یک کارشناس پیشنهاد کرد

کنسرسیوم راهی به سوی اقتصاد مقاومتی

یک اقتصاددان، ائتلاف چند فرد، شرکت یا سازمان در قالب کنسرسیوم برای انجام فعالیت‌های مشترک را از جمله راهکارهای اجرای اهداف اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.

یک اقتصاددان، ائتلاف چند فرد، شرکت یا سازمان در قالب کنسرسیوم برای انجام فعالیت‌های مشترک را از جمله راهکارهای اجرای اهداف اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.

بهنام ملکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: ایجاد کنسرسیوم صنایع با هدف تولید برند و ایجاد رقابت سالم در تولید قطعه با یک برند خاص از راه‌های ورود به بازارهای صادراتی است. تعاملات خارجی، ارتباط برابر و مشروط کردن واردات به ورود تکنولوژی نیز از روش‌های تولید دانش‌بنیان است.

وی افزود: کوچک‌سازی دولت، واگذاری امور به بخش خصوصی، ضابطه‌مند کردن عزل و نصب‌ها، جدا کردن نفت از بدنه اقتصاد، کاهش هزینه‌های غیرتوسعه‌ای، به تحرک واداشتن مردم نیز از راه‌های اجرای اهداف اقتصاد مقاومتی است.

به گفته این کارشناس، اقتصاد مقاومتی، کشور را در مقابل هجمه‌های داخلی و خارجی ضدپیشرفت، مصون نگه می‌دارد. برای این منظور باید آسیب‌شناسی دقیقی درباره نقاط ضعف و قوت خود داشته باشیم.

ملکی ادامه داد: مشکلات اقتصادی به دو دسته‌ی مشکلات خارجی ناشی از فشارهای تحریم و مشکلات داخلی ناشی از غالب بودن نفت در اقتصاد کشور مربوط می‌شود.

وی با بیان این‌که متاسفانه طی 60 سال گذشته همواره مشکلات کشور را با پول نفت حل کرده‌ایم، اظهار کرد: نفت به دنبال خودش بعضا اقتصاد دلالی، رانت‌جویی و رانت‌خواری را دامن زده است. با اکتشاف این مایع قیمتی، یک بخش غیرخصوصی بزرگ به وجود آمد که توان نیروی متخصص کشور زیر سایه آن فراموش شد.

این کارشناس اقتصادی، حذف نفت در بودجه جاری توسط مجلس را ضروری دانست و گفت: بیکاری، کاهش تولید و بهره‌وری از مضرات وجود نفت است. صادرات نفت، محصولات خام، سنگ، کلوخه‌های معدنی و ... نه تنها اثر توسعه‌ای ندارد بلکه در کشور بیماری هلندی ایجاد می‌کند.

ملکی با بیان این‌که برای دشمنان بهتر است که ما صادرکننده‌ی مواد خام و واردکننده‌ی کالاهای صنعتی باشیم، اظهار کرد: زمانی می‌توانیم بگوییم توسعه یافته‌ایم که چند نوع محصول دانش‌بنیان را تولید و صادر کنیم. مادامی که از نفت دل نکنیم و به صنعت و تولید دانش‌افزاری رو نیاوریم پیشرفت نخواهیم کرد. شرایط فعلی تحریم‌ها بهترین فرصت برای گذار از اقتصاد نفتی به اقتصاد دانش‌بنیان است.

به اعتقاد وی، عمده نظریه‌های اقتصادی مورد استفاده در ایران، نظریه‌های وارداتی هستند که معماران شرقی و غربی برای پاسخگویی به نیازهای جامعه‌ی خودشان به کار برده‌اند. حال، ما آن نظریات را گرفته‌ایم و مدام در حال آزمون و خطا هستیم.

این کارشناس اقتصادی به لزوم اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور اشاره و تصریح کرد: برای اجرای اقتصاد مقاومتی باید ابتدا بدانیم قادر به تولید چه نوع کالا و خدماتی هستیم. سپس با لحاظ منافع هدفمند، از نوآوران و مخترعان حمایت کنیم و به تولید فکر بپردازیم.

ملکی با اشاره به رتبه 136 کشور در فساد اداری و اقتصادی، اظهار کرد: این رتبه نشان می‌دهد افراد متخصص و کارآمد در ساختار مدیریتی کشور جایگاه چندانی ندارند. برای جلوگیری از پارتی‌بازی لازم است تا نظام عزل و نصب‌ها مدیریت شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ دی ۱۳۹۳ / ۱۰:۲۵
  • دسته‌بندی: سند چشم انداز
  • کد خبر: 93103016633
  • خبرنگار : 80001