ادارهکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران پس از گذشت حدود یکماه از صدور حکم دیوان عدالت اداری مبنی بر دستور توقف عملیات ساختوساز در ضلع جنوبی عمارت «عینالدوله»، به تازگی به فکر انتشار این حکم افتاده است.
حکمی که پس از ابلاغ آن به شاکیان پرونده که اهالی منطقه چهار تهران در محدوده بنای تاریخی «عینالدوله» هستند، مالک یا مالکان آن که بر اساس پرونده ساختمانی زمین شهرداری تهران است، حکم دیوان عدالت اداری را نقض و با آوردن ماشینهای حمل بتون در حال پیریزی فوندانسیون ساختمان در این زمین هستند.
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، عصر روز گذشته (شنبه 6 دیماه) در پست الکترونیکی که روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران به خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی رسانهها فرستاد، از این حکم رونمایی کرد!
* نوشدارو پس از مرگ سهراب هم نرسید
بر اساس آنچه در این پستالکترونیکی آمده، نوشته شده است: «با صدور حکم شعبه سیوسوم دیوان عدالت اداری، دستور توقف عملیات ساختوساز در ضلع جنوبی عمارت «عین الدوله» صادر شد. رجبعلی خسروآبادی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران از ابلاغ دادنامه شعبه سیوسوم دیوان عدالت اداری مبنی بر دستور توقف پروانه صادر شده از سوی شهرداری تهران در خصوص عملیات عمرانی در ضلع جنوبی عمارت عینالدوله خبر داد. خسروآبادی با اظهار اینکه میراث فرهنگی استان تهران مطابق ارسال دادخواست از سوی شعبه سیوسوم دیوان عدالت اداری با تبادل لایحهای مخالفت خود را در خصوص اجرای عملیات عمرانی در حریم و عرصه اثر اعلام کرده است، افزود: این دستور قطعی است و منتظر خواهیم بود تا دیوان عدالت اداری نسبت به اصل موضوع خواسته، که ابطال مذکور است، اعلام نظر کند و نسبت به صدور رای تصمیمگیری نماید. این مقام مسئول با تصریح آنکه دادنامه دیوان عدالت اداری پس از طرح شکایت اهالی محل در تاریخ 9/9/1393 صادر شده است افزود: رویکرد حاکم بر دستگاه قضا در صیانت از آثار تاریخی پایتخت برای دوستداران میراث فرهنگی ستودنی است.»
به گزارش ایسنا، با توجه به آغاز دوبارهی عملیات ساختمانی در ضلع جنوبی عمارت «عینالدوله»، به نظر میرسد اطلاعرسانی این اداره کل درباره حکم دیوان عدالت اداری، بیشتر شبیه به نوشداروی پس از مرگ است.
اما مدیر دفتر حقوقی ادارهکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران نرسیدن این نوشدارو را جزو وظایف اداره کل میراث فرهنگی استان تهران نمیداند.
«کیانوش تکلو» شکایت اهالی منطقه را اقدامی دانست که با راهنمایی دفتر حقوقی اداره کل میراث تهران، انجام شده و افزود: مدتی پیش اهالی منطقه با حضور در این اداره کل از ما خواستند نسبت به کارهای در حال انجام در زمین ضلع جنوبی عمارت «عینالدوله» شکایت کنیم، اما با توجه به قوانین موجود که شکایت یک دستگاه دولتی از دستگاه دولتی دیگر به دیوان عدالت اداری را با توجه به اینکه آن دستگاه قضایی مکانی برای تظلمخواهی مردم عادی از مصوبات دولتی است، رد میکند، به مردم منطقه پیشنهاد دادیم تا با شکایت به دیوان عدالت اداری این قضیه را پیگیری کنند، که خوشبختانه دیوان نیز رای بر توقف عملیات داده است.
این مقام حقوقی در ادامه با بیان اینکه اگر بار دیگر عملیات ساختمانی در این زمین آغاز شده است، باید وکیل مردم منطقه آن را پیگیری کنند، افزود: با توجه به اینکه شاکی پرونده اشخاص دیگری هستند، وکیل آنها باید پیگیر این قضیه باشد، حتی او میتواند آغاز دوبارهی کار در این زمین و نقض حکم توقف را به دیوان عدالت اداری اعلام کند.
