رییس فدراسیون تیروکمان میگوید قانون به اندازه کافی برای تخلفات ورزشی و چگونگی برخورد با متخلفان وجود دارد، اما متاسفانه مسوولان در این زمینه سلیقهای و فراتر از قانون عمل میکنند.
محمدعلی شجاعی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این باره افزود: یکی از مهمترین بحثهایی که همواره در ورزش کشور مطرح است، بحث سلامت آن و ضرورت پرهیز از تخلفات توسط مسئولان و مدیران ورزش است که البته با تسلطی که مقام معظم رهبری در کلیه امور ورزشی دارد، بیانات وی فقط شامل یک بعد از ورزش نیست و در تمام حوزهها اعم از همگانی، قهرمانی، حرفهای، ورزش بانوان و غیره رهبر نگاه ویژهای دارد.
وی اظهارکرد: ورزش نیز همانند سایر بخشها از تخلفات مصون نیست و فرمایشات مقام معظم رهبری در حقیقت چراغ راهنمایی است تا مسئولان و مدیران ورزشی با رفع مشکلات مسیر درست را در این خصوص انتخاب کنند.
رییس فدراسیون تیروکمان، اضافه کرد: خیلیها معتقدند با تغییر مدیریت میتوانند موانع زیادی را از بین ببرند و بر تخلفات خود لاپوش بگذارند، در حالی که تغییر مدیریت راهکار اساسی نیست. بلکه باید با اصلاح زیر ساختها به دنبال آن باشیم تا نگاهمان را از حالت سلیقهای بودن و فراتر از قانون عمل کردن، خارج کنیم.
وی گفت: البته میزان تخلفات در ورزش نسبت به سایر حوزهها کمتر و ناچیز است، اما باید با همین تخلفات ناچیز نیز برخورد کرد تا فاجعه ایجاد نکند.
وی خاطرنشان کرد: اگر امروز مقام معظم رهبری سعی میکند تخلفات حوزه ورزش را به مسئولان و مدیران ورزشی گوشزد کند به خاطر این است که تخلفات با جوانمردی و اخلاق مداری که همواره تکه کلام مسئولان ورزشی است هم سویی ندارد و باید با آن مبارزه کرد تا به سیستم کلان ورزش آسیب نرساند.
شجاعی گفت: موضوع برخورد با متخلفان در ورزش نباید در راستای زیر سوال بودن حرمت و آبروی افراد باشد، در بسیاری از موارد دیده شده زمانی که جریان تخلف در ورزش رسانهای می شود، نه تنها خروجی مثبتی ندارد، بلکه صدمات وحشتناکی به سیستم کل کشور میزند که شاید دیگر امکان جبران آن وجود نداشته باشد.
رییس فدراسیون تیروکمان تصریح کرد: زمانی میتوانیم سخن از سالم سازی و فضایی دور از تخلفات در ورزش بزنیم که با افراد تخطی گر به صورت سلیقهای برخورد نکنیم و نگاه یکسانی به موضوع برخورد با متخلفان در ورزش کشور داشته باشیم.
وی افزود: در کشور به اندازه کافی قانون و سیستمهای نظارتی و ابزارهای لازم برای جلوگیری از تخلف داریم، اما چون عملکرد آنها شعاری بوده و قانون مستحکمی وجود نداشته تا به امروز نتوانستهایم بستر مناسبی را برای این منظور فراهم کنیم.
شجاعی در پایان راهکار اساسی برای دستیابی به جامعه ورزشی عاری از تخلف را احترام به قوانین نوشته شده فراتر از قانون عمل نکردن و نگاه یکسان به موضوع تخلف عنوان کرد و گفت: اگر در برخورد با فساد و تخلف و افراد تخطیگر در ورزش احساسی برخورد نکنیم و صددرصد در قوانین تعریف شده در زمینه تخلفات را رعایت کنیم، بدون شک در آینده شاهد برچیده شدن تخلفات از جامعه ورزشی خواهیم بود.
انتهایپیام