مدیر مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی گیلان گفت: آموزش احیای قلبی و ریوی به افراد جامعه و خصوصاً افرادی که در استخرها و یا مکانهای شنا مشغول کارند میتواند در نجات جان قربانیان کمک کننده باشد، همچنین مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی گیلان، جهت همکاری با سایر سازمانهای متولی امر آماده ارائه خدمات فوریتهای پزشکی است.
دکتر جمشید محمدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه گیلان، با اشاره به استقبال مسافران از سفر به شهرهای شمالی کشور، اظهارکرد: مسافرت تابستانی به شهرهای شمالی کشور و مناطق دیدنی و سرسبز اغلب با شنا کردن در دریا و رودخانهها همراه است؛ بخشی از مردم نیز استخرهای شنا را جهت سپری کردن اوقات فراغت انتخاب میکنند، شنا کردن در دریا خطرات و مشکلاتی را همه ساله جهت مسافران دریا به وجود میآورد.
وی افزود: اگر در استخر شنا میکنید به نکات ایمنی که در سالن استخر به صورت هشدار و پیامهایی نوشته شده توجه کنید، در محیط استخر ندوید، در عمق متناسب با توانایی شناکردن خود وارد شوید، اگر خسته هستید در عمق زیاد شنا نکنید، برای شنا کردن وسایل ایمنی به همراه داشته باشید، اگر کودکان را به همراه دارید آنها را در استخر تنها رها نکنید، در صورتی که متوجه شدید کسی در حال غرق شدن است و یا کمک میخواهد سریعاً غریق نجات را خبر کنید و خود اقدام نکنید.
مدیر مرکز اورژانس گیلان ادامه داد: پرهیز از شنا در مواقع ابتلا به بیماریهای عفونی و مسری(پوستی، گوارشی و تنفسی) کمترین انتظاری است که از افراد مراجعه کننده به استخرهای شنای عمومی وجود دارد چرا که امکان سرایت بیماری به دیگر استفادهکنندگان وجود خواهد داشت، در صورتی که پس از شنا و استحمام و استراحت دچار سوزش چشم و خارش بدن شدید به پزشک مراجعه نمایید.
دکتر محمدی با تاکید بر رعایت نکات و مقررات بهداشتی توسط شناگران در استخرها، گفت: به منظور پیشگیری از بیماریها، شناگران به دستورات و نکات بهداشتی توجه کنند، آنان موظفند قبل از ورود به استخر، بدن خود را با آب گرم و صابون بشویند. همچنین بعد از استفاده از آب استخر همین عمل را انجام دهند تا از آلودگیهای احتمالی پیشگیری به عمل آید. قبل از ورود به استخر، حتما پاهای خود را در حوضچه ضدعفونی قرار دهند.
وی اضافه کرد: شناگران قبل از ورود به استخر، باید مثانه خود را تخلیه کنند، اگر در دریا قصد شنا دارید توجه کنید حتما طرحهای سالمسازی دریا را برای شنا کردن انتخاب کنید، مراقب کودکان خود باشید و آنها را رها نکنید، شنا در دریا نسبت به شنا در استخر سختتر است و مهارت بالایی میخواهد، از شنا کردن در دریا وقتی طوفانی است پرهیز کنید، از شنا کردن در شب پرهیز کنید، آب رودخانهها را جهت شنا کردن انتخاب نکنید چراکه آلودگیهای زیست محیطی نکته قابل توجهی است که باید مدنظر قرار گیرد، آلایندههای شیمیایی مانند سرب و جیوه ناشی از تخلیه فاضلاب و یا پساب کارخانهها ممکن است سبب مشکلات گردد.
مدیر مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی گیلان گفت: قبل از استفاده از هر آبی جهت شرب، شنا، تفریح و یا هر مورد دیگر باید جنبههای ایمنی بهداشتی در ابعاد سلامت فردی و زیست محیطی مورد توجه قرار گیرند، در صورتی که متوجه شدید کسی کمک میخواهد و یا در حال غرق شدن است به غریق نجات اطلاع دهید، در صورت بروز حادثه و کمک اورژانس 115 را خبر کنید.
دکتر محمدی تصریح کرد: چنانچه پس از شنا و استحمام دچار قرمزی پوست که معمولاً در اثر تماس با نور خورشید برای مدت طولانی است، شدید به پزشک مراجعه نمایید، در صورتیکه دچار مشکلات گوارشی شدید که بر اثر خوردن آب آلوده اتفاق میافتد به پزشک مراجعه کنید.
وی تاکید کرد: آموزش احیای قلبی و ریوی به افراد جامعه و خصوصا افرادی که در استخرها و یا مکانهای شنا مشغول کارند میتواند در نجات جان قربانیان کمک کننده باشد، همچنین مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی گیلان، جهت همکاری با سایر سازمانهای متولی امر آماده ارائه خدمات فوریتهای پزشکی میباشد.
مدیر مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی گیلان یادآور شد: وقتی با اورژانس 115 تماس میگیرید خونسرد باشید، پس از تماس با اورژانس به پرسشهای فردی که با شما مکالمه میکند خوب گوش دهید و با خونسردی پاسخ دهید، آدرس دقیق محل حادثه را بدانید و در صورتی که آدرس را نمیدانید از فردی که به طور کامل آدرس محل حادثه را میداند بخواهید با اورژانس تماس بگیرد، لاین و محل وقوع حادثه و هرگونه تقاطع، بریدگی و ... که میتواند به زودتر پیدا شدن محل حادثه کمک کند را ذکر کنید، تعداد، جنس و سن تقریبی مصدومین و هر چیزی که در ارتباط با مصدومین میدانید را اعلام کنید همچنین شماره تماس خود را جهت هرگونه تماس احتمالی از طرف اورژانس 115 آزاد بگذارید و به کودکانتان یاد دهید مزاحم اورژانس 115 نشوند.
انتهای پیام