کارشناس مسئول امور کودکان و نوجوانان اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه گفت: نباید کودکانی که از والدین جدا نمیشوند و اضطراب جدایی از پدر و مادر را دارند، به اجبار در مهدکودک رها کرد.
شهین ابراهیمی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، سن سه سالگی به بعد را بهترین سن سپردن کودکان به مهدکودک دانست و افزود: کودکان از این سن اجتماعی می شوند، به ارتباط با سایر همسالان خود علاقمند میشوند و نیاز دارند یکسری آموزشها و مهارت های اولیه را فرا گیرند.
وی یادآوری کرد: در این سن لازم است کودکان چند ساعتی در روز را در مهدکودک به سر ببرند و از آموزشهای اولیه مهارتهای اجتماعی، تکامل زبان، سازگاری با محیط، ارتباط با همسالان و ... بهره مند شوند.
به گفته این کارشناس در سنهای بالاتر مثلا حدود چهار یا پنج سال میتوان به کودکان مفاهیم اولیه علوم و ریاضی را هم آموخت.
ابراهیمی به نقش مهدکودک در کاهش اضطراب جدایی از والدین نیز اشاره کرد و افزود: بسیاری از کودکان در روزهای اولی که به مهدکودک میروند، بیقراری میکنند و حاضر نیستند از والدین خود جدا شوند.
وی با تاکید بر اینکه نباید کودکان را به زور و اجبار در مهدکودک نگه داشت، خاطرنشان کرد: این کار باعث میشود کودک دچار اضطراب شود.
کارشناس مسئول امور کودکان و نوجوانان بهزیستی کرمانشاه تصریح کرد: لازم است مادر چنین کودکانی در روزهای اولی که فرزند خود را به مهدکودک میسپارد چند ساعتی پیش او بماند و به تدریج ساعت حضور خود را کم کند.
ابراهیمی گفت: در مورد بچه هایی که برای حضور در مهدکودک بی قراری میکنند، والدین میتوانند در طی روز به فرزند خود در مهدکودک سر بزنند یا با او تلفنی صحبت کنند.
وی ادامه داد: لازم است والدین کودکانی که در مهدکودک بی قراری میکنند سر وقت و قبل از والدین سایر کودکان دنبال فرزند خود بروند و اعتماد او را جلب کنند.
به گفته این کارشناس، در برخی خانوادهها به دلیل شرایط خاص شغلی پدر و مادر، کودک از شیرخوارگی و زیر سن سه سالگی به مهدکودک سپرده میشود که لازم است مربیان نگهداری از کودکان شیرخوار آموزشهای خاص و متفاوتی ببینند.
ابراهیمی اظهار کرد: کودکانی که پیش از سن دو سالگی به مهدکودک سپرده میشوند، کمتر دچار اضطراب جدایی از والدین و بی قراری در مهدکودک میشوند، چون به محیط عادت کردهاند.
انتهای پیام