صدراعظم آلمان به عنوان یکی از پیشگامان حل بحران اوکراین همواره برای مذاکره با پوتین پیشقدم بوده است، اما حال مقامهای آلمانی میگویند که برلین به بن بستی رسیده که بیشباهت به جنگ سرد دوم نیست.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان پس از 9 ماه دیپلماسی توقف ناپذیر کشورش برای آرام کردن بحران در اوکراین، در اواسط نوامبر به این نتیجه رسید که تغییر رویه لازم است.
مرکل پیش از نشست سران گروه 8 در استرالیا تصمیم گرفت تا به تنهایی به مصاف ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه برود و بر خلاف رویه معمول، مترجم و یا مشاوران خود را نبرد. مرکل به جای اینکه پوتین را به دلیل خلف وعدههایش به چالش بکشد، از وی پرسید که دقیقا در اوکراین و سایر کشورهای شوروی سابق به دنبال چیست و چرا بمباران تبلیغاتی سیاسی به راه انداخته است.
رهبران آلمان و روسیه در 15 نوامبر در طبقه هشتم هتل بریسبن دیدار کردند اما روند گفتوگوها طبق پیشبینیها خوب پیش نرفت.
در ادامهی این گفتوگوی دو نفره ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا نیز به آنها پیوست و تلاش کرد تا به همراه مرکل پوتین را متقاعد کنند که از فاز دفاعی خارج شود و علنا نیات خود را مطرح کند. اما طبق گفته مقامها، تنها چیزی که عاید مرکل شد تکذیب و طفره رفتن بود که ماهها میشنید.
طبق گزارش خبرگزاری رویترز، نشست بریسبن استرالیا و نشست میلان که یک ماه پیش از آن برگزار شد و پوتین درباره رفتارهای روسیه در شرق اوکراین وعده داد، هیچ کدام عملی نشد و موجب ناامیدی مقامهای برلین شد.
از زمان آغاز بحران اوکراین مرکل دهها بار با پوتین گفتوگوی تلفنی داشته و وزیر خارجه وی نیز تلاش کرده پوتین را برای همکاری با غرب متقاعد کند.
اما حال مقامهای آلمانی میگویند که دیگر نمیدانند چگونه میتوانند بر روی رهبر روسیه تاثیر بگذارند. کانال های ارتباطی آلمان با پوتین همچنان باز خواهد ماند اما برلین محکم به یک بن بست خورده است که بیشباهت به جنگ سرد دوم نیست.
انتهای پیام