محققان آمریکایی نخستین مقایسه سیستماتیک بین موش و انسان را در سطح ژنومی انجام دادند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، محققان دانشگاه کالیفرنیا در سندیهگو، سرنخهایی مهمی یافتهاند که نشان میدهد، چرا سیستمها و فرآیندهای خاصی در موش مانند سیستم ایمنی، متابولیسم و پاسخ به استرس تا این حد با انسان تفاوت دارد.
بر اساس تحقیقات طولانیمدت بر روی موش و تنظیم ژنی، محققان منبعی را طراحی کردهاند که میتواند به درک بهتر شباهتها و تفاوتهای ژنومی بین موش و انسان کمک کند.
برنامههای ژنتیکی و بیومکانیکی که در تنظیم ژنومهای موش و انسان درگیر هستند، مورد بررسی قرار گرفته و محققان دریافتند، سیستمهایی که برای کنترل فعالیت ژن مورد استفاده قرار می گیرند، دارای شباهتهای زیادی در موش و انسان هستند که این شباهتها در طول مدت تکامل حفظ شدهاند.
این نتایج، بینش تازهای در خصوص تنظیم ژن و سایر سیستمهای مهم برای زیستشناسی پستانداران ارائه کرده و همچنین اطلاعات جدیدی برای تعیین اینکه چه زمانی موش یک مدل مناسب برای انجام مطالعات زیستشناسی انسانی است، در اختیار محققان قرار میدهد.
موش از مدتها قبل یک مدل تحقیقاتی زیستی کلیدی محسوب شده و این نتایج، مجموعه اطلاعات ارزشمندی درخصوص عملکرد ژنومی این حیوان ارائه میکند که بر پایه آن، محققان میتوانند درک بهتری از زیستشناسی موش و انسان پیدا کنند.
«بینگ رن» یکی از نویسندگان این تحقیق تأکید کرد: جنبههای مختلف زیستشناسی موش، منعکس کننده زیستشناسی انسان است که امکان بررسی بیماریهای انسان را فراهم میکند.
نتایج این تحقیق در مجله Nature منتشر شد.
انتهای پیام