رییس جمهور کشورمان با ارزیابی سفر پنج روزه خود به نیویورک جهت حضور در مجمع عمومی سازمان ملل اظهار کرد: امسال شاهد اراده جدی تری در زمینه موضوع هسته ای ایران بودیم؛ گویی همگان مصمم هستند تا برای برنامه هستهای ایران راه حل درستی پیدا کنند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهور کشورمان پس از ورود به تهران در پاویون جمهوری فرودگاه مهرآباد در جمع خبرنگاران با اشاره به دستاوردهای سفر خود به نیویورک و آستراخان روسیه خاطرنشان کرد: اجلاس مجمع عمومی امسال به دلیل مسائل منطقه ای و شرایطی که موضوع تروریسم در دنیا به وجود آورده است از اهمیت ویژه ای برخوردار بود. در همین راستا در سخنانی که در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شد مواضع ایران برای کشورهای مختلف مطرح شد.
وی با اشاره به برگزاری اجلاس آب و هوا در نیویورک نیز اظهار کرد: در این اجلاس راجع به موضوع آب و هوا و اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران طی سال های گذشته به ویژه یک سال اخیر انجام داده است و همچنین برنامه هایی که پیش رو دارد توضیحاتی ارائه شد.
رییس جمهور کشورمان در ادامه با اشاره حضور سران کشورهای مختلف در مجمع عمومی سازمان ملل خاطرنشان کرد: در کنار مجمع عمومی سازمان ملل به دلیل حضور سران کشورهای مختلف ملاقاتهای متعددی صورت گرفت که در این راستا ما با رییس جمهور فرانسه ، نخست وزیر انگلستان ، وزیر امور خارجه آلمان، روسای جمهور کشورهای سوییس ، اتریش و اسلوونی ملاقاتها و گفتوگوهایی داشتیم.
وی با اشاره به دیدارهایی که با سران کشورهای آسیا،آفریقا و آمریکا انجام گرفت اضافه کرد:در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل دیداری نیز با دبیرکل سازمان ملل و رییس شورای اروپا داشتم.
رییس جمهور در ارزیابی دیدارهای خود در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک اظهار کرد: در همه این ملاقاتها مواضع جمهوری اسلامی ایران تبیین میشد و طرف های مقابل نیز نظرات خود را اعلام میکردند.
روحانی با بیان اینکه امسال با سال های گذشته تفاوت هایی نیز داشت اظهار کرد: ما امسال در زمینه موضوع هستهای شاهد اراده جدی تری بودیم. گویی همه مصمم هستند که برای برنامه هستهای ایران راه حلی درست پیدا کنند.
روحانی اضافه کرد: فکر میکنم آنها احساس کرده اند که مصالحه با ایران به نفع منطقه و همگان است.
رییس جمهور کشورمان با اشاره به مذاکرات 1+5 همزمان با مجمع عمومی در نیویورک اظهار کرد: همزمان در نیویورک مذاکرات با 1+5 در حال پیگیری بود اگرچه این مذاکرات با سرعتی که ما دلمان نمیخواست پیش نمیرفت اما رو به جلو حرکت خوبی داشت.
وی با بیان اینکه هفته آینده نیز ما مذاکراتی خواهیم داشت اظهار کرد: ما امیدواریم بتوانیم به راه حلی که منافع ملی را تبیین میکند و به طور طبیعی به نفع همه خواهد بود برسیم که موضوع هسته ای ایران در چارچوب مقررات بین المللی حل و فصل شود.
رییس جمهور کشورمان در ادامه با اشاره به دیدار با نخست وزیر انگلیس اظهار کرد: نخست وزیر انگلیس درخواست ملاقات کرد و ما پذیرفتیم و با نخست وزیر انگلستان ملاقات کردیم.
روحانی با بیان اینکه در این دیدار عمدتا سه موضوع مورد بحث قرار گرفت اظهار کرد: ما در این دیدار در مورد بحث هستهای گفتوگو کردیم. این بحث بحث خوبی بود گرچه به طور معمول اختلاف نظرهایی دیده میشود. ما همچنین درباره موضوع خشونت و تروریسم ، مسائل منطقه و بی ثباتی منطقه بحث مفصلی انجام دادیم. ما در این مورد تذکر دادیم که تا به حال غرب چه شیوههایی اتخاذ کرده است و باید چگونه مسیر را تصحیح کند.
