رییس سابق دیوان عالی کشور گفت: دستگاه قضایی یکی از ارکان مهم اسلام محسوب میشود.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیتالله محسنیگرکانی طی سخنانی در مراسم تودیع خود از سمت ریاست دیوان عالی کشور گفت: از همه عزیزانی که در این مراسم شرکت کردهاند تشکر میکنم.
وی ادامه داد: دستگاه قضایی یکی از ارکان مهم اسلام است که هم مقام معظم رهبری و هم امام خمینی (ره) به آن اشاره کردهاند.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در رابطه با دستگاه قضایی، گفت: مقام معظم رهبری بر اهمیت قضا در فرمان 8 مادهای اشاره کردهاند. همچنین امام خمینی (ره) در یکی از سخنرانیهای خود گفته بودند که اگر دستگاه قضایی وجود نداشته باشد مملکت ازهم میپاشد؛ بنابراین قرار گرفتن در چنین جایگاه و منصبی توفیق محسوب میشود.
رییس سابق دیوان عالی کشور با بیان اینکه حضور در دستگاه قضایی بر عهده حقوقدانان است افزود: در گذشته بسیار من را صدا کردند که چرا در دستگاه قضایی خدمت نمیکنم تا اینکه خوابی را دیدم که در آن امام (ره) از من خواستند تا سوار بر ماشین انقلاب شوم و از آن به بعد خدمت در دستگاه قضایی را شروع کردم.
وی یادآور شد: حدود 12 سال در شعبه 9 دیوان عالی کشور فعالیت داشتم. همچنین 16 سال در سنگر امام جمعه اراک خدمت کردم تا اینکه آیتالله محمدیگلپایگانی با من تماس گرفتند و گفتند نظرتان در رابطه با مقام ریاست دیوان عالی کشور چیست که من گفتم راضی نیستم و گفتم که نظر مقام معظم رهبری چیست که آیتالله گلپایگانی پاسخ دادند مقام معظم رهبری بیان کردند که در این راستا الزامی نیست اما به دلیل اینکه دوره جدید ریاست آیتالله آملی آغاز میشود جهت تقویت لازم است و به همین سبب به این سمت رسیدم.
محسنیگرکانی گفت: با اجرای عدالت و اخلاق چرخ امنیت به حرکت در می آید و با شکوفایی عدالت چرخ اقتصاد رونق پیدا میکند و در یک کلمه ارتقا و اقتدار کشور آنگاه محقق میشود که قضاوت و عدل اسلامی عملیاتی شود.
وی ادامه داد: قضاوت بدون اخلاق مانند پرندهای بدون بال است که برای همیشه زمینگیر خواهد شد و با زمینگیر شدن این پرنده حقوق مردم تباه میشود که این موضوع باعث سلب اعتماد عمومی مردم به دستگاه قضایی میشود.
رئیس پیشین دیوان عالی کشور گفت: مسئولان قضایی مسئله عدالت و برخورد اخلاقی با ارباب رجوع را باید مدنظر قرار دهند.
محسنیگرکانی تصریح کرد: تحکیم عدالت در قضاوت، عدم تبعیض، یکساننگری بین اصحاب دعوا، حفظ بیت المال و جلوگیری از فساد و ساده زیستی می تواند مردم را نسبت به دستگاه قضا خوشبین تر کند.
انتهای پیام