بر اساس یافتههای جدید، افراد، زمانی که همسرانشان تغییرات سلامتی مثبتی مانند ترک سیگار را در روال زندگیشان ایجاد میکنند، خود نیز در ایجاد آن تغییر موفقترند.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، دانشمندان دانشگاه امپریال کالج لندن، مرکز تحقیقات سرطان بریتانیا و بنیاد قلب بریتانیا با همکاری محققان دیگر این موضوع را بررسی کردند که افراد چه قدر احتمال دارد تغییر مثبتی که همسرانشان در روال زندگیشان ایجاد میکنند (مانند ترک سیگار، کمکردن وزن یا ورزشکردن) را به زندگی خود نیز اعمال کنند.
آنها دریافتند در صورتی که اشخاص تغییرات بهداشتی مثبتی را در زندگیشان اعمال کنند، همسرانشان نیز در جایگزینکردن عادات بد با عادات خوب موفقتر عمل میکنند. به طور مثال، در میان زنان سیگاری حاضر در این پژوهش، 50 درصدشان چنانچه همسرانشان همزمان با آنها سیگار را ترک کردند، سیگار را رها کردند، این در حالی بود که 17 درصد زنانی که همسرانشان غیرسیگاری بودند، سیگار را ترک کردند و هشت درصد از زنانی که همسرانشان سیگاری بودند، سیگار را کنار گذاشتند. در این تحقیق، دانشمندان 3733 زوج بالای 50 سال را بررسی کردند.
دانشمندان دریافتند مردها نیز به همان اندازه تحت تاثیر همسرانشان قرار داشتند و در صورتی که همسرشان همان تغییر رفتار سلامتی را در زندگیاش ایجاد میکرد، بیشتر احتمال داشت به طور مثال آنها نیز سیگار را ترک کنند، ورزش کنند یا این که وزن کم کنند.
پروفسور «جین واردل» از مرکز تحقیقات سرطان بریتانیا و یکی از نویسندگان این مقاله، گفت: سبکهای زندگی ناسالم عامل اصلی مرگ ناشی از بیماریهای مزمن در سراسر دنیاست. از میان این سبکها میتوان به مصرف سیگار، وزن بیش از حد، عدمفعالیت جسمانی، رژیم غذایی فقیر و مصرف الکل اشاره کرد. این در حالی است که جایگزینکردن عادات بد با عادات خوب میتواند خطر بیماریهایی مانند سرطان را از بین ببرد.
ایجاد تغییراتی در سبک زندگی میتواند تغییر بزرگی در سلامتی و خطر ابتلا به سرطان ایجاد کند و بر اساس یافتههای جدید، زمانی که زوجها این تغییرات را همزمان با هم به زندگیشان اعمال میکنند، احتمال موفقیتشان بیشتر است.
جزئیات این یافتهها در مجله JAMA Internal Medicine منتشر شد.
انتهای پیام