یک سال گذشت، اما هنوز مسیر منتهی به کاخ «احمدشاهی» مسدود است و ورود به آنجا «ممنوع»!
پس از 35 سال، هفتم مهرماه سال گذشته، پلههای باریک روبهروی «کاخ سبز» در مجموعه تاریخی - فرهنگی سعدآباد به روی مسئولان این مجموعه باز شد تا بنای قرار گرفته در بالاترین نقطه کاخ سعدآباد، یعنی «کاخ احمدشاهی» نیز مانند دیگر بناهای این مجموعه برای حضور گردشگر آماده و ساماندهی شود.
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، کاخ «احمدشاهی» پس از پیروزی انقلاب بسته شد و در اختیار واحد «بسیج خواهران» قرار گرفت. در این سالها، هیچکدام از بازدیدکنندگان مجموعه سعدآباد نمیتوانستند از پلههای باریک مقابل کاخ سبز در پشت موزهی «برادران امیدوار» بالا بروند و این کاخ را ببینند!
اما سرانجام با پیگیریهای مسوولان سازمان میراث فرهنگی و رسانهها در حدود دو سال گذشته، هفتم مهرماه سال گذشته این بنای تاریخی در اختیار مجموعه سعدآباد قرار گرفت تا از آن استفاده فرهنگی شود.
مسئولان میراث فرهنگی هرگاه دربارهی کاخ احمد شاهی سخن میگفتند، معتقد بودند اگر این بنای تاریخی نیز مانند دیگر بناهای تاریخی سعدآباد در اختیارشان بود، در بهترین حالت ممکن، امکان حضور گردشگران و بازدید آنها از این مکان فراهم میشد، اما حالا بیش از یک سال از آرزویی که آنها داشتند، میگذرد، ولی ...
هنوز اینجا سوتوکور است. مانند یک سال گذشته و پس از تخلیهی بسیج خواهران از این مکان؛ نه وسیلهای برای حضور مرمتگران در این مکان دیده میشود و نه رفتوآمد و سر و صدایی تا دستکم امیدها برای توجه به این بنای تاریخی بیشتر شود!
ستونهای بنا هنوز سفید هستند و شورهزده، سقف آسیبدیده و موریانه چوبهای سقف را نیمه کاره خورده و به حال خود رها کرده است و دیوارها هنوز نمزدهاند...
فقط کانکس را برداشتهاند از مقابل ساختمان اصلی تا دستکم امید برای توجه به این بنای تاریخی بیشتر شود.
اما سرپرست مجموعهی فرهنگی تاریخی سعدآباد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با تاکید بر اینکه کار مرمت در کاخ «احمد شاهی» آغاز نشده است اظهار کرد: از این بنا در طول سالهای گذشته به طریق گوناگون استفاده شده است، اما اکنون پس از سالها یک اتفاق تازه در این بنا در حال اتفاق است و در حال حاضر طرح مرمت و ساماندهی آن تهیه شده و برای بررسی در اختیار کارشناسان فنی و مسئولان میراثفرهنگی است.
یوسف منصورزاده عملیات مرمت و ساماندهی این کاخ را هزینهبر دانست و افزود: برای انجام این کار به هزینهای حدود یک تا دو میلیارد تومان و شاید بیشتر نیاز داشته باشیم، اما اکنون در حال طی کردن پروسههای انجام این کار هستیم و پس از تصویب طرح مرمت، کار آن آغاز میشود.
او اضافه کرد: در مدت زمان بررسی و تصویب این طرح کاربری آن نیز در یک شورای تخصصی بررسی و تائید میشود. معمولا اینگونه موارد زمانبر هستند، گاهی اوقات تهیهی طرح مرمت آن حدود شش ماه طول میکشد.
وی دربارهی آسیبشناسی این بنای تاریخی در مدت 35 سال گذشته تا کنون نیز گفت: با توجه به اینکه خطر رانش در این محدوده وجود دارد و این بنا آسیبهای زیادی در طول سالهای گذشته دیده است، همهی آنها باید در مدتزمان معین بررسی و ساماندهی شوند، از سوی دیگر با توجه به وضعیت موجود باید خاک منطقه بررسی و مقاومت آن مورد مطالعه قرار گیرد. در هر صورت کاخ «احمدشاهی» مجموعه سعدآباد نیازمند یک مرمت اساسی است.
انتهای پیام