یک جراح گوش، گلو و بینی با تاکید بر اهمیت اصلاح رژیم غذایی غلط در درمان سینوزیت، گفت: بهبود علائم سینوزیت با درمانهای طبیعی بهترین راهکار در پیشگیری از تشدید نشانههای بیماری است.
دکتر خشایار احمدی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه سینوزیت التهاب غشای مخاطی آسترسینوسهای کنار بینی است، گفت: اغلب این حالت بعد از سرماخوردگی، آنفلوانزا و سایر عفونتهای عمومی ایجاد میشود.
وی گفت: ذرات یا جرمهایی که از بدن خارج میشوند، گاهی به این سینوسها یا اتاقکهای دو طرف گذرگاه بینی راه می یابند و به ایجاد اختلال سینوس منتهی میشوند.
احمدی در خصوص نشانههای سینوزیت گفت: عطسه بیش از حد یا دائمی، آبریزش بینی، انسداد یک یا هر دو سوراخ بینی، سردرد و فشار آمدن به اطراف سر، چشم و صورت، سردردهای سینوسی که اغلب در پیشانی و در صورت و درست زیر چشم حس میشوند از نشانههای بارز سینوزیت است.
این جراح گوش، گلو وبینی یادآور شد: بیمار ممکن است تب خفیفی همراه با کاهش اشتها داشته باشد و دچار دندان درد باشد. به علت دشواری تنفس، احساس ناتوانی به وی دست میدهد و به علت مسدود بودن بینی، صدایش نیز تغییر میکند.
اصلاح رژیم غذایی غلط
احمدی اصلاح جیره غذایی غلط را از مهمترین اقدامات درمان سینوزیت دانست و گفت: بیماران باید از یک رژیم اصلاح شده استفاده کنند. بسیاری از افراد دچار اختلال سینوس از اسیدیته رنج میبرند. درنتیجه جیره غذای این افراد باید به سمت قلیایی منحرف شود. مصرف نمک باید به حداقل برسد، زیرا مصرف نمک به انباشت آب در بافتها منتهی شده و سبب دفع کلسیم از بدن میشود.
وی خاطرنشان کرد: در مرحله حاد بیماری، وقتی تب موجود است، بیمار باید از مصرف تمامی خوراکیهای جامد پرهیز کند و فقط آب میوه و سبزی تازه بنوشد که به نسبت نصف به نصف با آب رقیق شده است. پس از فرو نشستن تب، بیمار میتواند از میوه خام کم کالری و سبزی همراه با آب میوه خام به مقدار زیاد استفاده کند.
احمدی افزود: بعد از رفع نشانههای حاد، بیمار به تدریج میتواند از جیره غذایی متوازن شامل سه گروه خوراکی اصلی یعنی دانهها، مغز آجیل و غلات، سبزیها و میوهها استفاده کند.
اجتناب از مصرف ادویه جات و آرد سفید
این جراح گوش، گلو و بینی تصریح کرد: افراد دچار سینوزیت باید به طور کامل از مصرف اغذیه سرخ کرده و نشاسته دار، قند سفید، آرد سفید، برنج، فرآوردههای ماکارونی، پای، کیک و شیرینی بپرهیزند.
وی افزود: همچنین باید از مصرف ادویههای تند، گوشت و فرآوردههای گوشتی پرهیز کنند. برای شیرین کردن خوراکیها میتوان از عسل استفاده کرد. برای هر وعده غذا باید از خوراکیهای تازه برای طبخ استفاده شود.
احمدی گفت: باید از سبزی به مقدار زیاد استفاده شود. تمامی انواع میوهها به استثنای میوههای تیره مرکبات مثل لیموشیرین، لیموترش، پرتقال و گریپفروت قابل استفاده است. شیر حاوی کلسیم بوده و باید به مقدار زیاد استفاده شود زیرا در غلبه بر التهاب بافتها مؤثر است.
مصرف گیاهان تند موجب بهبود علائم میشود
وی گفت: یکی از مؤثرترین تدبیرها در مشکلات سینوس، مصرف گیاهان تند و تیز مانند سیر و پیاز است که سبب شکسته شدن و از بین رفتن احتقان مخاطی از طریق مجرای تنفسی میشود. برای این کار باید از مقادیر کم شروع کرد و مقدار خوراک را به تدریج افزود. با افزودن مقدار اندکی از این گیاهان به غذای معمولی میتوان نتایج سودمند آن را ملاحظه کرد.
انتهای پیام