گامی بزرگ برای توسعه صنعت دارویی

معرفی محل دقیق پروتئین‌های بدن انسان در اطلس جدید

یک نقشه جدید دقیق از پروتئین‌های موجود در بافت‌های انسان، دقیقا نشان می‌دهد که کدام پروتئین‌ها ویژه اندام‌هایی مانند کبد و مغز بوده و کدام موارد در تمام بافت‌های بدن رایج هستند.

یک نقشه جدید دقیق از پروتئین‌های موجود در بافت‌های انسان، دقیقا نشان می‌دهد که کدام پروتئین‌ها ویژه اندام‌هایی مانند کبد و مغز بوده و کدام موارد در تمام بافت‌های بدن رایج هستند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، درک اینکه چگونه تولید پروتئین‌ها در بافت‌های مختلف بدن، متفاوت بوده و کدام پروتئین‌ها در هر اندام ساخته شده است، به دانشمندان در بررسی بهتر سرطان و سایر بیماری‌هایی که ناشی از عملکرد نادرست پروتئین‌ها هستند، کمک خواهد کرد.

به گفته محققان موسسه سلطنتی فناوری در استکهلم سوئد، این یافته‌ها همچنین می‌تواند به توضیح برخی عوارض جانبی دارو‌ها کمک کرده و از این رو ممکن است پیامدهایی برای توسعه داروها در آینده داشته باشد.

انسان‌ها از حدود 20 هزار ژن برخوردارند که پروتئین‌ها را کدبندی می‌کنند و محققان از چندین روش برای بررسی این ژن‌ها استفاده کردند. نتایج نشان داد که بیش از نیمی از ژن‌های کدگذار پروتئین در تمام بدن بیان می‌شوند که نشان می‌دهد برای تمام سلول‌ها به منظور حفظ عملکردهایی مانند رشد سلول، تولید انرژی و متابولیسم پایه ضروری هستند.

پروتئین‌های دیگر در اندام‌های خاص موجود هستند. بیضه‌ها از بیشترین تعداد پروتئین خاص برخوردارند که پس از آن‌ها، مغز و کبد قرار می‌گیرند.

این پژوهش که در مجله ساینس منتشر شده، بخشی از پایگاه داده منبع باز پروتئین انسان موسوم به «اطلس پروتئین انسان» است که در ماه نوامبر آغاز بکار کرد. این پایگاه داده در نتیجه چندین دهه تحقیقات در آزمایشگاههای مختلف است.

این یافته‌ها حاوی اطلاعات مهم برای صنعت دارویی است. دانشمندان دریافتند که حدود 3000 پروتئین از سلول‌ها منتشر می‌شود و بیش از 5500 پروتئین در غشای سلولی قرار می‌گیرند.

علاوه بر آن، 30 درصد پروتئین‌های مورد هدف داروها در همه بافت‌ها و اندام‌ها وجود دارند که می‌تواند دلیل عوارض جانبی برخی داروها را توضیح دهد.

نقشه پروتئین‌های انسان بطور آنلاین برای دانشمندان دیگر در دسترس قرار داشته و به تلاش‌ها در جهت شناسایی پروتئین‌های گمشده و تکمیل فهرست ژنهای کدگذار آن‌ها کمک خواهد کرد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۶ بهمن ۱۳۹۳ / ۰۱:۵۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93110602782
  • خبرنگار :

برچسب‌ها