قائم مقام وزیر و معاون کل وزارت بهداشت گفت: برنامه پزشک خانواده بزودی در شهرهای 20 تا 50 هزار نفر جمعیت اجرایی میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه کویر، دکتر ایرج حریرچی در حاشیه چهارمین گردهمایی شورای هماهنگی انجمنهای پزشکان عمومی ایران در کرمان گفت: محورفعالیتهای درمانی و بهداشتی طبق بند ج ماده 32 براساس پزشک خانواده است. پزشک خانواده و نظام ارجاع نیز دو جزء دارد که بخش خدمات بهداشت عمومی و خدمات درمانی سرپایی را شامل میشود.
حریرچی افزود: ارتقای جایگاه پزشکان عمومی از لحاظ مهارتها و تواناییها و ارتقای جایگاه آنها در بخش معیشتی از جمله رویکردهای وزارت بهداشت است. خوشبختانه عقب افتادگیهایی که در مدلهای اجرایی پزشک خانواده در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر وجود داشت و کسریهایی را سبب شده بود تا حدودی رفع شده است.
قائم مقام وزیر و معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه مبالغ پرداختی نیز تا حدودی افزایش داشته است، گفت: امیدواریم بتوانیم این کسریها هر چه زودتر رفع شده و اجرای طرح درحاشیه شهرها نیز گسترش بیشتری یابد.
حریرچی با تاکید بر اینکه طبق بند ج ماده 32 نقش محوری برای ورود افراد به نظام سلامت را پزشکان عمومی برعهده دارند، بیان کرد: جایگاه طب آینده کشورما را طب عمومی وسرپایی پرمیکند و البته نقشهای دیگری نیز تعریف میشوند که باید به مرور تبیین شوند.
حریرچی درپاسخ به سوالی درباره وضعیت فعلی طرح پزشک خانواده در کشور گفت: متاسفانه در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر که از سال 84 اجرای طرح آغاز شده، طرح به شکل کامل پیاده نشده است. بسته بعدی که برای نظام سلامت ونظام ارجاع تعریف خواهد شد برای حاشیه شهرها و بویژه برای شهرهای زیر20 هزار نفر خواهد بود.
وی زمان اجرای این بستهها را از یکی - دو هفته آینده ذکر کرد و افزود: اجرای نظام پزشک خانواده شهری در مازندران و فارس ادامه دارد و شهرهای 20 تا 50هزار نفر نیز به زودی این برنامه را اجرا میکنند.
حریرچی زمان اجرا شدن طرح پزشک خانواده در شهرهای بزرگ را موکول به آینده دانست و تصریح کرد: اجرای این طرح در شهرهای بزرگ پس از تامین منابع لازم خواهد بود.
انتهای پیام