رییس قوه قضاییه ضمن انتقاد از غربیها به دلیل استفاده ابزاری آنها از موضوع حقوق بشر تاکید کرد که جمهوری اسلامی هم از لحاظ نظری و هم از لحاظ اجرایی حرفهای زیادی درباره حقوق بشر دارد.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیتالله آملی لاریجانی در دیدار با نخبگان و اعضای هیات علمی دانشگاههای لرستان با طرح این سوال که کشورهای غربی که در بحث حقوق بشر سر و صدا میکنند در مقام عمل چه میکنند؟ گفت: آمریکا بدترین جنایات را در جنگهای ویتنام انجام داده است و دیدید که چه بلایی بر سر ملتها آوردند. در فلسطین اشغالی چه بر سر غزه آوردند؟ در عراق با بهانههای واهی وجود سلاحهای کشتار جمعی به آنجا لشکرکشی کردند و در آخر هم هیچ خبری از این موضوعات نبود. در افغانستان هم به بهانه القاعده به آنجا رفتند و از آن روز القاعده هر روز قدرتمندتر شد.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه داعشیها را آنها خلق کردند و حالا میگویند یک اجماع جهانی برای مبارزه با آن ایجاد کردهاند، افزود: در بحرین، آمریکا و انگلیس پایگاه دارند و مردم آنجا میگویند فقط حق رای میخواهیم، اما قبول نمیکنند. آمریکاییها درباره این کشور که کنار ایران است هیچ حرفی نمیزنند اما در رابطه با کشور ما که تقریبا هر دو سال یک بار انتخابات دارد میگویند ما ضد حقوق بشر هستیم.
آملی لاریجانی ادامه داد: آن خانم وزارت خارجه برای خودش فرمایشات میکند و علیه قوه قضاییه و نظام جمهوری اسلامی به عنوان سخنگوی وزارت خارجه حرفهای نامربوط میزند و میخواهد قانون اساسی را برای ما معنا کند و لکن در کنار جمهوری اسلامی کشوری اینگونه وجود دارد که مردمش فقط حق رای میخواهند اما از آن حرفی نمیزنند.
رییس قوه قضاییه گفت: در عربستان خانمها نه تنها حق رای ندارند بلکه حق رانندگی هم ندارند اما در عین حال تمام حمایتها از این کشور میشود. وقتی ملک آنجا فوت میکند آقای اوباما برای ابراز همدردی به آنجا تشریف میبرد و میگویند اینها دوستان راهبردی ما هستند. ما میدانیم دوستان راهبردی شما هستند.
وی ادامه داد: این ابزاریترین نحوه استفاده از حقوق بشر است و متاسفانه این حرفها با یک اختاپوس رسانهای در دنیا پمپاژ میشود و اذهان را آلوده میکند.
رییس قوه قضاییه گفت: من فکر میکنم جمهوری اسلامی در بحث حقوق بشر حرفهای زیادی هم از لحاظ مبانی نظری و هم از لحاظ اجرایی برای گفتن دارد. آمریکاییها قبل از انقلاب آن حمایتهای عجیب را از فرعون این کشور داشتند و بعد هم در فاصله انقلاب ژنرال خود را فرستادند تا کودتا کنند. آن وقت میگویند به فکر حقوق بشر هستند.
به گزارش ایسنا، آملیلاریجانی با بیان اینکه حقوق بشر هم مبنای نظری و هم مبنای سیاسی دارد، گفت: امروز حقوق بشر به ابزاری مهم برای برخی کشورها در زمینه اعمال نفوذ است.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه جدای از تبلیغاتی که صورت میگیرد حقوق بشر بحث مهمی است که اهمیت آن به اندازه خود بشر است، گفت: یکی از مهمترین اهداف انقلابها از جمله انقلاب ما همین حقوق بشر بوده است، اما میبینیم کشورهایی که خودشان ظالمانهترین اعمال را انجام دادهاند امروز داعیه حقوق بشر دارند.
وی با اشاره به ضرورت شناخت مبنای حق، گفت: در اعلامیه جهانی حقوق بشر به کرامت ذاتی انسان اشاره میکنند، اما سوال این است که آیا بدون شناخت کرامت انسانی میتوانیم به آن احترام بگذاریم؟ آیا غربیها حق دارند که هر چه خود قبول دارند را به همه تحمیل کنند؟
رییس قوه قضاییه گفت: یکی از ایرادهایی که الان از قوه قضاییه میگیرند این است که میگویند شما جلوی ازدواج همجنسها را گرفتید و به دروغ هم میگویند آنها را اعدام میکنید. ما میگوییم این امر حتی با دیدگاههای لیبرالی خود شما هم سازگار نیست.
آملیلاریجانی با انتقاد از منفعل بودن در برابر غربیها، گفت: یکی از مدعیان روشنفکری بعد از توهین به پیامبر عظیمالشان اسلام گفته بود من قبول دارم از باب آزادی بیان، آنها حق دارند توهین کنند منتهی چون تکلیفی نداشتهاند نباید این کار را انجام میدادند. چه کسی این حرف را میزند که ما چون آزادی بیان داریم میتوانیم به والاترین ارزشها و مقدسات توهین کنیم؟ این موضوع به این برمیگردد که ما در معیار و منشا حق تفکر دقیق فلسفی نکردهایم.
انتهای پیام