نامه بسیج دانشجویی 8 دانشگاه تهران به رئیس‌جمهور

بسیج دانشجویی 8 دانشگاه بزرگ تهران در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور به ویژگی های یک توافق خوب اشاره کردند.

بسیج دانشجویی 8 دانشگاه بزرگ تهران در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور به ویژگی های یک توافق خوب اشاره کردند.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، متن این نامه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب آقای دکتر روحانی، ریاست محترم جمهور

با سلام و احترام

می‌دانیم و بر کسی پوشیده نیست که دولت و ملت ما در لحظات حساسی به سر می برد و اخبار واصله حاکی از نزدیک شدن مذاکرات به لحظات تعیین کننده و سرنوشت ساز است. قبل از هر چیز بر خود فرض میدانیم که مراتب تشکر و سپاس خود را از زحمات شما و بخصوص تیم مذاکره کننده در این امر اعلام کنیم. خسته نباشید می گوییم و خداقوت.

آنچه که همه مردم ایران و دولت محترم انتظار دارد، رقم خوردن توافقی خوب برای کشور عزیزمان، ایران اسلامی است. ما دانشجویان هشت دانشگاه بزرگ کشور در این میان با توجه به مذاکرات در حال انجام بر خود واجب دیدیم که نکاتی را متذکر شویم. نکاتی که لازمه رسیدن به یک توافق خوب است. نکاتی که بدون آنها این توافق تامین کننده نیازها و انتظارات ملت بصیر و غیور ایران نخواهد بود. نکاتی که بدون آنها رسیدن به یک توافق خوب غیرممکن خواهد بود و یا راه رسیدن به آن را بسیار طولانی و غیر ممکن خواهد کرد. این نکات عبارتند از:

مهمترین خواسته ملت ما در قبال این توافق این است که همه تحریم ها به یکباره لغو شود. این تحریم ها بخصوص باید شامل همه تحریم های بانکی و نفتی باشد. بدیهی است که تعلیق به جای لغو قابل قبول نیست.

تاکید می‌شود که همه تحریم‌ها باید برداشته شود، یعنی همه‌ تحریم های دولت آمریکا، کنگره آمریکا، شورای امنیت و اتحادیه اروپا و نه بخشی از آنها. باید یادآور شد که نماینده آمریکا در مذاکرات نماینده همه بخش های آمریکاست نه فقط دولت.

همانطور که خواسته ملت غیور ایران است، این مذاکرات صرفا مربوط به مساله هسته ایست، شامل هیچ موضوع دیگری نمی شود؛ لذا پرداختن به امور دیگر و هر امری که باعث باز شدن باب مذاکره بر موضوعات دیگر شود جزو خطوط قرمز است. از این جمله است: گنجاندن و منوط کردن بخشی از تعهدات طرف مقابل به همکاری ایران در بحث PMD و تسلیحات موشکی.

رعایت اصل برگشت پذیری در تعهدات ایران. ایران باید بتواند هر زمان که ناعهدی و عدم پایبندی طرف مقابل به تعهداتش را دید و تصمیم گرفت، به وضعیت قبل از توافق ژنو 2013 بازگردد.

در انجام تعهدات طرف مقابل بخصوص در تهیه جدول زمانی باید این نکته مهم در نظر گرفته شود که جمهوری اسلامی ایران تا پیش از این تقریبا اکثر کارهای مهم در راستای رفع نگرانی های طرف مقابل از قبیل توقف غنی سازی 20 درصد و نابود ساختن کلیه اورانیوم های 20 درصد را انجام داده است. این در حالیست که طرف مقابل اقدام مهم و متناسبی انجام نداده است؛ بنابراین سخن آن ها مبنی بر اینکه در هر مرحله، اقدام آنها باید با اقدامی از طرف ایران همزمان و متناسب شود، پذیرفته نیست.

یکی از مهمترین ویژگی‌های توافق خوب اینست که طرف مقابل باید در قطعنامه ای در شورای امنیت کلیه تحریم‌های قبلی را لغو کند. این کار در کنار اصل بازگشت پذیری، جلوی نقض تعهدات و بازی‌های سیاسی طرف آمریکایی و متحدان آن را خواهد گرفت.

از خطوط قرمز دیگر اینست که جمهوری اسلامی ایران تاکنون قطعنامه های شورای امنیت در این زمینه را به رسمیت نشناخته چرا که آنها را غیرمنطقی دانسته است. بنابراین باید از هر کاری که باعث به رسمیت شناختن آنها و بهانه دادن به دست دشمنان برای القای غیرصلح آمیز بودن برنامه‌ی هسته ای ایران شود، اجتناب کرد. از جمله‌ این موارد آوردن بخشی از توافق جامع یا همه‌ی آن ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد می باشد.

مساله دیگر اینکه انجام و اجرای تعهدات به هیچ وجه نباید در بازه‌ای بلند مدت و چند ساله تعریف شود؛ چرا که طولانی شدن دوره اعتمادسازی موجب خسران هر چه بیشتر کشور می شود.

عدم محدودیت در بخش تحقیق و توسعه؛ از آنجا که ذات هر صنعتی پیشرفت است، هیچ محدودیتی نباید شامل تحقیق و توسعه شود از جمله نباید محدودیتی متوجه صنعتی شدن نسل‌های جدید سانتریفیوژ شود. همچنین اشتباهات سابق همچون محدود کردن تحقیق و توسعه به فعالیت‌های جاری نباید صورت گیرد.

مساله مهم دیگر یک مرحله‌ای بودن توافق است؛ چرا که در تجربه توافق ژنو هم دیدیم که این امر فقط و فقط باعث ازدیاد کلمات مبهم و دارای چند تفسیر و بازی‌های طرف آمریکایی و خدشه به حقوق ملت ایران می شود. بنابراین تغییر نام توافق به تفاهم سیاسی و یا چارچوب سیاسی و موکول کردن مواردی از توافق به مراحل بعدی، اصل موضوع را عوض نخواهد کرد. از جمله‌ این موارد می توان به تهیه پیوست - شامل جزئیات - که مشخص کننده روند اجراست، اشاره کرد.

یاد آور می‌شود که تیم مذاکره کننده، نمایندگان ملتی غیورند نه حزب و افرادی خاص؛ بنابراین باید گفت اگر عجله‌ای برای رسیدن به یک توافق در کار است، این امر نادرست و مخالف اصول منطقی است.

در پایان باید گفت لازمه‌ تحقق همدلی و همزبانی، شفافیت است. این بدان معناست که عدم اعلام و انتشار توافق و یا انتشار و ترجمه ناقص و نادرست آن، همچنین عدم پاسخگویی به سوالات و حضور در محافل دانشجویی و مردمی، مانند آنچه در گذشته اتفاق اقتاده هیچ کمکی به تحقق همدلی و همزبانی نخواهد کرد و حتی به خلاف آن تبدیل خواهد شد؛ لذا از دولت محترم انتظار ایجاد هرچه بیشتر شفافیت است.

در اینجا لازم است که اشاره کنیم ما دانشجویان همیشه و در همه حال وظیفه خود را رصد و پیگیری مسائل کشور، پرسش و مطالبه از مسئولین و آگاه سازی مردم دانسته و می دانیم.

با آرزوی توفیق از خداوند منان

بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف

بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت

بسیج دانشجویی دانشگاه تهران

بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر

بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی

بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی

بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق

بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۱ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۳:۵۷
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 94011102095
  • خبرنگار : 71511