دفاع مدیر پروژه از ساخت مجتمع جنجالی در رامسر

رییس هیئت مدیره‌ی برج‌های آرامش در رامسر گفت: مجتمع در دست ساخت در انتهای حریم درجه‌ی 3 و در فاصله‌ی بیش از 600 متری هتل رامسر قرار دارد؛ این فاصله چه آسیبی می‌تواند به هتل و باغ 33 هکتاری رامسر وارد کند؟ این اتفاق جای تأمل، تفکر و سوال دارد؟

رییس هیئت مدیره‌ی برج‌های آرامش در رامسر گفت: مجتمع در دست ساخت در انتهای حریم درجه‌ی 3 و در فاصله‌ی بیش از 600 متری هتل رامسر قرار دارد؛ این فاصله چه آسیبی می‌تواند به هتل و باغ 33 هکتاری رامسر وارد کند؟ این اتفاق جای تأمل، تفکر و سوال دارد؟

حسین رسول‌زاده - رییس هیئت مدیره‌ی برج‌های آرامش - در حالی این سخنان را مطرح کرد که به‌تازگی معاون میراث فرهنگی با تأکید بر این‌که نباید برج‌های آرامش در این منطقه از رامسر ساخته می‌شدند، اظهار کرد: این مجتمع نباید با ارتفاع و سطح اشغال زیاد ساخته می‌شد و تا زمانی‌ که این طرح، پروسه‌ی قانونی خود را نگذراند و به شورای عالی شهرسازی ابلاغ نشود، مسوولیتش با استان است.

محمدحسن طالبیان افزود: اکنون لازم است این طرح فرآیند صحیح را بگذراند. حتی اگر در گذشته، با اشکال‌هایی همراه بوده است، حالا باید دوباره پروسه‌ی قانونی شورای فنی را بگذراند، اگر بخواهیم چیزی روال منطقی و درست خود را طی کند، ‌باید این فرآیند را پشت‌ سر بگذراند.

در همین زمینه، رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - مسعود سلطانی‌فر - نیز گفت: پرونده‌ی این ساخت‌وساز در معاونت میراث فرهنگی در دست بررسی است.

پس از انتشار گزارشی درباره‌ی تأثیر ساخت برج‌های آرامش در رامسر بر 33 هکتار باغ و چهار بنای تاریخی، حسین رسول‌زاده - رییس هیئت مدیره‌ی برج‌های آرامش - در تماس با خبرنگار بخش میراث فرهنگی ایسنا، گفت: فاصله‌ی زیاد بازار بزرگ رامسر و مرکز خرید آرامش که در انتهای حریم درجه‌ی 3 عرصه‌ی 33 باغ هکتاری که اکنون به‌دلیل نبودن مدیریت کارآمد در نگهداری، این باغ متروکه شده، برای توسعه‌ی شهرستان و صنعت گردشگری کشور یک فرصت استراتژیک است نه تهدید.

او همچنین ساخت بازار بزرگ رامسر را نیاز صد درصدی مردم این شهرستان ارزیابی و اظهار کرد: ساخت بازار بزرگ و مرکز تجارت بین‌المللی رامسر، بهترین فرصت توسعه‌ی رامسر و زیرساخت‌های گردشگری کشور است.

وی توضیح داد: از سه سال پیش که درخواست ساخت بازار بزرگ و مورد نیاز جدی شهرستان رامسر را به مسوولان سازمان میراث فرهنگی کشور با نظر مساعد مسوولان شهرستان و استان ارائه کردیم و همه‌ی آن‌ها از فرماندار تا استاندار، شهردار و شورای شهر، امام جمعه و مردم رامسر با این اقدام، موافقت و از آن حمایت کردند. متأسفانه تا کنون هشت مسوول ارشد در سازمان میراث فرهنگی (چهار رییس و چهار معاون) جابه‌جا شده‌اند و هنوز یک فعالیت معنادار عمرانی در کشور معطل و نیمه مانده است.

او ادامه داد: بیش از 100 نامه‌ی رسمی و هزار بار مراجعه‌ی هر روزه به سازمان میراث فرهنگی، برگزاری جلسات تخصصی و مصوبات شورای فنی و کمیته‌های تخصصی، بازدید هیئت‌ عالی اعزامی سازمان به محل و تصویب مصوبات، اعمال تغییرات اساسی با صرف هزینه‌های گزاف چندباره در نقشه‌ها و ابلاغ آن به استان توسط معاونت وقت سازمان و موارد دیگر، بیش از دو سال است که این پروژه را با تحمیل خسارت‌های چند ده میلیاردی بلاتکلیف کرده است.

