نماینده مردم کهنوج درمجلس معتقد است که عملکرد دولت باعث دامن زدن به ورود دلالان و واسطه گران به بازارخرما شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کویر، "محمدرضا امیری کهنوج" گفت: درحال حاضر پایین بودن قیمت خرید محصول کشاورزی خرما اصلی ترین مشکل کشاورزان شهرستان های کهنوج،منوجان،رودبار جنوب،قلعه گنج و فاریاب است و متأسفانه امسال باغداران شهرستان با کاهش شدید قیمت خرما مواجه شده به طوری که دلالان کمتر از هزار تومان هر کیلو خرما را از کشاورزان خریداری کردهاند.
این نماینده مردم در مجلس نهم با بیان اینکه دولت امسال قیمت خرید تضمینی خرما را کیلویی 1100 تومان اعلام کرده است،اظهار کرد: متأسفانه دولت قیمت خرید تضمینی خرما را بسیار پایین اعلام کرده به طوری که این نرخ حتی پاسخگوی هزینه های تولیدی این باغداران هم نیست و علی رغم اینکه امسال فروش خرما به دلیل پایین بودن نرخ خرید تضمینی دولت برای کشاورزان مقرون به صرفه نیست، متأسفانه سردخانه ای هم ازسوی مسئولان ذی ربط برای نگهداری میزان خرمای باقی مانده ساخته نشده است.
امیری کهنوج تصریح کرد: درجنوب کرمان بیش از 220 هزار تن خرما تولید میشود اما متأسفانه سردخانه ای برای نگهداری این میزان خرمای تولیدی از سوی مسئولان ساخته نشده است.
وی با انتقاد از اینکه زیرساخت های لازم از جمله ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی خرما در جنوب کرمان وجود ندارد، افزود:به علت پایین بودن نرخ خرید تضمینی خرما، نبود سردخانه و صنایع تبدیلی و بسته بندی مناسب،کشاورزان به منظور عدم ورشکستگی مجبور به فروش خرما با قیمت بسیار پایین به دلالان هستند.
وی ادامه داد: ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی درمناطق محروم نیازمند به ورود بخش خصوصی است، به همین جهت اگر دولت درمناطق محروم زیرساخت های لازم و تسهیلات ویژه را فراهم نکند، بخش خصوصی تمایلی برای سرمایه گذاری در این مناطق را نخواهد داشت.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: دولت شرایطی که برای سرمایه گذاری در شهرک ها و نواحی صنعتی مناطق محروم وضع میکند نباید مانند کلان شهر باشد به طوری که اگر سهم آورده از سوی بخش خصوصی در کلان شهرها 30 درصد برای سرمایه گذاری است در مناطق محروم به کمتر از 10 درصد باید تقلیل پیدا کند.
امیری کهنوج درخصوص مشکلات بخش کشاورزی نیزگفت:متأسفانه هنوز سوخت موتورپمپ چاه های آب بسیاری از کشاورزانشهرستان های کهنوج،منوجان،رودبار جنوب،قلعه گنج وفاریاب،گازوئیل و دیزل است.
نماینده مردم کهنوج،منوجان،رودبار جنوب،قلعه گنج و فاریاب درمجلس با بیان اینکه بیش از 25 درصد ازچاه های آب کشاورزی این مناطق فاقد پروانه بهرهبرداری هستند، تصریح کرد: متأسفانه درحال حاضر از سوی مسئولان ذیربط سوخت گازوئیل موتورپمپ چاه های آب کشاورزی شهرستان های کهنوج،منوجان،رودبار جنوب،قلعه گنج وفاریاب کاهش و یا قطع شده است.
این نماینده مردم در مجلس نهم اظهارکرد: مقرر شده بود که موتور پمپ چاه های آب کشاورزی این 5 شهرستان برقی شود اما پس از گذشت 8 سال وزارت نیرو هنوز وظیفه قانونی خود درخصوص برقی کردن موتور پمپ چاههای آب کشاورزی اجرا نکرده است.
امیری کهنوج افزود: با توجه به اینکه درحال حاضر فصل آبیاری زمینهای زراعی شهرستانهای کهنوج، منوجان،رودبار جنوب، قلعه گنج وفاریاب است اما به دلیل قطع سوخت گازوئیل از سوی مسئولان ذی ربط امکان برداشت و انتقال آب از چاه های آب کشاورزی وجود ندارد که این امر باعث تضرر کشاورزان شده است.
وی تصریح کرد: ازسوی استانداری منطقه پیگیریهای لازم صورت گرفته اما متأسفانه هنوزنتیجه مطلوب حاصل نشده است.
عضو کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس،گفت: امیدواریم هر چه سریعتر وزرای مربوطه مشکل تأمین سوخت گازوئیل و یا برقی کردن چاه های آب کشاورزی شهرستان های کهنوج،منوجان،رودبار جنوب،قلعه گنج وفاریاب را حل کنند.
انتهای پیام