دانشمندان شیوه جدید و سادهای برای شناسایی افراد خودشیفته ارائه دادهاند.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مجموعهای از 11 آزمایش شامل بیش از 2200 نفر از تمامی سنین، محققان دریافتند میتوان با پرسیدن یک سوال ساده افراد خودشیفته را شناسایی کرد. این پرسش عبارت است از: به چه میزان با این عبارت موافقید؟ «من یک خودشیفته هستم.»
شرکتکنندگان خود را از «یک» (در مورد من خیلی صدق نمیکند) تا «هفت» (در مورد من بسیار صدق میکند) ارزیابی کردند و نتایج نشان داد پاسخ افراد به این پرسش به دیگر معیارهای ارزیابیشده خودشیفتگی که در «پرسشنامه شخصیت خودشیفتگی» (NPI) به کار میرود، بسیار مرتبط است. تفاوت در این جاست که «مقیاس مولفه منفرد خودشیفتگی» (SINS) جدید دارای یک سوال است در حالی که در NPI شرکتکنندگان باید به 40 پرسش پاسخ دهند.
«براد براشمن»، از نویسندگان این مطالعه و پروفسور ارتباطات و روانشناسی دانشگاه ایالتی اوهایو، گفت: افرادی که اعتراف میکنند خودشیفتهتر از دیگران هستند، واقعا خوشیفتهترند چون اشخاص خودشیفته تقریبا از این واقعیت احساس غرور میکنند. میتوان این پرسش را مستقیما از آنها پرسید زیرا چنین افرادی خودشیفتگی را به عنوان کیفیتی منفی نمیبینند. آنها معتقدند از دیگران برترند و از گفتن علنی آن راضی هستند.
به گفته براشمن، درک خودشیفتگی دارای مضامین فراوانی برای جامعه است و اثر آن فراتر از زندگی فرد خودشیفته است زیرا افرادی که احساس برتری میکنند، تلاشی برای ارتقای خود انجام نمیدهند. خودشیفتگی برای جامعه مضر است زیرا اشخاصی که کمتر به دیگران فکر میکنند، کمتر هم به مردم کمک میکنند.
جزئیات این مطالعه در مجله PLOS ONE منتشر شد.
انتهای پیام