رسول‌زاده اظهار کرد: از سه سال پیش، رییس سازمان میراث فرهنگی و معاون میراث فرهنگی کشور قول مساعد برای ساخت این پروژه را دادند، این در حالی است که شورای فنی در آن زمان، پس از ماه‌ها، این طرح را که در پاسخگویی معطل مانده بود، بررسی کرد. تا این‌که سال 1391 و سپس در 22 اردیبهشت 1392، با برگزاری دومین جلسه برای این درخواست که با عنوان شورای فنی سازمان برگزار شد، چند شرط مطرح شد که همه‌ی آن‌ها توسط این شرکت اجرایی شد، اما هنوز این پروژه در تنگنا قرار دارد.

وی با تأکید بر این‌که در آن زمان (بیش از یک سال پیش) برای اصلاح طرح این پروژه قرار شد این مرکز از هفت طبقه به پنج طبقه و به‌صورت پلکانی ساخته و حریم آن نیز اصلاح شود، بیان کرد: به همین دلیل، سه نفر از کارشناسان عالی شورای فنی از این محوطه بازدید و اعلام کردند که با توجه به این‌که پروژه‌ی بازار بزرگ فعال و دارای پیشرفت فیزیکی قابل توجه است، می‌تواند به کار خود در پنج طبقه ادامه دهد و بلامانع است. در این زمینه حتی بحث اصلاح حریم نیز مطرح و اعلام شد که چنین حریم گسترده‌ای غیرضروری است و آن منطقه، اولویت محدوده‌ی میراث فرهنگی نیست، بلکه اولویت گردشگری دارد.

او با اشاره به صحبت‌های حدود دوماه پیش معاون میراث فرهنگی درباره‌ی بازنگری حریم در رامسر، گفت: آقای دکتر طالبیان در آن زمان با توجه به مشکلات پیش‌آمده برای ساخت این مجتمع اعلام کرد، قرار بوده است از دو سال پیش، حریم رامسر بازنگری و اصلاح شود که قصد دارد به‌زودی این کار را یک‌بار برای همیشه و به‌صورت دقیق انجام دهد تا این شهر دیگر با چنین مشکلاتی مواجه نشود.

رسول‌زاده با اشاره به ساخت دو طبقه از این مجتمع براساس ضوابط ساخت‌وساز شهری، تأکید کرد: براساس طرح تفصیلی که در شهرداری وجود دارد، هر ساختمان می‌تواند تا حداکثر دو طبقه بسازد، اما با توجه به این‌که درخواست ساخت این مجتمع نخست هفت طبقه و سپس براساس ضوابط مصوب و مستند میراث فرهنگی به پنج طبقه تعدیل یافت و نقشه‌ها براساس پنج طبقه توسط شرکت برای چندمین‌بار تغییر کرد و مورد تأیید قرار گرفت و تحویل میراث فرهنگی شد، اما اکنون دو سال است که آن‌ها نیز متوقف مانده‌اند و ما یک سانتی‌متر بیشتر از دو طبقه‌ی ضوابط شهری نساخته‌ایم.

او با اشاره به بازدید رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مسعود سلطانی‌فر در حدود 15 روز پیش در زمان برگزاری نخستین نمایشگاه گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو که در محل بازار بزرگ رامسر برگزار شده بود، افزود: حتما ایشان تأیید می‌کنند، بازار بزرگ رامسر در دو طبقه ساخته شده است.

وی با طرح مجدد این پرسش که چرا این پروژه از سه سال گذشته تا کنون هنوز متوقف است، مدعی شد: ده‌ها مورد تخلف در اطراف همین بافت تاریخی رامسر شکل گرفته، اما تا کنون به آن‌ها ایرادی گرفته نشده یا کارشان متوقف نشده است. شاید مسوولان گردشگری رامسر با دیگر کسانی که این ساخت‌وسازها را انجام داده‌اند، مهربان بوده‌اند. برای پاسخ دقیق به این تخلفات باید سازمان‌های صیانت ذات حراستی و بازرسی بجد و مسوولانه بررسی و به مردم رامسر و ایران پاسخ دقیق بدهند که چرا یک پروژه مورد نیاز عموم مردم رامسر و گردشگران با این همه مخالفت تنها از سوی یک نفر مسول و یک کارشناس در رامسر مواجه می‌شود، اما این همه تخلفات نه‌تنها برخورد، حتی گزارش هم نمی‌شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۵ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93061508825
  • خبرنگار : 71191