پس از سه ماه سکوت، ساختوساز در برجهای آرامش بار دیگر ناآرامی را به 33 هکتار باغ و چهار بنای تاریخی شهرستان رامسر بازگرداند.
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، بیش از دو سال پیش با آغاز ساخت مجتمع تجاری «آرامش» با ارتفاع 8.5 متر در مقابل تنها بخش با ارزش شهر رامسر - که به عنوان بستری مطمئن برای حفظ سیمای منظری و بصری شهر و منطقهی شمال کشور محسوب میشد - اطمینانها را از این منطقه گرفته است.
و اکنون با آغاز ادامه ساختوساز در این مجتمع تجاری بار دیگر ضوابط حفاظت از آثار تاریخی در این بافت بیش از پیش زیر سوال میرود.
«محسن منصوریفرد»، کارشناس میراث فرهنگی ادارهی میراث فرهنگی شهرستان رامسر با اشاره به از سرگیری ساختوساز در بخشهای مختلف این مجتمع تجاری گفت: از چند روز گذشته که کار در این مجتمع بار دیگر آغاز شده، به صورت مکتوب به مدیر این پروژه تخلف آنها و مخالفت میراث فرهنگی در این زمینه را اعلام کردهایم، اما آنها همچنان به مجوز گذشته خود برای ساختوساز اکتفا میکنند!
وی با بیان اینکه در دور جدید کار در این مجتمع اکنون در بخش خرپشتهی ساختمان کار میکنند، اظهار کرد: در سه ماه گذشته نیز به آنها اعلام کردیم که ارتفاع مجاز و قانونی برای این مجتمع تا 8.5 متر است، در حالیکه در آن زمان تا 11 متر ساختوساز کرده بودند، اکنون نیز در حال بالا بردن ارتفاع بیشتر در این مجتمع تجاری هستند.
به گفته «منصوری فرد»، ساخت پارکینگ و سطح اشغال این ساختمان که باید 30 درصد باشد و به 90 درصد رسیده، از جمله گرفتاریهایی هستند که این ساختمان با آن درگیر است.
به گزارش ایسنا، در اوایل سال 1391 نخستین نامهنگاریها برای احداث این برج در حریم چهار بنای تاریخی و 33 هکتار باغ آغاز شد. آن زمان، مدیرکل وقت میراث فرهنگی و گردشگری مازندران (سیفالله فرزانه) و اعضای شورای فنی استان، نسبت به آن نظر مثبت داشتند و قرار شد آن طرح به معاونت میراث فرهنگی فرستاده شود.
طرح ساخت مجتمع تجاری «آرامش» 22 اردیبهشتماه 1392 در کمیتهی تخصصی شورای فنی سازمان میراث فرهنگی با حضور مهدی مجابی، محمدحسن محبعلی و مرادی بررسی و صورتجلسه کمیته تخصصی با دستور اصطلاح حریم و تغییراتی در نقشههای معماری بازار رامسر مصوب شد و به امضای کارشناسان ارشد شورای فنی سازمان رسید.
تا اینکه هشتم شهریورماه 1392 دادنامهای با امضای حسین رسولزاده - رییس هیئت مدیره برجهای آرامش - به دفتر مهدی حجت رسید که شرح اتفاق این ساختوساز را داده بود.
در ششم خردادماه 1392 یک هیئت عالی کارشناسی (شامل مجابی، مرادی و فیضی) از محل بازدید و آن را ارزیابی کرد، سپس سه مصوبه با تأکید بر اصلاح حریم و ساخت بازار بزرگ رامسر در پنج طبقه بهصورت پلکانی و بام سبز با توجه به معماری محیطی امضا شد و آن مصوبه و تغییرات، با دستور آتوسا مومنی - معاون وقت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی - به استان ابلاغ شد.
در آن دادنامه مطرح شد که انتشار این خبر در رسانههای دیگر باعث شده تا مومنی در موضعی قرار گیرد که مجبور شود دستور پرهیز از هرگونه اقدام ساخت مجتمع در حریم چهار بنای تاریخی و 33 هکتار باغ در رامسر را بدهد.
با این وجود، مالک مجتمع یادشده همچنان به ساختوساز خود ادامه داد. این ساخت و ساز تا اوایل شهریورماه امسال ادامه داشت، تا اینکه با پیگیری کارشناسان میراث فرهنگی متوقف شد، اما بار دیگر از حدود سه روز گذشته ادامه ساختوساز در این برج آغاز شده است.
انتهای پیام