انقلابی نویدبخش در درمان سرطان پستان با روش تحلیل جدید

سلول‌های Stroma می‌توانند بر رشد تومور پستان اثر بگذارند و دانشمندان دانشگاه وین و دانشگاه پزشکی وین شیوه جدیدی را برای بررسی آن‌ها ارائه داده‌اند.

سلول‌های Stroma می‌توانند بر رشد تومور پستان اثر بگذارند و دانشمندان دانشگاه وین و دانشگاه پزشکی وین شیوه جدیدی را برای بررسی آن‌ها ارائه داده‌اند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا در این شیوه، با استفاده از طیف‌سنجی جرمی مدرن، فعالیت‌های ارتقادهنده تومور توسط فیبروبلاست‌های پستان - که یکی از رایج‌ترین انواع سلول‌های بافت بنیادی (Stroma) هستند، - مستقیما با استفاده از نمونه‌های بیوپسی سوزنی تعیین شدند.

مشارکت بالقوه سلول‌های بافت بنیادی در رشد سلول تا حد زیادی شناخته‌ شده است اما درک این موضوع که آیا وضعیت بافت بنیادی بیمار، پی‌ریزی تومور را پشتیبانی می‌کند یا این که سلول‌های تومور-بافت بنیادی مسئول شکل‌گیری چنین بافت‌های بنیادی بیماری هستند، مشخص نبود. دانشمندان اتریشی برای نخستین بار این مولکول‌ها را از نمونه‌های بافت انسانی تحلیل کردند.

بافت از چندین نوع سلول تشکیل شده که وظایف زیست‌شناسانه مختلفی را انجام می‌دهند. بافت‌های اصلی پستان سلول‌های اپی‌تلیال و فیبروبلاست‌ها هستند. در حالت سرطان پستان، سلول‌های اپی‌تلیال ممکن است متحول شوند در حالی که فیبروبلاست‌ها که از لحاظ ژنتیکی تغییری نمی‌کنند، می‌توانند وضعیت فعالیتشان را تغییر دهند.

فعالیت سرطان مرتبط با فیبروبلاست‌ها به فعالیت‌های ترمیم زخم شباهت دارد و این مولفه‌های بقا نه تنها ترمیم زخم را پشتیبانی می‌کنند، بلکه ممکن است در حالت سرطان، برای پیشرفت بیشتر بیماری به کار گرفته شوند. اهمیت چنین فعالیت‌های سلولی شناخته شده است و مطالعه کنونی بررسی‌های دقیق‌تر این فعالیت‌ها را در مدل آزمایشگاهی ممکن ساخت.

در این تحقیق، بررسی وضعیت سلول‌های کاربردی فیبروبلاست‌های هموژنه بافت در سیستم‌های مدل آزمایشگاهی ممکن شد. با استفاده از طیف‌سنجی جرمی، چندین هزار پروتئین مجزای دخیل در بیماری سرطان شناسایی شدند و این مطالعه ثابت کرد در حالت سرطان، فیبروبلاست‌ها فعالیت ترمیم زخم قوی را نمایش می‌دهند و بنابراین مستقیما رشد تومور را ارتقا می‌بخشند.

با این موفقیت، می‌توان از سیستم مدل آزمایشگاهی برای آزمایش کاندیداهای دارویی استفاده کرد که در فعالیت‌های نامطلوب سلول به شیوه‌ای هدفمند دخالت می‌کنند.

جزئیات این مطالعه در مجله Proteome Research منتشر شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۳ آبان ۱۳۹۳ / ۰۹:۱۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93080300741
  • خبرنگار : 71456