب بود چرا که در بازار سنتی تهران و شهرستان های کشور قیمت هر کیلوگرم فندق حدود 30 تا 40 هزار تومان و هر کیلوگرم مغز فندق حدود 50 تا 60 هزار تومان بود که تغییر چندانی نسبت به سال گذشته نداشته است.
البته بادام نیز که قیمت آن در بازار شب عید سال 1392 بسته به کیفیت حدود 40 تا 50 هزار تومان بود در بازار شب عید و ایام نوروز امسال تغییر چندانی پیدا نکرد و حدود 50 هزار تومان عرضه شد و به دست مردم رسید.
انتهای پیام