کشف تأثیر طول خواب در ابتلا به کولیت اولسراتیو با همکاری محقق ایرانی

کشف تأثیر طول خواب در ابتلا به کولیت اولسراتیو با همکاری محقق ایرانی

محققان بیمارستان مرکزی ماساچوست با همکاری دکتر «حامد خلیلی» در تحقیقات خود دریافتند، طول مدت زمان خواب شبانه با خطر ابتلا به کولیت اولسراتیو در ارتباط است.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، مدت زمان خواب کوتاه یا طولانی‌مدت هر دو بر سلامت افراد تأثیر داشته و بطور کلی با افزایش خطر مرگ و میر، ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی و سرطان در ارتباط هستند.

«آشوین آنانتکریشنان» نویسنده ارشد این پژوهش تأکید کرد: یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد که خواب کمتر از شش ساعت و بیشتر از 9 ساعت در طول روز با افزایش خطر ابتلا به کولیت اولسراتیو در ارتباط است.

کولیت اولسراتیو یک بیماری التهابی روده است که باعث التهاب مزمن مجرای گوارش شده و اغلب از راست روده (رکتوم) شروع می‌شود.

در این پژوهش، پرستاران زن سفیدپوست در برنامه NHS I از سال 1976 و NHS II از سال 1989 مورد بررسی قرار گرفتند؛ گروه‌های تحقیق بزرگ و روند طولانی‌مدت پیگیری وضعیت این افراد، فرصت تحقیقاتی منحصربفردی در اختیار محققان قرار داد تا بتوانند ارتباط بین مدت زمان خواب و بروز بیماری را مشخص کنند.

نتایج بدست آمده حاکی از یک ارتباط U شکل بین مدت زمان خواب و خطر ابتلا به کولیت اولسراتیو است و بر این اساس، مدت زمان خواب کم یا طولانی، هر دو با افزایش خطر ابتلا به بیماری در ارتباط هستند؛ این نتایج مستقل از سایر عوامل خطر محسوب می‌شوند.

در پژوهش قبلی که نتایج آن سال گذشته منتشر شد، دکتر «آنانتکریشنان» و همکارانش در بیمارستان مرکزی ماساچوست از ارتباط بین کیفیت خواب نامناسب با خطر عود بیماری کرون – بیماری التهابی روده – خبر دادند.

مجموع این اطلاعات، تأثیر اختلال خواب بر سیستم ایمنی بدن و نیاز به مدت زمان خواب کافی و با کیفیت را بعنوان یک پارامتر مهم در سلامت بیماران مبتلا به بیماری التهابی روده نشان می‌دهد.

نتایج این پژوهش در مجله Clinical Gastroenterology and Hepatology منتشر شد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۶ آبان ۱۳۹۳ / ۰۰:۳۱
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 93081607150
  • خبرنگار : 71452