شاید اغراق نباشد اگر بیکاری را به عنوان یک درد معرفی کنیم، در حال حاضر بیشتر خانوادهها با مشکل یا همان درد بیکاری درگیر هستند.
جوانی که پس از 4 یا 6 سال تحصیل و کوشش شبانهروزی با مدرک لیسانس و فوق لیسانس امید به این دارد که با آن مدرک بتواند کاری برای خود پیدا کند اما به هر دری که میزند ناامید برمیگردد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه لرستان، در شهرستان بروجرد میتوان به جرات گفت که در یک خانواده پنج نفره سه فرزند تحصیلکرده در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس وجود دارد، اما خبری از کار نیست.تمام هم و غم خانواده پیداکردن شغل مناسب برای فرزندانشان است که روزی حلال بهدست بیارند و بتوانند تشکیل خانواده دهند، چون خودشان بهتر میدانند یک پسر بدون یک شغل مناسب نمیتواند ازدواج کند.
اکبر. گ یک شهروند بروجردی در این رابطه به خبرنگار ایسنا گفت: خودم کارگر یکی از کارخانجات بروجرد هستم حقوقم کفاف خرج زندگی روزمرهام را میدهد اما شب که با تمام خستگی به خانه میروم تا در کنار خانواده استراحت کنم، چهره ناامید و پریشان فرزندان بخاطر عدم شغل آزردهام میکند.
وی افزود: پسر 28 ساله با مدرک فوق لیسانس معدن بیکار است و به هر کجا که میرود نمیتواند شغل مناسب با مدرک تحصیلی خود پیدا کند.
وی اظهارکرد: البته برای او کار خارج از شهرستان بروجرد وجود دارد اما برای آغاز و شروع کار باید پولی داشته باشد که بتواند منزل و مقداری وسایل تهیه کند.
داود .ح یکی دیگر از شهروندان تصریحکرد: پدیده شوم بیکاری یکی از مهمترین دغدغههای خانوادهها نه تنها در شهرستان بلکه در سطح کشور است.
وی اضافه کرد: بیشتر قشر بیکار شهرستان بروجرد را جوانان تحصیلکرده تشکیل میدهند که باید چارهای برای رفع معضل بیکاری و نجات جوانان شهرستان اندیشیده شود.
مسلم پورقاسمیان معاون استاندار لرستان نیز در این باره گفت: تعداد اشتغالی از ما پذیرفته میشود که در سامانه رصد توسط دستگاههای اجرایی شهرستان ثبت شود.
وی اظهارکرد: بسیاری از جوانان جویای کار بروجرد با ثبتنام در مراکز کاریابی فعال این شهرستان در جستجویهای شغلی هستند اما متاسفانه برخی صاحبان مشاغل ترجیح میدهند جذب نیرو را از طریق سازوکارهای غیرقانونی انجام دهند.
وی با بیان اینکه واحدهای که اشتغال ایجاد میکنند درصدی از استخدامیهای خود را از کاریابیهای شهرستان اختصاص دهند، گفت: در صورتی که این واحدها از طریق کاریابیها اقدام به استخدام کنند امتیازات خوبی برای آن کارخانه از طرف اداره کار، رفاه و امور اجتماعی برخوردار خواهند شد.
فرماندار ویژه بروجرد اضافه کرد: تمام مدیران دستگاههای اجرایی موظف هستند در راستای برآوردن تعهدات خود در زمینه اشتغال تمام توان خود را بهکار بسته و تعهدات خود را تا زمان باقیمانده از سال به اتمام رسانند.
پورقاسمیان تصریح کرد: بسیاری از جوانان تحصیلکرده در شهرستان به دلیل به کارگیری نیروهای غیربومی در نهادهای دولتی و غیردولتی بیکارهستند و مجبورند برای جستجوی کار به دیگر شهرها مهاجرت کنند.
محسن یعقوبی بخشدار اشترینان نیز به ایسنا گفت: باید به سمت تولید رفت چون تولید شغل هم ایجاد میکند و دبیرخانه اشتغال در شهرستان ایجاد شود که سرمایهگذاران بتوانند به آنجا مراجعه کنند، در صورتی که فردی در یکی از کارخانجات با مشکلی روبرو شد بتواند به این دبیرخانه مراجعه و مشکل خود را مرتفع کند.
وی اظهارکرد: براساس شاخص و پتانسیل، سهم اشترینان در دستگاههای اجرایی مشخص و اعلام شود.
انتهای پیام