رییس سازمان بورس در اجلاس IEU اعلام کرد

7 پیشنهاد برای توسعه فعالیت اتحادیه الکترونیکی بین بورسی

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: اتحادیه الکترونیکی بین بورسی (IEU) می‌تواند در دنیای رقابتی کنونی به یکپارچه سازی بازارهای منطقه‌ای کمک کرده و با توانمندسازی اعضا و ارتباط آنها با بازارهای بین‌المللی، به ارتقا سطح تجارت بین‌المللی کشورهایی که بورس‌های آنها عضو این اتحادیه هستند، کمک شایانی کند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: اتحادیه الکترونیکی بین بورسی (IEU) می‌تواند در دنیای رقابتی کنونی به یکپارچه سازی بازارهای منطقه‌ای کمک کرده و با توانمندسازی اعضا و ارتباط آنها با بازارهای بین‌المللی، به ارتقا سطح تجارت بین‌المللی کشورهایی که بورس‌های آنها عضو این اتحادیه هستند، کمک شایانی کند.

به گزارش ایسنا، علی صالح آبادی روز شنبه در مراسم گشایش اجلاس اتحادیه الکترونیکی بین بورسی (IEU) در تهران افزود: فرصت بسیار مغتنمی پیش آمده است تا در جمع مدیران این اتحادیه باشیم و امیدواریم که بتوانیم از این فرصت در راستای توسعه همکاری‌های مشترک نهایت استفاده را ببریم.

سخنگوی سازمان بورس گفت: بازار سرمایه ایران یکی از پیشرفته ترین بازارهای اوراق بهادار منطقه‌ای از منظر تنوع در ابزارهای سرمایه گذاری است؛ به طوری که در حال حاضر ابزارهای های سرمایه گذاری متعددی در حوزه ابزارهای اسلامی و متعارف در بازارهای بین المللی در حال معامله است که از آن میان می توان به انواع اوراق بهادار با بازدهی ثابت مانند اوراق صکوک، اوراق مشتقه مانند قراردادهای آتی و اختیارمعامله اشاره کرد.

صالح آبادی افزود: در حال حاضر بازار سرمایه ایران، به دو بخش کالایی و اوراق بهادار قابل تفکیک است؛ در بخش کالایی، بورس کالای ایران و بورس انرژی در حال فعالیت هستند که بورس کالا بازار معاملات انواع کالاها در سه تالار صنعتی و معدنی، کشاورزی و پتروشیمی و فرآورده های نفتی است که سهم قابل توجهی از بازار اولیه اکثر کالاهای استراتژیک کشور را در اختیار دارد و بورس انرژی هم در حوزه معاملات انواع قراردادهای با دارایی پایه حامل های انرژی فعالیت می‌کند.

صالح آبادی اظهار کرد: همگی این بازارها، اهداف معینی را دنبال می‌کنند که مهم ترین آنها تأمین مالی فعالیت‌های اقتصادی، ایجاد شفافیت در قیمت انواع دارایی‌ها، مدیریت ریسک ناشی از نوسان قیمت‌ها و کمک به کاهش هزینه مبادله در اقتصاد هستند.

وی تصریح کرد: یکی از نکات برجسته بازار سرمایه ایران، ارتباط مستقیم آن با بخش واقعی اقتصاد و پیوند بازارهای مالی با واقعیت های اقتصاد کلان است؛ در این حوزه علاوه بر رویکرد تامین مالی فعالیت های اقتصادی از طریق بازار اوراق بهادار، بورس های کالایی نیز از دو جهت مورد تاکید نهاد ناظر بازارسرمایه ایران بوده‌اند. یکی ایجاد بازاری شفاف و نظام مند برای معاملات گروه های کالایی مختلف و دیگری تامین مالی مستقیم سرمایه در گردش تولیدکنندگان انواع کالاهاست.

رییس سازمان بورس و اوارق بهادار تاکید کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان نهاد ناظر بازار سرمایه ایران، همواره از گسترش همکاری ها و فعالیت های بین المللی خود با نهادها، ارگان ها و سازمان های بین المللی استقبال می‌کند و این موضوع راهبرد سازمان برای تمامی بورس‌ها و نهادهای تحت نظارت نیز است. از این رو، از عضویت بورس کالای ایران در اتحادیه الکترونیکی بین بورسی (IEU) استقبال کرده و امید است همکاری بین بورس ها زمینه ارتقا سطح معاملات بین کشورهای همسایه را فراهم کند.

وی با بیان اینکه حجم معاملات بازار سرمایه ایران متشکل از چهار بورس، سال گذشته 70 میلیارد دلار بود، افزود: هفت میلیون و 600 هزار کد سهام داری در بورس های ایران حضور دارند که حجم قابل توجهی از آن‌ها به گروه های مختلف صنعتی، معدنی، کشاورزی، پتروشمیی و فراورده‌های نفتی اختصاص دارد.

سخنگوی سازمان بورس به اشتراکات فراوان و تاریخ دیرین تجارت میان کشورهای عضو IEU اشاره کرد و گفت: خوشبختانه امکان توسعه تجارت بین بورسی به نحو مناسبی فراهم است که یکی از زمینه های مساعد برای همکاری استفاده از ظرفیت در بورس های کالایی برای تسهیل در صادرات و واردات انواع کالاها بین کشورها است.

صالح آبادی توسعه مبادلات و افزایش ارزش و حجم معاملات بین کشورها، اتصال بورس‌های کشورهای عضو به بازارهای فرامنطقه‌ای، کمک به صادرات و واردات کشورهای عضو با استفاده از سازوکارها و ابزارهای موجود بین بورسی، کشف قیمت و ایجاد بازار عادلانه، شفاف و منصفانه و افزایش کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی و استانداردسازی کالاها را از مهم ترین مزیت های همکاری بین بورس های عضو IEU اعلام کرد.

بنا بر اعلام پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه، وی به دیگر مزیت های این عضویت اشاره کرد و گفت: شفاف شدن قراردادها، کاهش هزینه مبادلات، امکان مرجع قیمتی شدن کالاها و کاهش ریسک مبادلات و ایجاد سازوکار مناسب تسویه معاملات بین بورسی از دیگر مزایا به شمار می رود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار شناسایی کالاهای قابل معامله، همکاری معامله گران و کارگزاران کشورهای عضو، انعقاد قراردادهای دو یا چند جانبه میان نهادهای تسویه و پایاپای و یا ایجاد اتاق پایاپای مشترک برای همکاری و پذیرش متقابل کالا و خریداران و فروشندگان در بورس های کشورهای عضو را از پیشنهادات خود برای توسعه فعالیت های این اتحادیه عنوان کرد.

وی همچنین استاندارد سازی قراردادهای فیمابین، جلب مشارکت بانک ها در عملیات تسویه یا استفاده از خطوط اعتباری در همکاری بین بورس ها و شناسایی و توسعه ابزارهای مالی قابل معامله در بورس های عضو IEU را از دیگر پیشنهادات خود به اعضا اعلام کرد.

  • شنبه/ ۲۴ آبان ۱۳۹۳ / ۱۲:۵۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 93082412126
  • خبرنگار : 90136