امیرحسین خرمشاهی که سالهای قبل تهیهی برنامه تحویل سال شبکه یک را عهده دار بوده است، از برنامههای تحویل سال چند سال اخیر تلویزیون انتقاد کرد و گفت: در جشن تحویل سال از استودیوها و دکورهای رنگی غربی خارج شویم، از پرداخت حقالزحمههای چند دَه میلیونی به هنرمندان بکاهیم و در میان مردم جشن بهار را داشته باشیم.
این تهیهکننده برنامههای ترکیبی تلویزیون در گفتوگو با خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا، با انتقاد از برنامههای تحویل سال تلویزیون مطرح کرد: جای تأسف و ضعف بزرگ ماست که نمیآییم از داشتههای دینی و فرهنگی خودمان استفاده کنیم. کم هم نداریم. از سنتهای دیرینه و موسیقیهای سنتی گرفته تا فرهنگهای متنوع که هر کدام از ما به آنها ربط داریم. قطعا شنیدن و دیدن اینها بیشتر خوشحالمان میکند تا صرفا از خواننده شماره یک، دو و بازیگر چشمآبی شماره دو، سه و چهار در برنامههای جشن بهار استفاده کنیم.
خرمشاهی گفت: متأسفانه چند سالی است که روال به این شکل است و به یک رقابت دور باطل در ساخت برنامههای تحویل سال افتادهایم که غلط است.
او ادامه داد: اینکه خداوند به ما بهاری داده است و جشن بهاری داریم جای شکر است و همه خوشحالیم؛ سالی یکبار در یک جشن سنتی و باستانی شرکت میکنیم. حال ما نیز به عنوان رسانه نقش خودمان را باید ایفا کنیم اما چیزی که کمتر در رسانه ملی اتفاق میافتد، پرداختن به فرهنگ و سنت باستانی خودمان است. قطعا شنیدن و دیدن اینهاست که ما را بیشتر خوشحال میکند.
او با اشاره به برنامه «بهار نارنج» - برنامه تحویل سال نوروز 84 در شبکه یک - که تهیهاش را عهدهدار بود، یاداور شد: خدا خسرو شکیبایی را رحمت کند. در آن برنامه بود که آیتم یادگاران (یادش بخیر، یادش بخیر...) را خواند. کاری که آن سال در برنامه «بهار نارنج» کردیم، این بود که کمتر از خوانندهها استفاده کردیم. آن سال از گروههای موسیقی کُرد، گیلکی و ... استفاده کردیم و آن برنامه نیز جزو برنامههای شاخص معرفی شد.
خرمشاهی با بیان این مطلب که تلویزیون در برنامهسازی برای تحویل سال، باید تجدید نظر کند، گفت: باید در میان مردم جشن بهار را داشته باشیم. برنامه تحویل سال باید به نوعی طراحی شود که یک مخاطب به ایرانی بودنش ببالد. چقدر خوب است پنج شبکهای که مأموریت ساخت برنامههای تحویل سال دارند، هر کدام به گوشهای سفر کنند. گروه و شبکهای به مشهد و کنار حرم امام رضا (ع) برود، گروهی در شمال در دریای خزر برنامهای داشته باشد، گروهی در لرستان، گروهی در آذربایجان، شیراز، اصفهان و ... . کم نمیآوریم؛ هر کدام از این شهرها یک دنیا حرف دارند. چه در ارتباط با شادی، چه در ارتباط با غم. به عنوان مثال ما در مقوله امام حسین (ع) چقدر عاشق داریم، چه اشعار زیبایی که در وصف امام حسین (ع) سروده میشود. در عرصه شادی هم همینطور.
تهیهکننده برنامه «سلام تهران» شبکه پنج همچنین یادآور شد: کمی باید جشنهایمان باورپذیرتر باشند. با همه احترامی که برای هنرمندان چه در عرصه موسیقی و چه در عرصههای دیگر قائلیم، باید بگویم ادای غربیها را درآوردن بس است.
او گفت: کمی از هزینههای هنگفتی که در برنامههای تحویل سال صرف میشود بکاهید. از کارشناسانی دعوت کنید که بیایند و سنتهای مختلف ایران را در جشن بهار روایت کنند. متأسفانه در ایام نوروز دور هم جمع میشویم، خوانندههای شماره یک، دو و سه را میبینیم. نمیگویم اینها بد هستند، دعوت از این عزیزان خوب است اما حداقل منصفانهترین شکل ممکن این است که آنها در کنار فرهنگها و قومیتهای مختلف دیده شوند. این اتفاق وحدت را نشان میدهد. گردشگرانی که از اقصی نقاط دنیا به شهرهای ایران سفر میکنند، از شمال گرفته تا جنوب آنقدر شگفتزده میشوند که حتی نظرشان نسبت به ما عوض میشود. اما ظاهرا مثل «مرغ همسایه غاز است»، در برنامههای تحویل سال ما بیشتر نمود دارد.
خرمشاهی با طرح این پرسش که چرا باید حتما دکور چند ده میلیونی زده شود و هزینههای کلان به مهمانانی داده شود که از آنها به عنوان مهمان شماره یک یاد میشود؟ گفت: هیچکدام از اینها افتخار نیست؛ کما اینکه باعث شرمندگی است و اینکه مردم را کمتر در برنامههای تحویل سال میبینیم. باید یک تجدید نظری در تولید برنامههای تحویل سال بشود و انجام این کار شهامت میخواهد.
خرمشاهی در پایان گفتوگوی خود به خبرنگار ایسنا، گفت: باید نسبت به دعوت از مهمانان برنامههای تحویل سال تلویزیون نیز تجدیدنظری صورت بگیرد. متأسفانه در یک رقابت دورباطلی افتادهایم که بسیار غلط است.
انتهای پیام