/ضرورت احیای پلیس قضایی/

باقری: نقش پلیس قضایی در تصمیم‌سازی مقام قضایی غیرقابل انکار است

رییس اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری مرکز معتقد است که احیای مجدد پلیس قضایی در اجرای صحیح عدالت، کاهش اطاله دادرسی و رعایت دقیق‌تر حقوق اصحاب دعوی بالاخص متهمان امری بسیار ضروری است.

رییس اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری مرکز معتقد است که احیای مجدد پلیس قضایی در اجرای صحیح عدالت، کاهش اطاله دادرسی و رعایت دقیق‌تر حقوق اصحاب دعوی بالاخص متهمان امری بسیار ضروری است.

سعید باقری در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، درباره ارسال لایحه پلیس قضایی به مجلس، اظهار کرد: از آنجایی که گزارش ضابطان دادگستری برای قاضی حجیت دارد و تنظیم یک گزارش قوی یا ضعیف در مرحله تحقیقات مقدماتی و کشف جرم و اجرای احکام می تواند در سرنوشت شاکی یا متهم سرنوشت ساز باشد؛ بنابراین ضروری است که ضابطان دادگستری بالاخص در تحقیقات مقدماتی پرونده‌های جزایی افرادی متخصص، آموزش دیده و حرفه‌ای بوده و حتی آموزش‌های لازم حقوقی را دیده باشند.

وی ادامه داد: ماموری که تازه کار است و آموزش‌های لازم را ندیده، در برخی موارد ممکن است در مقام اجرای دستور مقام قضایی مرتکب خطایی شود که جبران‌ناپذیر باشد؛ کما اینکه در چند سال اخیر شاهد بودیم که حقوق برخی متهمان در زمان بازداشت رعایت نشد و نظام اسلامی تاوان زیادی در بعد داخلی و بین المللی از این بابت پرداخت کرد.

این وکیل دادگستری با تاکید بر اینکه اساسا پلیس قضایی باید هم از نظر سلسله مراتب اداری و هم از بعد سازمانی زیرمجموعه دستگاه قضایی باشد، اظهار کرد: در این صورت پلیس قضایی می‌تواند با اشراف کامل مقام قضایی و قوه قضاییه بر اقدامات آنها، دستورات مقام قضایی را در اسرع وقت و به نحو احسن اجرا کند.

باقری با اشاره به اینکه قطعا با تشکیل پلیس قضایی تحقیقات و گزارش‌های ضابطان دادگستری از استحکام و وجاهت قانونی بیشتری برخوردار خواهد بود، گفت: اصولا برخی ماموریت های قضایی مستلزم حضور یک نیروی متخصص و حرفه ای در تشکیلات قضایی است که این نیروها ضمن رعایت دقیق مقررات در حین ماموریت بستر مناسب و تحقیقات معتبری را برای اجرای قرارهای منصفانه و عادلانه ایجاد خواهند کرد.

وی یادآور شد: بدیهی است تحقیقات و بررسی پرونده ها از مرحله کشف جرم تا انجام تحقیقات و حتی ابلاغ اوراق قضایی ایجاب می کند که نهاد پلیس قضایی هرچه سریع‌تر تأسیس شود؛ چرا که پلیس قضایی در توسعه قضایی، اجرای صحیح احکام و در تصمیم‌سازی مقام قضایی نقش تعیین کننده ای داشته و تأثیر غیر قابل انکاری دارد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۴ دی ۱۳۹۳ / ۰۹:۱۳
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 93102413169
  • خبرنگار : 71429