نقض حکم دیوان عدالت اداری، انفصال از خدمت را به دنبال دارد
وی افزود: در این حالت و با توجه به اینکه دستور توقف از سوی دیوان عدالت اداری صادر شده، اگر این نقض حکم به دیوان ارجاع شود، براساس قوانین دیوان، حتی قدرت انفصال از خدمت شهردار منطقه را میتواند صادر کند. اما اداره کل میراث فرهنگی استان تهران با توجه قوانین و اینکه در این دعوی نقشی نداشته است امکان پیگیری ندارد.
«تکلو» اقدام این ادارهکل برای جلوگیری از ادامه کار در زمین ضلع جنوبی عینالدوله را شکایتی دانست که به موازات شکایت اهالی منطقه به دیوان عدالت اداری از سوی این ادارهکل، علیه شهرداری منطقه چهار تهران نسبت به مجوزی که برای ساخت و ساز در این مکان توسط شهرداری صادر کرده، در دادسرای ناحیه 7 شهرداریها ثبت شده است، افزود: در حال حاضر در حال پیگیری آن هستیم. تا کنون نیز دو جلسه از بررسیها برای این شکایت مطرح شده است نیز تشکیل شده است.
او اضافه کرد: با توجه به صدور این مجوز، احتمال مشارکت شهرداری در این ساخت و ساز با توجه به صحبتهایی که مطرح میشود مالکیت این زمین نیز در اختیار شهرداری است، وجود دارد.
* شهرداری گفت از ما شکایت کنید
مدیر دفتر حقوقی ادارهکل میراث فرهنگی استان تهران با اشاره به نامهنگاریهایی که با شهرداری برای توقف عملیات در این زمین داشته است، اظهار کرد: پس از پیگیریها در نامه رسمی که شهرداری منطقه چهار برای میراث فرهنگی ارسال کرد، گفته است که با توجه به اینکه اقدامات در حال انجام در ضلع جنوبی «عینالدوله» با تایید مصوبات قبلی در حال انجام است و به همین دلیل هزینه زیادی برای آن شده، امکان توقف کار وجود ندارد. حتی شهرداری اعلام کرد در صورتیکه اداره میراث فرهنگی احساس میکند نیاز به پیگیری و جلوگیری از کار وجود دارد میتواند از طریق مراجع ذیصلاح قضایی اقدام کند، چون آنها عملیات را متوقف نمیکنند.
* شهرداری ذینفع است؟
تکلو افزود: زمانی که این نامه به اداره میراث فرهنگی استان تهران رسید متوجه شدیم که شهرداری با ما همکاری نمیکند که این نیز میتواند به معنای ذینفع بودن شهرداری در این قضیه باشد.
او با اشاره به حمایت دیوان عدالت اداری و مشارکت مردم منطقه برای حفاظت از این بنای تاریخی، افزود: پس از اینکه چهارشنبه گذشته وکیل مردم منطقه کپی حکم دیوان را به دفتر حقوقی ارائه داد، جواب دیوان عدالت اداری را به پرونده شکایت میراث فرهنگی در دادسرای ناحیه 7 و شکایت میراث فرهنگی را به وکیل مربوطه دادیم تا علاوهبر اینکه در پروندهی شکایت هر دو طرف ثبت شود و اهمیت کار توسط قاضیها قابل لمس باشد، این عمل میتواند یک اقدام موثر و دارای نتیجه مثبت در اقدامات نهایی برای زمینکناری عینالدوله باشد، این اقدام یعنی قرار دادن نتایج شکایتها در هرکدام از پروندهها میتواند ابعاد قضیه را برای قاضی روشن کند.
به گزارش ایسنا، با توجه به موارد مطرح شده دربارهی این پرونده، مسلّم است که باید ادامه کار در ضلع جنوبی عینالدوله بر اساس یک دستور قانونی از مراجع قانونی انجام میشد، اما در شرایط کنونی اینکه چرا شهرداری تهران دستور دیوان عدالت اداری را اجرا نمیکند، بحث ضمانت اجرایی را پیش میکشد.
اما از سوی دیگر این سوال مطرح میشود که آیا شهرداری اعتقادی به اجرایی کردن دستور دیوان عدالت اداری ندارد؟
بازخورد اجرایی نشدن دستور دیوان عدالت اداری در این دستگاه قضایی که وظیفه رسیدگی به شکایتهای مردم از مصوبات دولتی را دارد و حتی امکان اظهار شهردار منطقهی چهار به دنبال نقض حکم و انفصال از خدمت او را دارد، چه نتیجهای میتواند به دنبال داشته باشد؟
انتهای پیام