دستنوشتهی اصلی از «آرتور کانن دویل» نویسنده سرشناس رمانهای کارآگاهی «شرلوک هلمز» به نمایش درمیآید.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، موزه لندن ماه آینده نمایشگاهی برپا میکند که در آن دستنوشتهی آرتور کانن دویل از رمان «ماجراهای موکل مشهور» برای نخستینبار در معرض دید عموم قرار میگیرد.
کانن دویل سال 1924 داستان «ماجراهای موکل مشهور» را به نگارش درآورد و سه سال پس از آن به دست چاپ سپرد. این دستنوشته از سوی دختر کانن دویل به ملت اسکاتلند هدیه شده و سالهاست در بانکی در لندن نگهداری میشود. این نخستینبار است این اثر به نمایش عموم درمیآید.
پس از مرگ دویل در سال 1930 این نوشته به دخترش «ژان کانن دویل» (خانم برومت) به ارث رسید. وی سال 1997 در سن 84 سالگی درگذشت و وصیت کرد دستنوشتههای پدرش به موزهی در ادینبورگ هدیه شود.
به گزارش گاردین، کتابخانه ملی اسکاتلند نهادی است که به برپایی این نمایشگاه در موزه لندن کمک میکند. پیشبینی میشود تعداد زیادی از دوستداران داستانهای معروف «شرلوک هلمز» از روز هفدهم اکتبر برای دیدن دستخط این نویسنده به موزه لندن بروند.
سر آرتور کانن دویل نویسندهی سرشناس اسکاتلندی و خالق داستانهای محبوب «شرلوک هلمز» روز 22 می سال 1859 در ادینبورگ اسکاتلند از پدر و مادری ایرلندی متولد شد. وی برای اولینبار شخصیت «شرلوک هلمز» را که برگرفته از یکی از استادان سابق دانشگاهش به نام «جوزف بل» بود خلق کرد؛ کارآگاهی که اگرچه وجود خارجی نداشت، اما طرفداران بسیاری در سراسر دنیا پیدا کرد.
کانن دویل در داستان «مسألهی نهایی»، شرلوک هلمز و موریارتی را با انداختن از بالای آبشار به پایین میکشد؛ اما اعتراضات مردم و مخاطبان موجب شد تا او دوباره شخصیتهایش را برگرداند؛ بهطوریکه در مجموع، شخصیت «شرلوک هلمز» را در 56 داستان کوتاه و چهار رمان به تصویر کشید.
او را از جمله انقلابهای بزرگ در عرصهی داستان جنایی میدانند. هرچند نویسندهی پرکاری بود و در زمینههای شعر، ادبیات غیرداستانی، عاشقانه، رمانهای تاریخی و نمایشنامه نیز فعال بود. داستانهای «شرلوک هلمز» به زبانهای زیادی ترجمه شدهاند و علاوه بر آن، سریالهای تلویزیونی، کارتون و فیلمهای سینمایی متعددی بر اساس آنها ساخته شدهاند. از جمله آثار معروف «کانن دویل»، به «علامت چهار»، «مسأله نهایی» و «هیولای باسکرویل» میتوان اشاره کرد.
ساخت سریال «شرلوک» که روایت مدرنی از داستانهای کانن دویل است، در سالهای اخیر از سوی شبکه «بی.بی.سی» به شهرت بیشتر این رمانهای کارآگاهی در سطح بینالمللی کمک چشمگیری کرده است. «بندیکت کامبرباچ» و «مارتین فریمن» با بازی در نقشهای «شرلوک هلمز» و «دکتر واتسون» جوایز تلویزیونی بسیاری را به خود اختصاص دادهاند.
انتهای پیام