دانشمندان «آزمایشگاه سیاره و ماه» دانشگاه آریزونا برای بررسی معماهایی که گذشته مریخ را شکل دادهاند، دست به دامن بادبادکها شدند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، بادبادک بهکار رفته در این پروژه، بر فراز یکی از بیابانهای هاوایی که حاوی مواد مذاب است، به هوا اوج گرفت.
این بادباک که مجهز به دوربین، جیپیاس و حسگرهای جهتیابی است، از ارتفاع بالا زمین را اسکن میکند. تیم علمی سپس از الگوریتمهای نرمافزاری قدرتمند و محاسباتی برای مونتاژ دهها هزار تصویر بدستآمده و تبدیل آنها به مدلهای زمینی دیجیتالی سهبعدی و بینهایت دقیق استفاده میکنند.
کیفیت دادههایی که این پروژه از لحاظ بررسی چشماندازهای آتشفشانی ارائه میدهد، بیسابقه بوده و تفکیکپذیری فضایی آن تقریبا نیم اینچ در پیکسل است.
دیدگاههای بدستآمده از این مدلهای زمینی برای تفسیر تصاویر بدستآمده توسط دوربین مدارگرد شناسایی مریخ ناسا به نام HiRISE به کار خواهند رفت. این مدارگرد از سال 2006 مریخ را توسط شش ابزار خود بررسی کرده است.
تیم علمی به دنبال بررسی سطوح آتشفشانی بر روی مریخ با هدف درک تاریخ حرارتی سیاره سرخ و چگونگی ظهور این فرآیندها بر روی سطح آن است.
تیم محققان از ویژگیهای آتشفشانی جوان و عاری از پوشش گیاهی جریانات مذاب یکی از بیابانهای هاوایی بر روی زمین به عنوان نمونه مشابه با بیابان مریخ استفاده کردند؛ این موضوع میتواند اطلاعات زیادی درباره فرآیندهایی ارائه دهد که سیارات دیگر را شکل دادهاند.
دانشمندان آتشفشان Kilauea در جزیره هاوایی را به عنوان ناحیه مورد بررسی انتخاب کردند. این ناحیه دارای جریانات مذاب بسیار جوان است و زمانی که محققان تصاویر سطح مریخ را بررسی میکردند، شباهتهای شگفتآوری بین این بیابان و سطح مریخ یافتند.
بادبادک تیم علمی در هوا ثابت است و بسته به جهت باد، فقط پنج تا 10 درجه جابجا میشود؛ این حرکت کوچک، موجب ظهور تفاوت یا شباهت کافی در زاویه دید میشود و چنین موضوعی به نرمافزار تیم علمی، امکان محاسبه مدل زمینی سهبعدی را میدهد.
دانشمندان جزئیات یافتههایشان را در چهلوششمین کنفرانس علمی سیاره و ماه در تگزاس ارائه میدهند.
انتهای پیام