قرص دیوان حافظ و قبولی در کنکور!

یک هنرمند، آثار کلاژ و ترکیبی خود را با نگاهی منتقدانه به زندگی معاصر در گالری «ایده پارسی» به‌نمایش می‌گذارد.

یک هنرمند، آثار کلاژ و ترکیبی خود را با نگاهی منتقدانه به زندگی معاصر در گالری «ایده پارسی» به‌نمایش می‌گذارد.

داریوش فرددهکردی در گفت‌وگو با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی ایسنا درباره‌ی نمایشگاه «دیروزِ امروز» اظهار کرد: در این نمایشگاه 35 اثر با تکنیک کلاژ و ترکیب مواد به‌نمایش گذاشته می‌شوند که تجربیات من در سه ساله اخیر هستند. آثار این نمایشگاه یک نگاه نقادانه‌ی مثبت و منفی به دنیا و زندگی معاصر ما دارند.

او ادامه داد: با توجه به این‌که من یک معلم هستم، بخشی از این نگاه متوجه نسل جوان است که متأسفانه در برخی موارد دچار توهم است که ناشی از کوتاهی ما بزرگ‌ترها است.

او گفت: این نسل برای بیان خودش، گاهی خود را در قالب اشیا، پدیده‌ها، حیوانات و سایر چیزهایی که در محیط پیدا می‌کند، نشان می‌دهد که یا برای جلب توجه است یا ارضای حس کنجکاوی یا اعتراضی است به رفتار ما. بخشی از کنکاش من به بعضی مشکلات این نسل مربوط است.

این هنرمند همچنین بیان کرد:‌ در بخش دیگر، به تضادها و ویژگی‌های نامفهومی که از برخی از ما در زندگی سرمی‌زند، پرداخته شده است. به‌عنوان مثال، به موزه‌هایی نگاه شده که به محلی برای زندانی کردن اشیا و اسناد ما تبدیل شده‌اند. زندان‌هایی که یا درشان باز است یا کلا بسته هستند. همچنین به مواردی اشاره شده که انسان‌ها آن‌ها را در زندگی به کار می‌برند برای این‌که نشان دهند پیشرفته هستند.

فرددهکردی در ادامه اظهار کرد:‌ من به‌خاطر نگاه متعهدانه‌ای که نسبت به هنر دارم، در کنار بیان دردها و مشکلات جوامع، دوست دارم محاسن و فرهنگ آن‌ها را هم نشان دهم. مثلا در این آثار، اشاره‌هایی به مقاومت بشریت در برابر پلیدی‌ها و ظلم و زوری که بر آن‌ها می‌رود، شده است. برای این بیان از نمادها و سمبل‌هایی استفاده کرده‌ام که در زندگی روزمره‌ی انسان‌ها کاربرد دارند.

او ادامه داد: مثلا در یکی از آثار، طناب که بار منفی بستن، کشیدن و محدود کردن دارد، با پر پرنده که نماد لطافت و نرمی است، یک‌جا قرار دارد تا این تضاد بتواند مفهوم مورد نظرم را نشان دهد. در اثر دیگر، ترکیبی از کاردهای آشپزخانه که برای بریدن و تکه‌تکه‌ کردن از آن‌ها استفاده می‌شود، به‌عنوان بال‌های پرنده گذاشته شده است.

این هنرمند افزود: در اثری دیگر، داروخانه‌ای به‌نمایش درآمده که در آن می‌توان قرص دیوان حافظ یا داروی کنکور و آموزش زبان انگلیسی را در آن پیدا کرد. این اثر با نوعی طنز، نگاه منتقدانه‌ی مثبت و منفی به جامعه‌ای دارد که در آن همه‌چیز با سرعت اتفاق می‌افتد و برخی آدم‌ها برای رسیدن به هدف‌شان سریع‌ترین راه را انتخاب می‌کنند.

نمایشگاه این هنرمند از 25 تا 30 مهرماه از ساعت 17 تا 20 در گالری «ایده پارسی» به نشانی خیابان شریعتی، خیابان کلاهدوز، نرسیده به سه‌راه نشاط، کوچه الله‌وردی آذر، شماره 28 میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۵ مهر ۱۳۹۳ / ۱۰:۵۲
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 93072513747
  • خبرنگار :

برچسب‌ها