توسعه کشاورزی ارگانیک، مستلزم حل مشکلات فنی

‌در حال حاضر در کشور ما مصرف سم در محصولات کشاورزی به ازای هر نفر 400 گرم، همچنین میزان مصرف کودهای شیمیایی از 5.2 به 5.6 میلیون تن در 10 سال گذشته افزایش یافته است.

‌در حال حاضر در کشور ما مصرف سم در محصولات کشاورزی به ازای هر نفر 400 گرم، همچنین میزان مصرف کودهای شیمیایی از 5.2 به 5.6 میلیون تن در 10 سال گذشته افزایش یافته است.

با توجه به معایب استفاده بی‌رویه از کودها و سموم شیمیائی علاوه برآلودگی منابع پایدار محیط زیست باعث توسعه و گسترش بیماری‌های ناشی از استفاده از محصولات آلوده، دولتمردان را به فکر تولید محصولات سالم معطوف داشته است.

‌از این رو لازم است کشاورزی ارگانیک که نوعی کشاورزی با هدف حفظ منابع پایدار تولید، همچنین تولید محصول سالم و با کیفیت و حفظ محیط زیست است، آغاز شود.

«زاهد زینی‌وند»، عضو شورای نظام مهندسی کشاورزی استان ایلام، در گفت‌وگو با خبرنگار ‌خبرگزاری دانشجویان ایران‌(ایسنا)، منطقه ایلام، اظهار کرد: کشاورزی ارگانیک یک سامانه کشاورزی است که در آن جنبه‌های زیستی، اجتماعی و اقتصادی تولید پایدار غذا، پوشاک و سایر فراورده‌ها بهبود می‌یابد که در این سامانه حاصلخیزی خاک به عنوان کلید تولید موفق در نظر گرفته می‌شود.

عضو شورای نظام مهندسی کشاورزی استان ایلام افزود: درکشاورزی ارگانیک با بهره‌گیری از ویژگی‌های طبیعی گیاهان، دام‌ها و محیط، کیفیت نظام کشاورزی و محیط زیست حفظ شده و بهبود می‌یابد.

‌وی، پایداری اقتصادی کشاورزی ارزش افزوده تولیدات، تولید محصول سالم و عاری از بقایا، طعم و کیفیت خوب محصول،سرمایه‌گذاری کم، بهترین استفاده از منابع محلی، عدم آلودگی شیمیایی، حفظ اکوتوریسم طبیعی، حفظ و ارتقاء حاصلخیزی دراز مدت خاک و تامین عرضه ازت با بکارگیری گسترده از گیاهان تثبیت کننده ازت را از اهداف کشاورزی ارگانیک عنوان کرد.

زینی‌وند گفت: عدم آلودگی آب توسط مواد شیمیایی(کودهای مصنوعی)، حفظ تعادل اکوسیستم و حاصلخیزی خاک از فواید کشاورزی ارگانیک است که با استفاده از این سامانه کشاورزان در معرض سموم و آلاینده‌های کمتری قرار می‌گیرند.

این کارشناس ارشد کشاورزی با بیان اینکه مواد غذایی ارگانیک حاوی آنتی اکسیدان بیشتری است، گفت: این مواد ارزش غذایی بالایی دارند، همچنین کمتر سمی بوده و در عین حال خوشمزه و خوش طعم هستند.

وی خاطر‌نشان کرد: توسعه و ترویج کشاورزی ارگانیک مستلزم اجرای برخی سیاست‌ها و اقدامات به سمت اهداف زیست محیطی و اجتماعی است و فرصت بسیار خوبی برای گسترش کشاورزی ارگانیک فراهم خواهد آورد.

زینی‌وند افزود: برای رفع مشکلات موجود در زمینه تجارت محصولات ارگانیک لازم است استانداردها و ضوابط صدور گواهی تدوین و اجرا شود.

این عضو شورای نظام مهندسی کشاورزی استان ایلام خاطر‌نشان کرد: آموزش مروجین کشاورزی برای اشاعه کشاورزی ارگانیک و نیز ارتقای سطح آگاهی‌های عمومی ضروری است و مراکز تحقیقاتی باید برای حل مسایل فنی، اقتصادی و اجتماعی این راهکار نوین و اطمینان بخش، تلاش افزون‌تری به عمل آورند.

وی با طرح این سوال که چگونه کشاورزان تولید کننده محصولات ارگانیک می‌توانند محصولات خود را بارور کرده و با آفات و بیماری‌های هرز مبارزه کنند؟ تصریح کرد: مواد ارگانیک باعث حفظ بافت خاک و ساختمان خاک شده و ظرفیت نگهداری آب را بالا می‌برد و مواد ارگانیک خاک را با استفاده از گیاهان پوششی، کمپوست و اصلاح کننده‌های بیولوژیکی خاک و تولید گیاهان مقاوم به آفات و بیماری‌ها بالا می‌برند.

زینی‌وند افزود: کنترل علف‌های هرز با استفاده از گیاهان پوششی،آیش ،چیدن دستی علف‌های هرز(وجین) از دیگر فواید کشاورزی ارگانیک است.

‌انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳۰ تیر ۱۳۹۳ / ۱۱:۳۱
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 93043017169
  • خبرنگار :