نتایج مطالعات پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی تهران نشان میدهد که استفاده از تریاک و مشتقات آن خطر بروز سرطان معده را تا سه برابر افزایش میدهد.
دکتر رامین شاکری دیلمقانی، مجری طرح در گفتوگو با خبرنگار پژوهشی ایسنا عنوان طرح تحقیقاتی خود را " مصرف مواد مخدر به عنوان عامل خطر جدید برای سرطان آدنو کارسینومای معده" ذکر کرد و گفت: ارتباط میان مصرف تریاک و مشتقات آن با افزایش خطر سرطانهای مری، مثانه، حنجره و ریه در مطالعات مختلف نشان داده شده است که در این مطالعه، ارتباط مصرف مواد مخدر با بروز سرطان معده بررسی شده است.
وی با اشاره به مطالعات انجام شده در زمینه ارتباط میان مصرف قلیان و یا خوردن مواد حاوی تنباکو با خطر سرطان معده، اظهار داشت: در این مطالعات 309 بیمار مبتلا به سرطان آدنو کارسینومای معده و 613 کنترل همسان شده از نظر سن، جنس و محل زندگی مورد بررسی قرار گرفتند.
شاکری به نتایج به دست آمده از این مطالعات اشاره کرد و یادآور شد: نتایج به دست آمده نشان داد که مصرف مواد مخدر احتمال خطر بروز بیماری سرطان معده را تا سه برابر افزایش میدهد.
مجری طرح ادامه داد: علاوه بر آن مشخص شد که هر چه زمان مصرف مواد مخدر بیشتر باشد خطر بروز سرطان معده را افزایش خواهد داد.
وی همچنین خاطر نشان کرد: خطر بروز سرطان معده در افرادی که هم اکنون از مواد مخدر استفاده میکنند نسبت به افرادی که در گذشته از این مواد استفاده میکردند و یا افرادی که ترک اعتیاد کردند نیز بیشتر است.
شاکری با تاکید بر اینکه مواد مخدر مورد مطالعه دراین تحقیقات تریاک و مشتقات آن بوده است، یادآور شد: ما برای اولین بار ارتباط معناداری میان مصرف تریاک و مشتقات آن و آدنوکارسینوم را ارائه دادیم.
این محقق دانشگاه علوم پزشکی تهران به اهمیت یافتههای این مطالعه اشاره کرد و اظهار داشت: از آنجایی که این ماده مخدر در همه نقاط دنیا مورد استفاده قرار میگیرد، این نتابج میتواند از اهمیت بالایی از نظر بهداشت عمومی و مدیریت سلامت برخوردار باشد.
این طرح عنوان مقاله برگزیده بیستمین جشنواره تحقیقات پزشکی رازی را از آن خود کرد.
انتهای پیام