رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اسفراین گفت: صنعتگران چادر شب بافی این شهرستان به بازارچه ثابت نیاز دارند.
محمد محمدی در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان شمالی، با بیان اینکه چادر شب بافی بیشتر به روستای رویین تعلق دارد، بیان کرد: در حال حاضر بیش از 350 بافنده چادر شب جزء ساکنان این روستا هستند.
وی ادامه داد: 50 الی 60 درصد از زنان روستای رویین در فصول بهار و تابستان و پاییز با توجه به کار کشاورزی، چادر شب بافی در اولویت دوم کاری آنان قرار دارد.
محمدی افزود: با تسهیلات بیمهای و اعتبارات صندوق مهر رضا(ع)، سازمان بهزیستی و کمیته امداد، چادر شببافی برای 20 درصد از زنان روستای رویین به عنوان شغل اصلی محسوب میشود.
وی با اشاره به عمر بیش از 300 ساله دستگاههای چادرشب بافی روستای رویین خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر با فعال شدن دستگاههای جدید، بافندگان می توانند چادر شبهایی با طرح و رنگ و ابعاد مختلف تولید کنند.
محمدی با اشاره به کیفیت بالای چادر شب روستای رویین، گفت: این صنایع دستی همواره حضوری پر رنگ در نمایشگاههای استانی، کشوری و بین المللی داشته است.
وی با اشاره به اینکه بستهبندی و صدور چادر شب به استانهای دیگر و خارج از کشور و استفاده و ترکیب آن بر روی لباسهای زنان بیان کرد: این در حالی است که برای بافنده صرفه اقتصادی ندارد و سود اصلی به جیب دلالان و واسطهگران میرود.
محمدی گفت: نیاز است که حمایت از صنعتگران چادر شب بافی استان از سوی دستگاههای متولی انجام شود.
انتهای پیام