آخرین اخبار از تلاش‌های مسکو برای سوریه؛

دعوت روسیه از ایران، دی‌میستورا و 30 مخالف سوری/امیدواری آمریکا برای نتیجه‌بخشی تلاش مسکو

روسیه از استفان دی میستورا برای حضور در نشست "مسکو 1" دعوت به عمل آورده است. او نیز از هرگونه طرحی جهت حل بحران سوریه استقبال کرده و واشنگتن نیز اظهار امیدواری کرده است که روسیه نقش کارآمدی را برای حل سیاسی بحران سوری ایفا کند.

روسیه از استفان دی میستورا برای حضور در نشست "مسکو 1" دعوت به عمل آورده است. او نیز از هرگونه طرحی جهت حل بحران سوریه استقبال کرده و واشنگتن نیز اظهار امیدواری کرده است که روسیه نقش کارآمدی را برای حل سیاسی بحران سوری ایفا کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه العربیه، روسیه اعمال اصلاحات نهایی را برای برگزاری کنفرانس "مسکو 1" که پایان ماه آتی میلادی جهت حل بحران سوریه برگزار می‌شود، آغاز کرده است.

در همین راستا، مسکو از استفان دی میستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه دعوت کرده تا در مذاکرات "مسکو 1" حضور به هم رساند.

ژولیت توما، سخنگوی دی میستورا در مصاحبه با رویترز اعلام کرد که فرستاده سازمان ملل به سوریه نماینده‌ای را به مذاکرات مسکو خواهد فرستاد.

سخنگوی دی میستورا اعلام کرد که وی از هرگونه ابتکار عملی که برای پایان بحران سوریه مطرح می‌شود، استقبال می‌کند.

در همین حال، آمریکا اظهار امیدواری کرد که مسکو از راه حل سیاسی حمایت کند که با مقررات کنفرانس ژنو همسو باشد.

وزارت خارجه آمریکا اظهار امیدواری کرد که اقدامات روسیه تمایلی خالصانه برای برون رفت از بحران سوریه باشد.

وزارت خارجه آمریکا همچنین به این مساله اشاره کرد که در هماهنگی‌ها میان مخالفان سوری و نظام این کشور جهت مذاکرات در مسکو مشارکتی ندارد.

در همین راستا، مخالفان سوری در داخل و خارج این کشور در تلاش هستند تا بر سر سندی واحدی برای مذاکرات مسکو به توافق دست یابند و از طریق نشست‌های قاهره درصدد هستند به این مهم دست یابند.

همزمان وزارت خارجه مصر از مذاکرات سوری استقبال کرده و این مساله را بعید دانست که راه حل نظامی به نتیجه‌ای برسد.

همچنین در این راستا گروه اخوان المسلمین سوریه مخالفت خود را با شرکت در کنفرانس مسکو اعلام کرد.

این گروه در بیانیه‌ای افزود: ما کاملا طرح روسیه را رد کرده و با ملت قهرمان خود ابراز همبستگی می‌کنیم.

در همین حال وزارت خارجه روسیه از ایران نیز برای شرکت در مذاکراتی که در مسکو برای حل بحران سوریه برگزار می‌شود، دعوت به عمل آورده است.

وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو اندیشه‌هایی برای مرحله انتقالی در سوریه دارد که بین دو سال تا دو سال و نیم به طول می‌انجامد و شامل برگزاری انتخابات پارلمانی، تشکیل هیات موسسان و حمایت از ارتش سوریه برای مقابله با تروریسم می‌شود تا اینکه این مرحله با انتخابات ریاست‌جمهوری پایان یابد و در این انتخابات از مشارکت هیچ کسی ممانعت به عمل نمی‌آید.

در همین حال مسکو روز گذشته به واشنگتن هشدار داده و برای همکاری خود در دو پرونده بحران سوریه و مساله هسته‌ای ایران این شرط را مطرح کرد که آمریکا تحریم‌ها علیه روسیه را بردارد.

در همین راستا وزارت خارجه روسیه دعوت‌نامه‌هایی را به حدود 30 شخصیت مخالف سوری فرستاده است تا در مذاکرات مشورتی در مسکو در 26 تا 29 ژانویه آتی شرکت کنند. در متن این دعوتنامه بر لزوم تشریک مساعی برای مقابله با تروریسم‌ و برگزاری مذاکرات بدون شرط براساس بیانیه ژنو تاکید شده است.

در این دعوت‌نامه اشاره‌ای به دولت انتقالی نشده اما اعلام شده است که این مذاکرات در تلاش‌های استفان دی‌ میستورا سهم خواهد داشت.

همزمان منابع مخالف سوری در مصاحبه با روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط اعلام کردند که از عبدالعظیم، هیثم مناع، عارف دلیله و صالح مسلم از مخالفان سوری برای حضور در کنفرانس مسکو دعوت به عمل آمده است.

این منابع تصریح کردند: از میان افرادی که از ائتلاف مخالفان سوریه از آنها دعوت به عمل می‌آید، هادی بحره، رئیس این ائتلاف، نصر الحریری، دبیرکل ائتلاف مخالفان، معاذ الخطیب رئیس پیشین ائتلاف مخالفان و ولید البنی هستند.

منابع همچنین اعلام کردند که این دعوت‌نامه‌ها همچنین شامل افرادی می‌شود که به گفته این منابع مخالف نیستند اما علیه نظام سوریه عمل می‌کنند.

در همین حال بدر جاموس از مخالفان سوری در مصاحبه با الشرق الاوسط با بیان اینکه وی و اعضای ائتلاف هیچ دعوتنامه‌ای دریافت نکرده‌اند، پیش‌بینی کرده که این دعوت‌نامه در نشستی که میان آنها با سفیر روسیه در ترکیه امروز برگزار می‌شود، داده شود.

وی همچنین اخبار درباره سند مشترک هیات هماهنگی (مخالفان) و ائتلاف مخالفان سوریه برای شرکت در مذاکرات با نظام این کشور منتشر شده است، تکذیب کرد.

وی افزود: تنها بر سر این مساله توافق حاصل شده است که فعالیت‌هایی برای یکپارچه‌سازی دیدگاه‌ها در کنفرانس قاهره در ماه آتی میلادی صورت بگیرد.

وی تاکید کرد: توافق در خصوص طرحی مشترک با هیات هماهنگی در قاهره به معنای پذیرش رفتن به مسکو نیست و مکانیزمی که روسیه در این خصوص در پیش گرفته است مورد قبول نیست چراکه روسیه در این مکانیزم عملی خود روی مقررات کنفرانس ژنو متمرکز نشده است و ائتلاف نیز پیشتر اعلام کرده بود که نمی‌خواهد مسکو مسوولیت برگزاری این کنفرانس را بر عهده داشته باشد چراکه نه‌تنها یک کشور بی‌طرف نیست بلکه این طرح نیز دستور کار مشخصی ندارد.

وی افزود: سیاستی که روسیه در خصوص مساله سوریه درپیش گرفته است با هدف نابودی مخالفان سوری است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۰ دی ۱۳۹۳ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 93101005239
  • خبرنگار : 71457