مقدمات انعقاد تفاهم نامه اتصال ریلی ایران به ارمنستان فراهم شد

معاون وزیر راه و شهرسازی از برنامه ویژه جمهوری اسلامی ایران برای توسعه ارتباطات ریلی با کشورهای همسایه خبر داد.

معاون وزیر راه و شهرسازی از برنامه ویژه جمهوری اسلامی ایران برای توسعه ارتباطات ریلی با کشورهای همسایه خبر داد.

به گزارش ایسنا، علی نورزاد در جلسه با معاون اول وزیر حمل و نقل و ارتباطات ارمنستان که به منظور انعقاد تفاهم نامه در خصوص ارتباط ریلی ایران و ارمنستان تشکیل شده بود اظهار کرد: بر اساس چشم انداز ترسیم شده طی ده سال آینده ایران 10 هزار کیلومتر خط ریلی به شبکه راه آهن خود اضافه خواهد کرد که این امر در افزایش میزان حمل و نقل ریلی در منطقه بسیار موثر خواهد بود.

وی به سابقه روابط ایران و ارمنستان اشاره کرد و گفت: این دو کشور به لحاظ تاریخی دارای همکاری های گسترده و مشترک بسیاری هستند که ما امید داریم این همکاری در زمینه حمل و نقل ریلی نیز امتداد یابد.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: ایران در حال حاضر دارای بیش از 10 هزار کیلومتر راه آهن در دست بهره برداری است و تمایل دارد تا مناسبات خود در این زمینه را با کشورهای همسایه گسترش دهد.

وی از توجه ویژه دولت و حمایت مجلس جمهوری اسلامی ایران در موضوع گسترش خطوط ریلی خبر داد و اظهار کرد: با توجه به گستردگی خاک ایران هم اکنون سهم مسافر در حمل و نقل ریلی 6.3 و سهم بار در این حوزه 2.5 است که تلاش ما رساندن این اعداد در 10 سال آینده در زمینه سهم مسافر به4.16 و سهم بار به 8.21 است.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه ادامه داد: همانطور که این اعداد نشان می‌دهد قصد ما افزایش 4 برابری سهم حمل و نقل ریلی در شبکه حمل و نقل کشور است که برای این موضوع به حدود 10 میلیارد یورو سرمایه نیاز است. نورزاد در پایان اظهار امیدواری کرد تا انعقاد تفاهم نامه در خصوص ارتباط ریلی با ارمنستان به گسترش ارتباطات این دو کشور و توسعه ترانزیت کالا و خدمات میان این دو همسایه منجر شود.

در ادامه جلسه معاون اول وزیر حمل و نقل و ارتباطات ارمنستان گفت: هدف ما از این سفر فراهم کردن مقدمات لازم برای ارتباط ریلی دو کشور دوست و همسایه است و امید داریم تا ایرانی ها با توسعه خطوط ریلی خود تا مرز ارمنستان این امکان را برای ما فراهم کنند.

آرتور آراکلیان افزود: ما نیز در ارمنستان مطالعات و تحقیقات خود را در رابطه با احداث خط ریلی تا مرز ایران به انجام رسانده ایم که این امر نیازمند ساخت حدود 300 کیلومتر راه آهن است که 100 کیلومتر آن نیز به تونل ها و پل ها اختصاص می یابد.

وی در پایان با مثبت عنوان کردن برنامه های ریلی در ایران اظهار داشت: ما به برنامه ریلی شما برای احداث 10 هزار کیلومتر خط ریلی طی ده سال آینده بسیار خوشبین هستیم و بسیار خوشحال می شویم تا در آن اتصال ایران به ارمنستان نیز مد نظر قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، بامداد دیروز معاون اول وزیر حمل و نقل و ارتباطات، رئیس شرکت مدیریت احداث راه آهن به همراه هیاتی از مسئولان حمل و نقل ارمنستان به ایران سفر کردند تا در رابطه با انعقاد تفاهم نامه اتصال ریلی ایران و ارمنستان با مسئولان وزارت راه و شهرسازی دیدار کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۹ آبان ۱۳۹۳ / ۱۲:۱۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 93081909207
  • خبرنگار : 71474

برچسب‌ها