عوارض 20 درصدی صادرات سنگ آهن قطعی شده و پیشبینی میشود مصوبه مربوط به این عوارض به زودی از سوی دولت برای اجرا ابلاغ شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، براساس تازهترین اخبار دریافتی عوارض 20 درصدی صادرات سنگ آهن قطعی شده و در حال طی مراحل ابلاغ خود جهت اجرا است.
پیشتر وزارت صنعت، معدن و تجارت قصد داشت از ابتدای سال جاری عوارض 10 درصدی برای صادرات سنگ آهن کشور اعمال کند. هدف از وضع این عوارض جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده در داخل کشور از طریق فرآوری سنگ آهن و تبدیل آن به کنسانتره، گندله و فولاد اعلام شد. اما با گذشت بیش از سه ماه از ابتدای سال جاری تاکنون عوارض صادرات سنگ آهن اجرایی نشده و در همین حال قیمت جهانی سنگ آهن نیز به میزان بیسابقهای کاهش یافته است که همین باعث شده فعالان صنعت سنگ آهن خواستار این شوند که وضع عوارض به تعویق بیفتد.
از سوی دیگر چند هفته پیش وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامهای به معاون اول رئیس جمهوری پیشنهاد کرد که روی صادرات سنگ آهن خام کشور عوارض 30 درصدی اعمال شود.
در تازهترین اظهارنظر جعفر سرقینی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره اینکه بالاخره عوارض پیشنهادی صادرات سنگ آهن چه رقمی تعیین شده است اظهار کرد: عوارض صادرات سنگ آهن قطعی بوده و بررسیهای آن در معاونت ریاست جمهوری انجام شده و قرار است به زودی در جلسات فرعی شورای عالی اقتصاد مطرح شود.
وی افزود: برآورد ما این است که میزان عوارض صادرات سنگ آهن بین 15 تا 20 درصد تعیین شود.
سرقینی گفت: عوارض صادرات سنگ آهن قطعی بوده و تا دو ماه آینده اجرایی میشود. اگرچه گمرک سه ماه بعد از ابلاغ عوارض صادرات سنگ آهن این مصوبه را اجرا خواهد کرد و در واقع میتوان گفت عوارض صادرات سنگ آهن از حدود پنج تا شش ماه آینده اجرایی خواهد شد.
در همین حال تازهترین خبر دریافتی از سوی خبرنگار ایسنا حاکی از آن است که عوارض 20 درصدی صادرات سنگ آهن قطعی شده و این مصوبه به زودی از سوی دولت برای اجرا ابلاغ میشود.
براساس تازهترین آمار گمرک ایران صادرات سنگ آهن کشور در دو ماهه نخست امسال از نظر وزنی حدود 10 درصد کاهش یافت اما از نظر ارزشی رشد را تجربه کرد. سنگ آهن در سال قبل در صدر کالاهای صادرات غیر نفتی کشور قرار گرفته بود.
پیشتر تولیدکنندگان و معدنکاران سنگ آهن تهدید کرده بودند که در صورت اعمال عوارض روی صادرات سنگ آهن، تولید و صادرات این محصول با افت شدید مواجه خواهد شد. با این حال سرقینی تصریح کرده بود که در صورت اعمال عوارض صادرات سنگ آهن امسال حداکثر 30 درصد کاهش خواهد یافت.
ایران سنگ آهن خود را در دو ماهه امسال به پنج کشور پاکستان، چین، امارات، ترکمنستان و عراق صادر کرد که البته مطابق انتظار چین سهمی معادل 96 درصد از کل صادرات ایران را به خود اختصاص داد.
قیمت سنگ آهن از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون با کاهش شدید به کمتر از 90 دلار به ازای هر تن رسیده است و پیشبینی هم نمیشود تا پایان سال جاری قیمت سنگ آهن بتواند افزایش چندانی را تجربه کند.
انتهای پیام