رییس جمهور با بیان اینکه ما مسیرمان تعامل با جهان است اضافه کرد: در این دیدار همچنین در رابطه با روابط دوجانبه نیز صحبتهایی شد. به طور طبیعی ما خواستار شرایطی جدید در روابط دوجانبه بودیم.
رییس جمهور با ارزیابی ملاقات نخست وزیر انگلستان اظهار کرد: ملاقات خوبی بود و مسائل خوبی در آن مطرح شد مباحث مورد نظر طرفین در این ملاقات مطرح شد. به طور طبیعی نیز در این گونه مذاکرات اختلاف نظراتی مطرح میشود.
روحانی در واکنش به اظهارات نخست وزیر انگلستان در مجمع عمومی سازمان ملل اظهار کرد: اینکه نخست وزیر انگلستان بعدا در نطق خود در مجمع عمومی سازمان ملل جمله ای مطرح کرده به نظر من جمله ای نادرست و غیرقابل قبول بوده است که پاسخ آن را نیز وزارت خارجه داده است.
روحانی با تاکید بر اینکه پاسخ اظهارات نخست وزیر انگلیس را وزارت امور خارجه داده است اضافه کرد: دو نکته نیز باید به پاسخ وزارت امور خارجه اضافه کنم و آن اینکه همه باید بدانیم که در قرن 21 زندگی میکنیم و هرکس چنان چه میخواهد بازگردد و در فضای قرن 19 فکر کند خودش ضرر کرده است. ما باید فضای امروز را درنظر بگیریم.
رییس جمهور خاطرنشان کرد: مردم عزیز ایران یک فرصت جدید برای جهانیان به وجود آورده اند و تصمیم گرفته اند که به تعامل سازنده با جهان رای بدهند. هرکس از این فضایی که ملت به وجود آورده است درست استفاده کند به نفعش خواهد بود.
رییس جمهور کشورمان در ادامه با اشاره به جلسات متعدد هیات ایرانی با گروه های مختلف علمی و اقتصادی در نیویورک، با خوب ارزیابی کردن این جلسات اظهار کرد: ما توانستیم در این جلسات فضای داخلی را توضیح دهیم و بسیاری از اقتصادیون را برای همکاری در ایران دعوت کنیم.
روحانی در ادامه به سفر خود به آستراخان روسیه جهت شرکت در چهارمین اجلاس سران کشورهای ساحلی اشاره کرد و گفت: امروز در این اجلاس چهار توافق به امضای طرفین رسید که مهم ترین آنها توافقی راجع به بحث مقدار حاکمیتی در آب های خزر و قسمت هایی که ما میتوانیم از آبزیان استفاده کنیم بود.
وی با بیان اینکه در این اجلاس پیشنهاد ایران به تصویب رسید اضافه کرد: در جلسه امروز پیشنهاد ایران مبنی بر اینکه 15 مایل ابتدایی حاکمیت و 10 مایل بعدی برای مساله ماهی گیری مورد استفاده قرار بگیرد به تصویب رسید.
روحانی با بیان اینکه در این اجلاس همگان مصمم به توسعه روابط بودند گفت: دریای خزر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و میلیونها انسان در کنار سواحل این دریا زندگی میکنند.
وی با اشاره به اهمیت دریای خزر در مباحث حمل و نقل دریایی، تجارت، اقتصاد، انرژی و توریسم، به اتصال راه آهن کشوری به کشورهای ساحلی دریای خزر اشاره کرد و گفت: به زودی راه آهن ایران ، ترکمنستان، قزاقستان افتتاح خواهد شد و همچنین راه آهن ایران – روسیه در آینده به راه آهن آذربایجان و در نهایت به روسیه متصل خواهد شد.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه مباحث بسیار خوبی در این اجلاس مطرح شد به ملاقات با رییس جمهور آذربایجان اشاره کرد و گفت: در این ملاقات مسائل دوجانبه را مورد بحث و بررسی قرار دادیم.
روحانی در پایان به ملاقات خود با پوتین ریییس جمهور روسیه اشاره کرد و با بیان اینکه در طول یک سال گذشته تاکنون چهار ملاقات با رییس جمهور روسیه داشته ایم اظهار کرد: روابط دو کشور بسیار پیشرفت کرده است و ما در مسیر بسیار پرسرعتی برای رسیدن به اهداف دو ملت هستیم.
انتهای پیام