کارشناس مسئول بهداشت محیط شهرستان کرمانشاه با اشاره به غیربهداشتی بودن مواد عرضه شده توسط دستفروشان، اظهارکرد: از آنجاکه در فصل مدارس بیشتر دانش آموزان از این افراد خرید میکنند، در همین راستا برنامههای ویژهای برای جمع آوری دستفروشان اطراف مدارس در نظرگرفته شده است.
بهمن خدادادیان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، اظهارکرد: متاسفانه بیشتر موادی که توسط دستفروشان عرضه میشود بهداشتی نبوده و مصرف آنها میتواند سلامت افراد جامعه را به خطر بیندازد.
وی تصریح کرد: همچنین اگر دستفروشی مواد بسته بندی شده و بهداشتی عرضه کند، از آنجاکه شرایط مناسبی برای نگهداری این مواد ندارد، باز هم مصرف این مواد میتواند ایجاد بیماری کند.
کارشناس مسئول بهداشت محیط شهرستان کرمانشاه خاطرنشان کرد: بسیاری از دستفروشان به خاطر سوددهی بیشتر کارشان از مواداولیه غیربهداشتی و تقلبی برای تهیه موادغذایی از جمله ساندویچ استفاده میکنند که این امر می تواند تهدید جدی برای سلامت مصرف کنندگان باشد.
به گفته خدادادیان بیماریهایی رودهای، اسهال و استفراغ از جمله شایعترین بیماریهای قابل انتقال از طریق مصرف مواد غذایی خریداری شده از دستفروشان هستند.
کارشناس مسئول بهداشت محیط شهرستان کرمانشاه اظهارکرد: در همین راستا جلسهای با شورای آموزش و پرورش استان برگزار و مصوبات خوبی برای برخورد با این افراد گرفته شد.
به گفته خدادادیان اکیپهایی از طرف مرکز بهداشت شهرستان با همکاری اجرائیات شهرداری و نیروی انتظامی با دستفروشان حاشیه مدارس برخورد میکنند.
کارشناس بهداشت محیط شهرستان کرمانشاه از والدین خواست تا تغذیه زنگ تفریح دانش آموزان را از مراکز معتبر تهیه کرده و به آنها بدهند.
خدادادایان همچنین از والدین خواست تا در صورت علاقه فرزندانشان برای آنها ساندویچ خانگی درست کنند.
وی بهترین نوع ساندویچ را ساندویچ نان و پنیر و گردو، و نان پنیر و سبزی دانست و اظهارکرد: تنقلاتی مانند پسته و آجیل نیز میتواند تامین کننده انرژی مناسبی برای دانش آموزان باشد.
کارشناس مسئول بهداشت محیط شهرستان کرمانشاه در خصوص افزایش مصرف موادغذایی فست فودی در میان دانش آموزان هشدار داد و اظهارکرد: این مواد میتوانند به علت چربی بالا و مواد افزودنی علاوه بر افزایش وزن و چاقی خطر ابتلا به سرطان را نیز افزایش دهد.
خدادادیان معتقد است، والدین می توانند با تهیه ساندویچ خانگی و دادن آن به دانش آموزان از همان دوران کودکی ذائقه آنها را به غذاهای سنتی عادت دهند.
وی خاطرنشان کرد: والدین باید مواد غذایی را به کودکان خود بدهند که کمترین میزان ادویه و چربی را داشته و در ضمن بتواند کالری مورد نیاز بدن دانش آموزان را تامین کند.
انتهای پیام