خودکشی، زاییده زندگی صنعتی

یک جامعه‌شناس معتقد است: خودکشی، یک پدیده وارداتی غربی است.

یک جامعه‌شناس معتقد است: خودکشی، یک پدیده وارداتی غربی است.

دکتر حسین امیری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان، با اشاره به اینکه فقدان شادابی و ارتباط با دیگران می‌تواند در نهایت منجر به خودکشی فرد شود، اظهار کرد: خودکشی یک نوع ناکامی در زندگی فردی و اجتماعی محسوب می‌شود، خودکشی یک پدیده غربی است و در تمام طبقات جامعه نیز دیده می‌شود.

وی اضافه کرد: فردی که تصمیم به خودکشی گرفته است در واقع دچار نوعی بیگانگی از کار، دنیای کنونی و زندگی یکنواخت می‌شود. در این صورت فرد نمی‌تواند راه‌حلی برای مشکلات خود پیدا کند و به همین دلیل اقدام به خودکشی می‌کند.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه خودکشی زاییده زندگی صنعتی است، تصریح کرد: باید به جامعه سنتی خود پایبند باشیم و در سطح جامعه با افزایش مدیریت روان‌شناسی اجتماعی و خانواده، آسیب‌های اجتماعی را کاهش دهیم.

وی، علت اساسی خودکشی را انزوای فرد از خانواده، گروه و جامعه دانست و افزود: معمولا در قومیت‌هایی که دچار انزوا و محرومیت هستند و به منابع اجتماعی دسترسی ندارند، خودکشی بیشتر صورت می‌گیرد.

امیری در خصوص ارتباط گوشه‌نشینی افراد در جامعه امروزی با افزایش تکنولوژی و شبکه‌های اجتماعی، تصریح کرد: تکنولوژی خود به عنوان عاملی در جهت تسریع و تشدید خودکشی محسوب می‌شود.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه شبکه‌های اجتماعی عاملی برای تنهایی انسان‌ها محسوب می‌شود، افزود: تعاملات بین انسان‌ها به دلیل وجود تکنولوژی و زندگی صنعتی کاهش یافته است. تکنولوژی، فی‌نفسه بد نیست. استفاده درست از تکنولوژی می‌تواند کارکردهای مثبتی نیز داشته باشد.

وی افزود: از آزادی در جامعه ما درست استفاده نمی‌شود. به همین دلیل در نظر گرفتن متولی برای شبکه‌های اجتماعی لازم است اما این موضوع که با ایجاد محدودیت، طرفدار بیشتری جذب می‌شود نیز درست است.

امیری با بیان اینکه وجود مذهب با عدم خودکشی فرد در ارتباط است، تصریح کرد: اعضای خانواده باید جویای احوال یکدیگر باشند. گرایش به دین، خانواده، انجام ورزش دسته‌جمعی و تفریح ازجمله عواملی است که می‌تواند با پدیده وارداتی خودکشی در جامعه مقابله کند. همچنین با افزایش برقراری روابط میان انسان‌ها جامعه نیز به سمت شادابی حرکت می‌کند.

این جامعه‌شناس اظهار کرد: افراد برای سرماخوردگی جسم خود به پزشک مراجعه می‌کنند اما زمانی که روح آنان دچار سرماخوردگی می‌شود به دلیل عدم پیگیری در مورد علل آن به خودکشی دست می‌زنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳ تیر ۱۳۹۳ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 93040301776
  • خبرنگار :

برچسب‌ها