نقش 30 هزار لیتری فلاش‌تانک در کاهش مصرف آب

آبی که مستقیم به فاضلاب تبدیل می‌شود

وقتی دو تا دکمه روی فلاش‌تانک دیدید جفت آنها را با هم فشار ندهید؛ چرا که حساب و کتاب دارد. با همین یک کار ساده شما می توانید تا 80 درصد در مصرف آب فلاش‌تانک‌ها، از آب کمتری استفاده کنید.

وقتی دو تا دکمه روی فلاش‌تانک دیدید جفت آنها را با هم فشار ندهید؛ چرا که حساب و کتاب دارد. با همین یک کار ساده شما می توانید تا 80 درصد در مصرف آب فلاش‌تانک‌ها، از آب کمتری استفاده کنید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، استفاده از آب زلال در فلاش تانک‌ها به معنای تبدیل مستقیم آب زلال به فاضلاب است. در فلاش تانک‌ها می توان به طوری که منطقی تر باشد از پساب استفاده کرد اما با توجه به این که امکان این کار در بسیاری از خانه‌های کشور وجود ندارد، می‌توانیم با رعایت برخی نکات، آسیب‌ها را به حداقل برسانیم.

براین اساس با توجه به خشکسالی که بیش از هفت سال است گریبان گیر کشور شده و مخازن سدها را رفته رفته به خشکی تبدیل می‌کند می‌توانیم با اقدامات کوچک از جمله استفاده از ابزار کاهنده مصرف آب به ذخیره بیشتر مایه حیات کمک کنیم.

یکی از راه‌ حل‌ها استفاده از فلاش تانک‌های دو مرحله‌ای است که در بسیاری از سرویس‌های بهداشتی عمومی این اقدام انجام شده و در خانه‌ها نیز به مرور استفاده از فلاش‌تانک‌های دو مرحله‌ای در حال رواج است بنابراین وقتی دو دکمه روی سیفون مشاهده کردید هر دو را با هم فشار ندهید بلکه با کمی دقت ببینید دکمه کدام مخزن را می‌فشارید.

فلاش‌تانک‌های عادی در هر بار استفاده بین 13 تا 20 لیتر آب به ازای هر تخلیه مصرف می کنند و براساس آمار حدود 20 درصد مصرف آب خانگی در این بخش صرف می‌شود بنابراین استفاده از سیفون‌های کم مصرف به عنوان یک استاندارد ملی می تواند در بهینه سازی مصرف یاری دهنده باشد.

در حال حاضر فلاش‌تانک‌های دو مرحله‌ای کم مصرف در بازار با مخازن سه و شش لیتری وجود دارند که نسبت به نوع پر مصرف آن بیش از 75 درصد صرفه جویی در مصرف آب دارند.

فلاش‌تانک خانه شما چقدر آب هدر می‌دهد؟

فلاش‌تانک‌های پرحجم و یا معیوب در سرویس‌های بهداشتی می توانند روزانه بیش از 40 تا صد لیتر آب را هدر بدهند بنابراین اگر به طور متوسط از یک فلاش‌تانک معمولی (13 الی 20 لیتری) پنج بار در روز استفاده شود، حدود 65 تا صد لیتر آب تسویه شده مستقیما به فاضلاب تبدیل می‌شوند.

این درحالی است که فلاش‌تانک های دو مرحله‌ای حجم آب کمتری را با فشار در هر بار تخلیه آزاد می‌کنند و با توجه به هدر رفت آب در فلاش‌تانک‌های معمولی می توان دید که با کاهش مصرف آب دراین بخش ضمن صرفه جویی در سرمایه‌گذاری‌های مختلف می‌توان موجب کاهش تولید فاضلاب نیز شد بنابراین اگر شما فردی هستید که به محیط زیست احترام می گذارید، سرمایه ملی برایتان مهم است و بیش از همه این ها دوست دارید هنگامی که آب لازم دارید در اختیارتان باشد، با اقدامات ساده که مطرح می‌شود موجب کاهش مصرف آب و تولید فاضلاب شوید.

با توسعه تکنولوژی سیفون‌های با کاهش حداکثر ریزش آب به بازار عرضه شده‌اند که از یک منبع هوای فشرده استفاده و در هر فلاش بین سه الی شش لیتر آب مصرف می‌کنند. از فلاش‌تانک‌ها در کمپ‌ها واستراحت گاه‌های جاده‌ای که دارای چند توآلت بوده و با مشکل دفع فاضلاب مواجه‌اند استفاده می‌شود.

در هر پنج بار استفاده از این فلاش‌تانک‌ها حدود 18 لیتر آب مصرف شده (با احتساب مصرف چهار بار از مخزن سه لیتری و یک بار از مخزن شش لیتری) که در مقایسه با صد لیتر آب مصرفی توسط فلاش‌تانک‌های معمولی مشاهده می‌شود بیش از 80 درصد آب صرفه جویی شده است البته باید توجه داشت که در استفاده از فلاش‌تانک‌ها با حجم باید لوله‌ها دارای قطر و انشعاب در داخل و خارج از منزل باشند تا از انسداد فاضلاب‌روها جلوگیری شود.

مصرف سیفون را از 36500 لیتر به 6570 لیتر برسانید

براساس آمار یک فلاش‌تانک 20 لیتری سالانه 36 هزار و 500 لیتر آب مصرف می‌کند در حالی که مصرف فلاش‌تانک 13 لیتری 23 هزار و 725 لیتر در سال و میزان مصرف فلاش‌تانک شش لیتری 10 هزار و 950 لیتر در سال است. این درحالی است که فلاش‌تانک دوآل (دو مرحله‌ای) دارای دو مخزن سه و شش لیتری سالانه 6570 لیتر آب مصرف می کند.

این روزها در کمپ‌ها واستراحت گاه‌های بین راهی نیز برای کاهش مصرف آب بیشتر از فلاش‌تانک‌ها تحت فشار استفاده می‌شود که آب ورودی به آن‌ها منجر به تراکم و محبوس شدن هوای داخلی فلاش‌تانک‌ها می‌شود و پر شدن فلاش‌تانک تا یکسان شدن فشار هوا و آب ورودی ادامه خواهد داشت.

در این فلاش‌تانک‌ها سیستم به گونه‌ای است که به هنگام تخلیه هوای متراکم شده آب با فشار به سمت خروجی هدایت می‌شود. حجم این سیفون‌ها بسیار اندک و قدرت پاک کندگی‌ آن ها برابر و حتی فراتر از فلاش‌تانک های پر مصرف است.

شاید وقتی صرفه جویی در مصرف آب مطرح می‌شود همه به یاد ریاضت و مشقت می افتیم در حالی که با اقدامات بسیار ساده و کوچک می توان حجم بسیاری آب صرفه جویی کرد.

با این اقدامات ساده در نهایت می‌توانیم در شرایط کنونی که کشور با خشکسالی شدید دست و پنجه نرم می کند با وجدان راحت از این نعمت خدادادی بهره ببریم و به راحتی یک لیوان آب خوردن، آب بنوشیم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۹ تیر ۱۳۹۳ / ۱۴:۱۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 93042916666
  • خبرنگار :

برچسب‌ها