استاندار خوزستان با اعلام آمادگی برای مقابله با حوادث غیرمترقبه در استان گفت: مسئولان با مصوبات راهگشا به خوزستان سفر کنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خوزستان، عبدالحسن مقتدایی، شب گذشته در ارتباط زنده با استودیو شبکه خبر که با حضور ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط زیست به بررسی موضوع ریزگردها در کشور اختصاص داشت، ادامه داد: ارزیابی این که طی این 10 سال گذشته چه اتفاقی افتاده است، در اختیارات ما نمیگنجد ولی آنچه که اهمیت دارد این است که در دوران مسئولیت خود و در شرایط خاص، آن چه لازم بود را طی این دو هفته انجام دادهایم.
استاندار خوزستان درباره وقوع پدیده گرد و خاک اخیر گفت: تاکنون هرگز سابقه نداشته که گردوغبار با این وسعت و گستردگی رخ دهد. بر همین اساس با تاکید رییس جمهور، قرار بوده که خانم ابتکار و آقای نوبخت به استان خوزستان سفر کنند اما توصیه من این است که حتما با مصوبات راهگشا و ضروری به خوزستان سفر داشته باشند.
انتقال آب از سرشاخه های کارون، حق آبه تالابها را برد
به گزارش خبرنگار ایسنا؛ سیدشریف حسینی، نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی نیز با حضور در این برنامه، اظهارکرد: امسال از 14 بار وقوع این پدیده دراستان خوزستان، 9 تا 10 مرتبه آن مربوط کانونهای داخلی بوده است.
وی ادامه داد: واقعیت این است که کسانی که دستور انتقال آب از سرشاخههای کارون را داده و حق آبه تالابها را کاهش دادهاند و سدهای بالادستی را ایجاد کردهاند، موجب شدند 750 هزار هکتار از تالاب هورالعظیم که یک سوم آن در کشور ایران قرار دارد، با مشکل کم آبی مواجه شود.
وی با اشاره به فعالیت نفت در بخشی از تالاب و بحث میادین مشترک نفتی، افزود: در بحث جهانی، انتقال آب بدون بروز مشکل زیست محیطی در مبدا، امکانپذیر است.
حسینی اظهار کرد: 280 هزار هکتار از زمینها در استان خوزستان، کانونهای داخلی گردوخاک است. قرار بود 200 هزار هکتار توسط مجموعه نفت در دولت قبل مالچپاشی شود که تنها 12.5 هکتار آن اجرا شد و سپس به دلیل عدم تامین اعتبار، تعطیل شد.
وی افزود: استاندار خوزستان آنچه که در توان داشت انجام داد و وظایفی را هم که در اختیار نداشت برعهده گرفت.
نماینده مردم اهواز در مجلس گفت: ضروری است برنامههای خاصی برای این موضوع تهیه شود و مسئولان را به حل مشکل وادار کنیم. انتقادی به هیچ شخصی ندارم اما از دستگاههای مربوطه انتظار داریم به طور علمی مشکل را حل کنند.
حسینی با اشاره به مراجعه تعداد زیادی از مردم به مراکز درمانی به دلیل بروز مشکلات تنفسی، اظهار کرد: باید با هر نوع انتقال آب مخالفت شود چون هم علمی نیست و هم به نفع مبدا و مقصد نخواهد بود.
وی به ضرورت افزایش حق آبه تالابها نیز اشاره کرد و گفت: مالچ پاشی و توجه به اجرای کمربند سبز در استان خوزستان از دیگر ضرورتها در این زمینه است.
نماینده اهواز همچنین به خسارت 900 میلیاد تومانی کشاورزان خوزستانی به واسطه وقوع پدیده گردوخاک اشاره و عنوان کرد: لازم است بیمه و جبران خسارت کشاورزان در بسته حمایتی دولت برای استان لحاظ شود. همچنین برای بخش خصوصی که تمایل خود را برای سرمایهگذاری در استان به دلیل وقوع گردوخاک از دست میدهد، کاهش مالیات در نظر گرفته شود و برای مشاغل آزاد نیز که دچار مشکل معیشتی میشوند، تسهیلاتی در نظر گرفت.
وی به لزوم توجه به متخصصان خوزستان در این شرایط اشاره کرد و گفت: در شرایط فعلی کارمندان و کارگران تمایلی برای ماندن در استان خوزستان ندارند. در نظر گرفتن حق بدی آب و هوا نیز باید دستور کار قرار بگیرد.
انتهای پیام